Єврейські равіолі креплах з трьома начинками

Креплах можна готувати з куркою, яловичим фаршем чи картоплею в якості начинки.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, пельмені, равіолі
Креплах мають трикутну форму, але ви можете надати їм класичної форми італійських равіолі - квадратну чи округлу.

Рецепт єврейських равіолі сподобається усім любителям пельменів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.  

18 лютого відзначають День пельменів, тож Інформатор вирішив розповісти, як приготувати ravioli! Равіолі - невеликі, квадратної, овальної чи круглої форми вироби з тіста з начинкою, різновид італійської пасти. Аналогом в українській кухні є пельмені та навіть вареники.

Серед безлічі цікавих рецептів приготувань пельменів ми обрали для вас варіант, який традиційно готують з різними начинками. Це креплах - "єврейські равіолі", які подають з супом, а готують на День спокути та Хануку. Начинка – курятина, яловичина або картопля, на ваш смак. Тож, руки на кухню, і нехай смакує!

Деколи до тіста додають, скажімо, шпинат або інші природні барвники, тоді воно виходить кольоровим і виглядає по-справжньому світково!
Деколи до тіста пельменів додають, скажімо, шпинат або інші природні барвники, тоді воно виходить кольоровим і виглядає по-справжньому святково!

Вам знадобиться:

  • Куряча чверть - 1 штука.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Ріпчаста цибуля - 220 г.
  • Рослинна олія - 20 мл.
  • Борошно - 250 г.
  • Морква - 60 г.
  • Сіль, перець, зелень.
Такі єврейські равіолі подають із супом!
Такі єврейські пельмені подають із супом!

Як готувати: 

Ми розповімо на прикладі курячої начинки. Відтак, курячу чверть покладіть в каструлю, додайте цибулю в лушпинні та шматочок моркви, залийте водою. Варіть до м'якості м'яса протягом 45 хвилин. Бульйон процідіть, посоліть й поперчіть на свій смак.

Приготуйте тісто. Жовтки збийте із сіллю та водою. Додайте просіяне борошно та замісіть еластичне тісто. Його слід ретельно вимішувати близько 10 хвилин. Подрібніть ріпчасту цибулю, обсмажте її на сковороді.

У курячої чверті видаліть кісточки. Подрібніть куряче м'ясо невеликими шматочками. Цибулю змішайте з куркою, додайте сіль, перець і білки яєць. Перемішайте масу. Начинка готова.

Тонко розкатайте тісто на дощечці, притрушеній борошном. Розріжте тісто ножем на квадрати з розміром сторони 5 - 6 см. На кожен квадрат викладіть начинку. Зліпіть трикутні пельмені. Закип'ятіть бульйон. Викладіть до нього пельмені. Кеплахи спливуть - дістаньте їх із каструлі шумівкою в тарілку.

Порада від Інформатора: підлийте бульйону і прикрасьте зеленню. Незвичайна ситна страва урізноманітнить ваш повсякденний раціон і підійде для подачі на невелику сімейну урочистість або до вечері. Використовуйте у якості начинки яловичий фарш або відварену присолену картоплю - з цибулею. 

До пельменів завжди можна подати сметану.
До пельменів завжди можна подати сметану.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube