Рецепти страв: салати з картоплі, чері та каперсів, стейк з фланку та ягідний клафуті
Рецепти страв для французького пікніка сподобаються всім любителям провести час на природі та заодно перекусити! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Навесні як ніколи хочеться на природу, звісно, з харчами, адже на свіжому повітрі неодмінно захочеться перекусити. В таких умовах порадувати себе та близьких можна просто, візьміть із собою в корзинці для перекусу не тільки стандартні й поживні бутербродом з м'яким сиром.
Приготуйте страви французької кухні у стріт-фуд форматі. Французи, де сирні магазини, пекарні та вишукані страви доступні в кожному районі, дуже легко влаштовують імпровізовані пікніки - у парках, в лісі чи на березі річки - за помахом солом'яного капелюшка.
Стейк з філе з перцевою скоринкою та французький картопляний салат можуть стати головними стравами цього літнього меню від французького шефа. Це не те щоб дуже вишукано, це просто хороша, проста французька їжа. На пікніку багатьом хочеться овочів, тому в цьому меню є два салати.
На приготування цих страв у вас не піде забагато часу. Франкофільське застілля за традицією не повинно бути складним: ці страви готуються без особливих зусиль і чудово смакують при кімнатній температурі, переконують знавці.
Перший - простий, старомодний французький картопляний салат з цибулею та полинню (його можна замінити фенхелем/кмином). Середнього розміру картоплю відварюють і чистять, потім товсто нарізають, після чого покривають легкою заправкою. Зазвичай щедро поливають оливковою олією першого холодного віджиму, посипають зеленою цибулею або цибулею-порей.
Потім - барвистий салат із стручкової квасолі та помідорів чері, заправлений чорною оливковою заправкою. Для найкращого результату вибирайте найдрібнішу стручкову квасолю та найсолодші помідори черрі. Заправка з оливок, каперсів, анчоусів та часнику схожа на прованський соус. Квасоля та помідори виграють від короткого занурення в суміш. За бажанням, перед подачею на стіл додайте руколу або іншу салатну зелень.
Якщо ви хочете приготувати щось на грилі, спробуйте цей стейк в перцевій скоринці. Фланк, як правило, дешевший і має репутацію більш жорсткого м'яса, але він може бути таким же ніжним, якщо його приготувати до середнього ступеня прожарювання і нарізати тонкими шматочками по діагоналі.
Досить велика кількість чорного меленого перцю вкриває цей стейк з бічної частини, надаючи йому особливого смаку. Найкраще подрібнити перець самостійно, за допомогою ступки або електричного млинка для спецій. Заздалегідь перед приготуванням змастіть стейк перцем з обох боків, щоб приправа просочилася всередину.
Готуйте стейк на вугіллі, в закритому газовому грилі, в чавунній сковороді на плиті або на грилі. Подавати можна теплим або кімнатної температури.
Малиново-мигдальний клафуті - один з найпростіших десертів. Ви замішуєте трохи тіста і виливаєте його на фрукти у формі для запікання - нічого більше. Традиційний клафуті готується з вишнею, але ще її замінюють малиною, яка має легку терпкість. Безглютенова версія готується, наприклад, з мигдальним борошном та екстрактом. Це гарний десерт, посипаний цукровою пудрою.
Порада від Інформатора: залишаючись вірними французькій тематиці, переконайтеся, що ваш пікнік включає охолоджене рожеве вино, злегка газовану воду і свіжоспечений багет!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.