Улюблені горохові ласощі Тома Круза

Читать на русском

Актор Том Круз обожнює гороховий супчик і навіть має улюблений рецептик

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Горох напрочуд чудово смакує з сиром, спробуйте і переконайтесь!

Актор Том Круз обожнює гороховий супчик і навіть має улюблений рецептик

Рецепти страв з гороху сподобаються усім прихильникам цих бобових. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.  

3 липня народився улюбленець багатьох жінок - американський актор, кінорежисер, сценарист та кінопродюсер Том Круз. Актор був офіційно одружений щонайменше тричі, тож, цілком можливо, він обирав собі дружину саме за цим критерієм - щоб найсмачніше готувала гороховий супчик!

Виявляється, Круз просто обожнює страви з гороху.
Виявляється, Круз просто обожнює страви з гороху.

Улюблений суп Тома Круза з зеленим горошком 

Вам знадобиться:

  • Зелений горох (консервований) - 200 г.
  • Зелений горох у стручках - 150 г.
  • Свіжа м'ята - 12 листків.
  • Базилік - 12 листків.
  • Овечий сир - 100 г.
  • Сіль, оливкова олія - до смаку.
Улюблена страва Тома Круза - гороховий суп з овечим сиром.
Улюблена страва Тома Круза - гороховий суп з овечим сиром.

Як готувати: 

Спочатку відокремте горошини від стручків, промийте їх, закип'ятіть воду в невеликому сотейнику й додай в неї сіль. Потім покладіть горох, стручки - і варіть їх протягом 12 хвилин. 

Через належний час виймайте горох і змішайте його з 60 мл води, в якій він варився. Отриману суміш охолодіть при кімнатній температурі, подрібніть блендером і поставте у холодильник. Поки суп охолоджується, поріжте зелень і змішайте з овечим сиром. 

Порада від Інформатора: Суп потрібно подавати холодним зі шматочками овечого сиру й зеленню та кількома краплями оливкової олії. Якщо для приготування супу у вас немає сотейника - підійде звичайна каструля з товстим дном. 

 Тости з вином, горошком і козячим сиром 

Вам знадобиться:

  • Оливкова олія - 150 мл.
  • Цибуля шалот - 150 г (3-4 штуки).
  • Чебрець - 2 гілочки. 
  • Свіжий горошок - 400 г.
  • Херес - 200 мл. 
  • Вершковий сир - 80 г.
  • Козячий сир - 150 г.
  • Сіль і чорний перець - до смаку.
  • Хліб - 6 скибочок.
  • Зубчик часнику, очищений від лушпиння - 1 штука.
  • Фундук - 100 г.
  • Кріп - пучок. 
  • Лимон, цедра - 1 штука. 
Горох добре смакує також із козячим сиром.
Горох добре смакує також із козячим сиром.

Як готувати: 

Помістіть 50 мл олії в невелику каструлю з цибулею-шалот і чебрецем, ввімкніть середній вогонь і готуйте на повільному вогні близько 30 хвилин, поки цибуля не набуде консистенції джему.

Тим часом бланшуйте горох у киплячій воді протягом трьох хвилин, потім відцідіть, промийте під проточною холодною водою і знову відцідіть. Перекладіть горох у середню каструлю, додайте приблизно 75 мл олії, щоб покрити його, поставте на середній вогонь і повільно варіть горох, приблизно 30 хвилин. Коли горох стане м'яким, злийте олію, а потім акуратно розчавіть горох виделкою і відставте вбік.

Викладіть цибулю-шалот та олію в кухонний комбайн разом із вершковим сиром, всипте козячий сир, збийте до однорідної маси та приправте до смаку.

Решту 25 мл олії покладіть у велику сковороду на середній вогонь, а потім обережно обсмажте скибочки хліба по кілька хвилин з обох боків до золотистої скоринки. Натріть очищений часник на одну або обидві сторони кожного тосту.

Тим часом підсмажте фундук на сухій сковороді протягом хвилини, поки він не стане золотистим, а потім грубо потовчіть його в ступці. Намастіть кожен тост мусом з козячого сиру, викладіть зверху горошок, посипте кропом, фундуком, оливковою олією, чебрецем та лимонною цедрою і подавайте до столу.

Гостра закуска з яйцем, чилі та горохом

Вам знадобиться:

  • Горошок - 400 г. 
  • Жовтки - 3-4 штуки.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Свіжий перчик чилі - 1 штука.
  • Рослинна олія - для смаження. 

Для соусу: 

  • Соєвий соус - 250 мл. 
  • Мед - 2 столові ложки.
  • Сіль - до смаку. 
  • Желатин - 1 столова ложка. 
  • Вода - склянка 200 мл. 

Як готувати: 

Промитий свіжий або розморожений горошок всипте на сковорідку, просмажте на краплі рослинної олії. Додайте жовтки та перчик силі, нарізаний невеличкими частинками, а також дрібно нарізану цибулю, все перемішайте та підсмажте на олії на розпеченій сковорідці. 

Приготуйте соус. Для цього змішайте соєвий соус, сіль, мед, желатин і воду. Додайте соус до основної страви, перемішайте все на сковорідці кілька разів і подавайте до столу. 

Порада від Інформатора: для приготування цієї страви ви можете взяти свіжий чи розморожений горошок. 

Курячі гомілки з зеленим горошком від українського шефа 

Вам знадобиться:

  • Курячі гомілки - 8 штук.
  • Американська гірчиця - 1 столова ложка. 
  • Соняшникова олія - 2 столові ложки.
  • Зелений горошок - 400 г.
  • Сіль - 2 дрібки.
  • Перець - до смаку. 
Насолоджуйтеся гарним поєднанням соковитого мяса та запеченого разом з ним горошку!
Насолоджуйтеся гарним поєднанням соковитого м'яса та запеченого разом з ним горошку за рецептом Євгена Клопотенка!

Як готувати: 

Дістаньте курячі гомілки та покладіть їх у миску. Додайте гірчицю, соняшникову олію, сіль та перець до смаку. Гарно перемішайте руками та залиште на 20-30 хвилин маринуватися. У цей час увімкніть духовку й розігрійте її до 180 градусів.

Викладіть гомілки в форму для запікання, готуйте гомілки 35 хвилин. Дістаньте форму з духовки, додайте зелений горошок і поверніть запікатися ще на 5 хвилин.

Порада від Інформатора: подавайте курку разом з припеченим у курячому соці горошком. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.