Гострі курячі крильця Баффало від Ольги Сумської

Читать на русском

Крильця зазвичай готують в паніровці з борошна та приправ і подають з гострим соусом.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, кухня, лайфхак
Крильця Баффало - американська класика.

Крильця зазвичай готують в паніровці з борошна та приправ і подають з гострим соусом.

Рецепт курячих крилець по-американськи сподобається всім любителям цієї простої і водночас смачнезної закуски. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

1 липня відзначають Міжнародний день курячих крилець! Досить незвичне свято - International Chicken Wing Day - придумали американці. Йому притаманний традиційний національний характер. Цю дату започатковали за ініціативою мера Баффало Стена Маковські у 1977 році.

Вперше страву з крилець створила в ресторані Anchor Bar and Grill 1964 року Тереза Беллісіо, причому майже випадково. Жінка просто обсмажила продукт на сковороді та додала гострий соус. Страву вона подала на вечерю синові та його друзям по коледжу. Хлопцям вона настільки сподобалася, що у ресторані стали часто готувати такі крильця. Пізніше рецепт набув популярності у США, а потім – в усьому світі.

Українці не менше обожнюють цю смачну м'ясну закуску з птиці, яку можна купити у багатьох бістро та стріт-фуд кіосках в Україні. Гострі й пряні, в паніровці чи з соусами до смаку - курячі крильця вдовольнять найвибагливішого гурмана. А ми приготуємо класичні американські курячі крильця в гострому соусі. 

Вам знадобиться:

  • Курячі крильця - 750 г.
  • Борошно - 100 г.
  • Вершки - 150-200 мл.
  • Рослинна олія - для смаження.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Сушений часник - до смаку.
  • Сухий чилі - до смаку.
  • Кмин - до смаку.
  • Орегано - до смаку.
  • Солодка паприка - до смаку.
  • Томатний соус - 150 г.
  • Петрушка - до смаку.
  • Сіль / Перець - до смаку.
Смачного!
Смачного!

Як готувати:

Крильця розріжте на дві частини та викладіть у миску. Додайте сушений часник, чилі, кмин, перець, орегано і солодку паприку. До цих спецій також додайте борошно і поступово залийте вершками, розмішуючи. Суміш за консистенцією має вийти як у не надто рідкого тіста.

Ретельно перемішайте, щоб кожне крильце було змащене соусом. В сотейнику розігрійте фритюр. Викладіть крильця таким чином, щоб їм не було тісно одне з одним.

Розтопіть в пательні вершкове масло, додайте томатний соус, паприку, а також сіль. Розмішайте й нагрійте соус. Він має трохи прокипіти. Перекладіть крильця в пательню і перемішайте. Просмажте.

Порада від Інформатора: готові крильця викладіть в тарілку і прикрасьте зеленню.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.