Улюблені горохові ласощі Тома Круза
Актор Том Круз обожнює гороховий супчик і навіть має улюблений рецептик
![Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/07/02/6683d960e34413.49956716.jpg)
Актор Том Круз обожнює гороховий супчик і навіть має улюблений рецептик
Рецепти страв з гороху сподобаються усім прихильникам цих бобових. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
3 липня народився улюбленець багатьох жінок - американський актор, кінорежисер, сценарист та кінопродюсер Том Круз. Актор був офіційно одружений щонайменше тричі, тож, цілком можливо, він обирав собі дружину саме за цим критерієм - щоб найсмачніше готувала гороховий супчик!
![Виявляється, Круз просто обожнює страви з гороху. Виявляється, Круз просто обожнює страви з гороху.](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/07/01/668294b94585c7.96231240.jpg)
Улюблений суп Тома Круза з зеленим горошком
Вам знадобиться:
- Зелений горох (консервований) - 200 г.
- Зелений горох у стручках - 150 г.
- Свіжа м'ята - 12 листків.
- Базилік - 12 листків.
- Овечий сир - 100 г.
- Сіль, оливкова олія - до смаку.
![Улюблена страва Тома Круза - гороховий суп з овечим сиром. Улюблена страва Тома Круза - гороховий суп з овечим сиром.](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/07/01/66828d4d540ef9.30742338.jpg)
Як готувати:
Спочатку відокремте горошини від стручків, промийте їх, закип'ятіть воду в невеликому сотейнику й додай в неї сіль. Потім покладіть горох, стручки - і варіть їх протягом 12 хвилин.
Через належний час виймайте горох і змішайте його з 60 мл води, в якій він варився. Отриману суміш охолодіть при кімнатній температурі, подрібніть блендером і поставте у холодильник. Поки суп охолоджується, поріжте зелень і змішайте з овечим сиром.
Порада від Інформатора: Суп потрібно подавати холодним зі шматочками овечого сиру й зеленню та кількома краплями оливкової олії. Якщо для приготування супу у вас немає сотейника - підійде звичайна каструля з товстим дном.
Тости з вином, горошком і козячим сиром
Вам знадобиться:
- Оливкова олія - 150 мл.
- Цибуля шалот - 150 г (3-4 штуки).
- Чебрець - 2 гілочки.
- Свіжий горошок - 400 г.
- Херес - 200 мл.
- Вершковий сир - 80 г.
- Козячий сир - 150 г.
- Сіль і чорний перець - до смаку.
- Хліб - 6 скибочок.
- Зубчик часнику, очищений від лушпиння - 1 штука.
- Фундук - 100 г.
- Кріп - пучок.
- Лимон, цедра - 1 штука.
![Горох добре смакує також із козячим сиром. Горох добре смакує також із козячим сиром.](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/07/01/66828ecee31635.26787980.jpg)
Як готувати:
Помістіть 50 мл олії в невелику каструлю з цибулею-шалот і чебрецем, ввімкніть середній вогонь і готуйте на повільному вогні близько 30 хвилин, поки цибуля не набуде консистенції джему.
Тим часом бланшуйте горох у киплячій воді протягом трьох хвилин, потім відцідіть, промийте під проточною холодною водою і знову відцідіть. Перекладіть горох у середню каструлю, додайте приблизно 75 мл олії, щоб покрити його, поставте на середній вогонь і повільно варіть горох, приблизно 30 хвилин. Коли горох стане м'яким, злийте олію, а потім акуратно розчавіть горох виделкою і відставте вбік.
Викладіть цибулю-шалот та олію в кухонний комбайн разом із вершковим сиром, всипте козячий сир, збийте до однорідної маси та приправте до смаку.
Решту 25 мл олії покладіть у велику сковороду на середній вогонь, а потім обережно обсмажте скибочки хліба по кілька хвилин з обох боків до золотистої скоринки. Натріть очищений часник на одну або обидві сторони кожного тосту.
Тим часом підсмажте фундук на сухій сковороді протягом хвилини, поки він не стане золотистим, а потім грубо потовчіть його в ступці. Намастіть кожен тост мусом з козячого сиру, викладіть зверху горошок, посипте кропом, фундуком, оливковою олією, чебрецем та лимонною цедрою і подавайте до столу.
Гостра закуска з яйцем, чилі та горохом
Вам знадобиться:
- Горошок - 400 г.
- Жовтки - 3-4 штуки.
- Цибуля - 1 штука.
- Свіжий перчик чилі - 1 штука.
- Рослинна олія - для смаження.
Для соусу:
- Соєвий соус - 250 мл.
- Мед - 2 столові ложки.
- Сіль - до смаку.
- Желатин - 1 столова ложка.
- Вода - склянка 200 мл.
Як готувати:
Промитий свіжий або розморожений горошок всипте на сковорідку, просмажте на краплі рослинної олії. Додайте жовтки та перчик силі, нарізаний невеличкими частинками, а також дрібно нарізану цибулю, все перемішайте та підсмажте на олії на розпеченій сковорідці.
Приготуйте соус. Для цього змішайте соєвий соус, сіль, мед, желатин і воду. Додайте соус до основної страви, перемішайте все на сковорідці кілька разів і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: для приготування цієї страви ви можете взяти свіжий чи розморожений горошок.
Курячі гомілки з зеленим горошком від українського шефа
Вам знадобиться:
- Курячі гомілки - 8 штук.
- Американська гірчиця - 1 столова ложка.
- Соняшникова олія - 2 столові ложки.
- Зелений горошок - 400 г.
- Сіль - 2 дрібки.
- Перець - до смаку.
![Насолоджуйтеся гарним поєднанням соковитого мяса та запеченого разом з ним горошку! Насолоджуйтеся гарним поєднанням соковитого мяса та запеченого разом з ним горошку!](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/07/01/66828a4a499f13.38557062.jpg)
Як готувати:
Дістаньте курячі гомілки та покладіть їх у миску. Додайте гірчицю, соняшникову олію, сіль та перець до смаку. Гарно перемішайте руками та залиште на 20-30 хвилин маринуватися. У цей час увімкніть духовку й розігрійте її до 180 градусів.
Викладіть гомілки в форму для запікання, готуйте гомілки 35 хвилин. Дістаньте форму з духовки, додайте зелений горошок і поверніть запікатися ще на 5 хвилин.
Порада від Інформатора: подавайте курку разом з припеченим у курячому соці горошком.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.