Запам'ятайте цей спосіб, щоб отримувати карамелізовані та хрусткі, але водночас ніжні овочі протягом року.
Запечений овоч - це чудовий овоч, навіть якщо його приготувати просто з олією, сіллю та перцем. Існує безліч способів запікання різних овочів. Але насправді вам потрібно знати один-эдиний метод, що працює з усіма овочами. Так, купивши будь-яку улюблену зелень, ви точно знатимете, що з нею робити.
Описаний нижче метод запікання на листі так само добре підходить для коріння й темної листової зелені, як і для весняної спаржі та стручкової квасолі, а також для соковитих помідорів і перцю влітку. Просто дотримуйтесь цих простих інструкцій, і виняткові результати гарантовані!
Наріжте овочі на однакові шматочки. Шматочки меншого розміру готуються швидше і виходять більш хрусткими зовні, а більші - більш соковитими в середині. Викладіть шматочки на деко, щоб вони не готувалися на парі і не перетворилися на кашу.
Щедро посоліть і змастіть овочі олією. На 450-500 г овочів потрібно від однієї до трьох столових ложок олії, і їх варто посипати великою кількістю солі і чорного перцю.
Смажте овочі на найнижчому температурному режимі в духовці. Якщо поставити деко на нижню решітку, найближчу до джерела тепла, воно перетвориться на велику сковорідку і допоможе нижній частині овочів підсмажитися. Але на відміну від сковорідки на плиті, навколишнє тепло духовки одночасно готує й інші сторони.
Більшість рецептів радять перемішувати або перевертати овочі в середині приготування, але це може призвести до того, що зовні вони будуть лише злегка золотистими, а всередині - потенційно сухими. Овочі в духовці можна не перевертати.
Додатково ароматизуйте овочі після приготування. Хоча ви можете посипати овочі перед смаженням спеціями та іншими приправами, простіше зосередитися на тому, щоб овочі добре пропеклися, і не перейматися тим, що дрібні приправи можуть підгоріти. Час приготування залежить від щільності та розміру овочів - коли виделка легко проходить наскрізь, - вони готові.
За бажанням, ви можете кинути обсмажені овочі на гарячу сковорідку з чимось, що ви хочете зігріти або підсмажити, наприклад, спеціями, маслом або подрібненим часником. Або ж контрастуйте солодкість овочів, посипавши їх свіжою зеленню, поливши гострим соусом або вичавивши пікантний лимонний сік. Щоб перетворити овочі на повноцінну страву, подавайте їх з кашами або пюрируйте в суп.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.