Існують прості та ефективні способи швидко і легко почистити ці продукти
Іноді з'являється бажання приготувати щось смачненьке, але потім раптом згадуєш скільки часу потрібно витратити, щоб все почистити. Відразу бажання готувати зникає. Тому Інформатор розповість, як це зробити швидко та просто.
Якщо ви чистили імбир ножем, то, напевно, помічали, що їм складно зрізати тонкий шар шкірки. Разом із нею сходить і частина м'якоті. Звичайно, можна не зрізати шкірку, а зіскоблювати її. Часто це роблять не ножем, а ложкою. Але все одно це довго, якщо ви робите це не часто.
Набагато простіше та швидше використовувати наждачний папір. Найкраще - крупнозернисту. Потрібно лише енергійно потерти імбир невеликим шматочком наждачки з усіх боків, поки не зійде вся шкірка. Завдяки такому способу не доведеться довго возитися з важкодоступними місцями. Особливо якщо спочатку розрізати гіллястий імбир на більш рівні частини.
А якщо вдома немає наждачки, її може замінити чиста, а краще нова металева губка з дуже тонким дротом. Щоб все точно вийшло, спочатку імбир треба потримати у прохолодній воді близько хвилини.
Чистити авокадо можна руками, ножем, ложкою та навіть склянкою. Але з усіх способів чищення віночком - мабуть, найшвидший і найпростіший. Його плюс ще й у тому, що м'якоть виходить одразу нарізаною.
Щоби все вийшло, обов'язково потрібно взяти стигле авокадо. Розріжте авокадо поперек на дві частини, щоб ніж дійшов до кісточки з усіх боків. Руками трохи прокрутіть половини в різні боки і розділіть плід.
Покладіть в одну долоню половину авокадо. Вертикально застроміть у нього віночок. Тримаючись за ручку, трохи переверніть прилад в обидва боки. Потім крутіть в один бік, доки не відокремите всю м'якоть від шкірки. Потім перенесіть м'якоть прямо у віночку і звільніть його, зібравши металеві прути разом з боків.
Вістрям ножа проткніть фрукт зверху, поруч із основою черешка. Зробіть надріз по колу, але не доходьте до того місця, куди спочатку вставили ніж.
В кінці поверніть лезо, щоб воно стало горизонтально. Потім проріжте всю шкірку по спіралі до самого низу, тримаючи ніж під невеликим кутом. Намагайтеся не зачіпати апельсинову м'якоть.
Підчепіть пальцем шкірку зверху і, продовжуючи проводити під нею пальцем, відокремте всю шкірку по спіралі. Потім зніміть її просто потягнувши вгору.
А якщо вам потрібно взяти апельсин на перекус, почистіть його таким чином заздалегідь і покладіть назад у шкірку. Зав'яжіть гумкою. І тоді вам лише залишиться вийняти його зі шкірки.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.