Актор Том Круз обожнює гороховий супчик і навіть має улюблений рецептик
Рецепти страв з гороху сподобаються усім прихильникам цих бобових. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
3 липня народився улюбленець багатьох жінок - американський актор, кінорежисер, сценарист та кінопродюсер Том Круз. Актор був офіційно одружений щонайменше тричі, тож, цілком можливо, він обирав собі дружину саме за цим критерієм - щоб найсмачніше готувала гороховий супчик!
Спочатку відокремте горошини від стручків, промийте їх, закип'ятіть воду в невеликому сотейнику й додай в неї сіль. Потім покладіть горох, стручки - і варіть їх протягом 12 хвилин.
Через належний час виймайте горох і змішайте його з 60 мл води, в якій він варився. Отриману суміш охолодіть при кімнатній температурі, подрібніть блендером і поставте у холодильник. Поки суп охолоджується, поріжте зелень і змішайте з овечим сиром.
Порада від Інформатора: Суп потрібно подавати холодним зі шматочками овечого сиру й зеленню та кількома краплями оливкової олії. Якщо для приготування супу у вас немає сотейника - підійде звичайна каструля з товстим дном.
Помістіть 50 мл олії в невелику каструлю з цибулею-шалот і чебрецем, ввімкніть середній вогонь і готуйте на повільному вогні близько 30 хвилин, поки цибуля не набуде консистенції джему.
Тим часом бланшуйте горох у киплячій воді протягом трьох хвилин, потім відцідіть, промийте під проточною холодною водою і знову відцідіть. Перекладіть горох у середню каструлю, додайте приблизно 75 мл олії, щоб покрити його, поставте на середній вогонь і повільно варіть горох, приблизно 30 хвилин. Коли горох стане м'яким, злийте олію, а потім акуратно розчавіть горох виделкою і відставте вбік.
Викладіть цибулю-шалот та олію в кухонний комбайн разом із вершковим сиром, всипте козячий сир, збийте до однорідної маси та приправте до смаку.
Решту 25 мл олії покладіть у велику сковороду на середній вогонь, а потім обережно обсмажте скибочки хліба по кілька хвилин з обох боків до золотистої скоринки. Натріть очищений часник на одну або обидві сторони кожного тосту.
Тим часом підсмажте фундук на сухій сковороді протягом хвилини, поки він не стане золотистим, а потім грубо потовчіть його в ступці. Намастіть кожен тост мусом з козячого сиру, викладіть зверху горошок, посипте кропом, фундуком, оливковою олією, чебрецем та лимонною цедрою і подавайте до столу.
Для соусу:
Промитий свіжий або розморожений горошок всипте на сковорідку, просмажте на краплі рослинної олії. Додайте жовтки та перчик силі, нарізаний невеличкими частинками, а також дрібно нарізану цибулю, все перемішайте та підсмажте на олії на розпеченій сковорідці.
Приготуйте соус. Для цього змішайте соєвий соус, сіль, мед, желатин і воду. Додайте соус до основної страви, перемішайте все на сковорідці кілька разів і подавайте до столу.
Порада від Інформатора: для приготування цієї страви ви можете взяти свіжий чи розморожений горошок.
Дістаньте курячі гомілки та покладіть їх у миску. Додайте гірчицю, соняшникову олію, сіль та перець до смаку. Гарно перемішайте руками та залиште на 20-30 хвилин маринуватися. У цей час увімкніть духовку й розігрійте її до 180 градусів.
Викладіть гомілки в форму для запікання, готуйте гомілки 35 хвилин. Дістаньте форму з духовки, додайте зелений горошок і поверніть запікатися ще на 5 хвилин.
Порада від Інформатора: подавайте курку разом з припеченим у курячому соці горошком.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.