Арабські насолоди: хашве - рис з локшиною, фаршем та горішками

Ця страва не підійде веганам, адже, попри те, що вона містить родзинки й горіхи, в ній також є м'ясо.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Хашве виходить дуже ситною та смачною стравою з пікантним солодкуватим присмаком!

Рецепт рису з локшиною, фаршем та фісташками чи кедровими горішками за арабським рецептом сподобається усім, хто готовий розширювати власні гастрономічні горизонти! Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор вже має для вас смачну пораду! 

Хашве – це арабське слово, котре означає начинку й рис з локшиною та фаршем. Особливість страви в тому, що вона не має кулінарної "обгортки". До страви додають ніжні печені овочі та родзинки з горіхами, що робить її по-східному пікантною та солодкуватою. Нумо пробувати! 

Вам знадобиться:

  • Тонка вермішель - 100 г.
  • Довгозернистий рис - 200 г. 
  • Цибулина - 1 штука (порізати півкружечками).
  • Морквина - 1 штука (почистити, порізати кубиками).
  • Родзинки - 60 г.
  • Яловичий фарш - 350 г.
  • Оливкова олія - 50 мл. 
  • Вершкове масло - 20 г. 
  • Бульйон - 500 мл. 
  • Сіль - до смаку.
  • Кмин - ¼ чайної ложки.
  • Коріандр - ¼ чайної ложки.
  • Духмяний перець - ¼ чайної ложки.
  • Кардамон - ¼ чайної ложки.
  • Кориця - ¼ чайної ложки.
  • Фісташки - 40-50 г. 

Для салату та заправки:

  • Свіжі томати – 2-3 штуки.
  • Петрушка – пучок.
  • Натуральний йогурт - склянка.
Рис за арабським рецептом - цікавий спосіб урізноманітнити ваші кулінарні навики та гастрономічні смаки!
Рис за арабським рецептом - цікавий спосіб урізноманітнити ваші кулінарні навики та гастрономічні смаки!

Як готувати:

Духовку розігрійте до 180 С. Родзинки помістіть в невеликий посуд й залийте окропом. Залиште на 10-15 хвилин. Відцідіть.

У великій сковорідці, яку можна ставити в духовку, розігрійте вершкове масло та половину олії. Додайте вермішель й рум'яніть, доки та не стане виразно золотистою. Обережно перекладіть на чисту тарілку, а в ту ж сковорідку додайте решту олії та покладіть м'ясо. Смажте, час від часу помішуючи, доки м'ясо не змінить колір.

Додайте цибулю та спеції. Добре вимішайте й тушкуйте, помішуючи, доки цибуля не зм'якне. Додайте до м'яса рис, підрум'янену вермішель, родзинки та моркву. Все щедро посоліть й вимішати. Обсмажте ще 1-2 хвилини, доки усе прогріється.

Влийте бульйон чи воду й доведіть до кипіння. Обережно перенесіть страву до розігрітої духовки й запечіть протягом 25-30 хвилин, доки рис з вермішеллю не вберуть всю рідину й дещо не підрум'яняться зверху.

Одночасно, в невеликому жаротривкому посуді, збоку біля страви підрум'яньте фісташки. Дістаньте з духовки й залиште вистигати. Дістаньте рис з локшиною з духовки й посипте подрібненими фісташками. 

Порада від Інформатора: подавайте страву одразу, традиційним додатком до неї є йогурт. Чудовим доповненням буде салат зі свіжих чи квашених овочів!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube