Рецепти язика з грибами в сметані й компоту сподобаються всім прихильникам української кухні.
Рецепти язика з грибами в сметані й компоту сподобаються всім прихильникам української кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!
22 червня народився український комік та телеведучий, військовий волонтер Сергій Притула.
Якось він чесно розповів журналістам, що варив компот а-ля "як у дружини", але вийшло приторно і схожим на кисіль.
"Тоді мені здавалося, ну що там складного? (...) Врешті-решт, зіпсував купу смородини й малини, краще б діти їх просто так з'їли", - зізнався він.
Згодом Сергій взяв участь в програмі "Все буде смачно", де готував компот. Приготуємо і ми!
Помийте ягоди та замочіть в сольовому розчині, щоб позбавитись від шкідників. Промийте та поставтке ягоди стекти.
Покладіть в каструлю з киплячою водою (в пропорції ягоди й вода 1:5) смородину й малину. Коли вода знову закипить, варіть компот 5-7 хвилин на малому вогні.
Порада від Інформатора: коли компот готовий, відставте його настоятись на 1-2 години.
Крім того, Сергій любить свинячий язик в сметані з грибами.
Сухі гриби попередньо замочіть та відваріть у тій же воді, в якій вони відмокали. Язик відваріть протягом 1,5-2 годин, за годину посоліть, додайте запашний перець і лавровий лист. Готовий язик обдайте холодною водою та очистіть від шкірки. Наріжте на шматки шириною 2-2,5 см.
Цибулю дрібно наріжте і посмажте на олії. Свіжі гриби наріжте на великі шматки і загасіть протягом 15-20 хвилин. Відварені сухі гриби також поріжте і разом із рідиною, в якій вони варилися, додайте до свіжих у сковороду. Додайте цибулю і все разом загасіть ще протягом 10 хвилин.
Порада від Інформатора: у сотейник покладіть язик і гриби. Залийте сметаною, в якій попередньо розмішайте борошно. Посоліть, поперчіть, перемішайте та гасіть 15-20 хвилин. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.