Народна страва від Сергія Притули

Рецепти язика з грибами в сметані й компоту сподобаються всім прихильникам української кухні.

Рецепт, кухня, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, Сергій Притула
Сергій Притула надає перевагу м'ясним стравам.

Рецепти язика з грибами в сметані й компоту сподобаються всім прихильникам української кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!

22 червня народився український комік та телеведучий, військовий волонтер Сергій Притула.

Сергій Притула їсть м'ясо й овочі.
Сергій Притула їсть м'ясо й овочі.

Якось він чесно розповів журналістам, що варив компот а-ля "як у дружини", але вийшло приторно і схожим на кисіль. 

"Тоді мені здавалося, ну що там складного? (...) Врешті-решт, зіпсував купу смородини й малини, краще б діти їх просто так з'їли", - зізнався він. 

Згодом Сергій взяв участь в програмі "Все буде смачно", де готував компот. Приготуємо і ми!

Вам знадобиться: 

  • Червона смородина - 500 г.
  • Малина - 500 г.
  • Вода - 2,5 л.
  • Цукор - до смаку.

Як готувати:

Помийте ягоди та замочіть в сольовому розчині, щоб позбавитись від шкідників. Промийте та поставтке ягоди стекти. 

Покладіть в каструлю з киплячою водою (в пропорції ягоди й вода 1:5) смородину й малину. Коли вода знову закипить, варіть компот 5-7 хвилин на малому вогні.

Порада від Інформатора: коли компот готовий, відставте його настоятись на 1-2 години. 

Крім того, Сергій любить свинячий язик в сметані з грибами. 

Вам знадобиться:

  • Свинячий язик - 800 г.
  • Свіжі гриби - 300 г. 
  • Сухі гриби - 10-15 г. 
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штуки. 
  • Олія рослинна - 50 мл. 
  • Сметана - 200 г. 
  • Борошно пшеничне - 1-2 столові ложки. 
  • Сіль, перець чорний мелений - до смаку.
Ця страва виходить дуже ніжною й водночас поживною.
Ця страва виходить дуже ніжною й водночас поживною.

Як готувати: 

Сухі гриби попередньо замочіть та відваріть у тій же воді, в якій вони відмокали. Язик відваріть протягом 1,5-2 годин, за годину посоліть, додайте запашний перець і лавровий лист. Готовий язик обдайте холодною водою та очистіть від шкірки. Наріжте на шматки шириною 2-2,5 см.

Цибулю дрібно наріжте і посмажте на олії. Свіжі гриби наріжте на великі шматки і загасіть протягом 15-20 хвилин. Відварені сухі гриби також поріжте і разом із рідиною, в якій вони варилися, додайте до свіжих у сковороду. Додайте цибулю і все разом загасіть ще протягом 10 хвилин.

Порада від Інформатора: у сотейник покладіть язик і гриби. Залийте сметаною, в якій попередньо розмішайте борошно. Посоліть, поперчіть, перемішайте та гасіть 15-20 хвилин. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube