Приготуйте ароматний рис з грибами, чорносливом та часником
Рецепт рису з овочами сподобається усім, хто дотримується дієти чи харчується по-вегетаріанськи. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
11 червня народилась українська співачка, громадська діячка й волонтерка Анжеліка Рудницька. Співачка вже понад два десятиріччя не їсть м'яса. Тож приготуємо веганський рис з овочами за її улюбленим рецептом.
"Апетит все більше посилюється, коли пахощі розносяться по всьому будинку. Готую цю страву лише з твердого рису, бо розварений не люблю. Просто, смачно, поживно та підходить для посту", - радить господиня.
Помийте та обчистіть моркву, натріть її на тертушці для моркви. Цибулину подрібніть невеличкими кубиками. Сушені білі гриби можна попередньо замочити хвилин на 10-12.
Свіжоморожений зелений горошок розморозьте, а чорнослив промийте. Особливо вдало поєнуватиметься зі стравою чорнослив з димним запахом і присмаком. Нашаткуйте капусту, наріжте слайсами солодкий перець. Змішайте всі інгредієнти в одному казані, вкиньте часник.
Всипте рис, який також попередньо краще замочити десь на півгодини. Замочування допомагає рису набрякнути, що робить його більш клейким і однорідним.
Неодмінно додайте коронну суміш приправ співачки - насіння коріандру, гірчиці, кропу, зіри. Протягом 15 хвилин прокип'ятіть суміш (все, крім чорносливу - його додайте наприкінці приготування, за кілька хвилин до фіналу) на невеликому вогні в каструлі з товстим дном.
Порада від Інформатора: приготовлена страва ідеально поєднується зі склянкою кефіру.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.