Всю дорогу ви робили це неправильно: як саме слід смажити овочі - лайфхак
Запам'ятайте цей спосіб, щоб отримувати карамелізовані та хрусткі, але водночас ніжні овочі протягом року.
Запам'ятайте цей спосіб, щоб отримувати карамелізовані та хрусткі, але водночас ніжні овочі протягом року.
Запечений овоч - це чудовий овоч, навіть якщо його приготувати просто з олією, сіллю та перцем. Існує безліч способів запікання різних овочів. Але насправді вам потрібно знати один-эдиний метод, що працює з усіма овочами. Так, купивши будь-яку улюблену зелень, ви точно знатимете, що з нею робити.
Описаний нижче метод запікання на листі так само добре підходить для коріння й темної листової зелені, як і для весняної спаржі та стручкової квасолі, а також для соковитих помідорів і перцю влітку. Просто дотримуйтесь цих простих інструкцій, і виняткові результати гарантовані!
Лайфхаки
Наріжте овочі на однакові шматочки. Шматочки меншого розміру готуються швидше і виходять більш хрусткими зовні, а більші - більш соковитими в середині. Викладіть шматочки на деко, щоб вони не готувалися на парі і не перетворилися на кашу.
Щедро посоліть і змастіть овочі олією. На 450-500 г овочів потрібно від однієї до трьох столових ложок олії, і їх варто посипати великою кількістю солі і чорного перцю.
Смажте овочі на найнижчому температурному режимі в духовці. Якщо поставити деко на нижню решітку, найближчу до джерела тепла, воно перетвориться на велику сковорідку і допоможе нижній частині овочів підсмажитися. Але на відміну від сковорідки на плиті, навколишнє тепло духовки одночасно готує й інші сторони.
Більшість рецептів радять перемішувати або перевертати овочі в середині приготування, але це може призвести до того, що зовні вони будуть лише злегка золотистими, а всередині - потенційно сухими. Овочі в духовці можна не перевертати.
Додатково ароматизуйте овочі після приготування. Хоча ви можете посипати овочі перед смаженням спеціями та іншими приправами, простіше зосередитися на тому, щоб овочі добре пропеклися, і не перейматися тим, що дрібні приправи можуть підгоріти. Час приготування залежить від щільності та розміру овочів - коли виделка легко проходить наскрізь, - вони готові.
За бажанням, ви можете кинути обсмажені овочі на гарячу сковорідку з чимось, що ви хочете зігріти або підсмажити, наприклад, спеціями, маслом або подрібненим часником. Або ж контрастуйте солодкість овочів, посипавши їх свіжою зеленню, поливши гострим соусом або вичавивши пікантний лимонний сік. Щоб перетворити овочі на повноцінну страву, подавайте їх з кашами або пюрируйте в суп.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Як визначити жорсткість води в домашніх умовах: потрібне дзеркало
- Лимонним маніякам присвячується: класні ідеї використання шкірки
- Миттєвий спосіб почистити імбир, апельсин і авокадо
- А у вас молоко втекло: як швидко та без зусиль очистити плиту від старих плям
- Просте рішення, яке врятує ваш холодильник - лайфхак
- Картопля цибулі - не товариш: які продукти краще вигнати з холодильника