Український конкурент різотто від Анжеліки Рудницької

Читать на русском

Приготуйте ароматний рис з грибами, чорносливом та часником

Читать на русском
Рецепти, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цей рецепт допоможе вам тримати фігуру в спеку.

Приготуйте ароматний рис з грибами, чорносливом та часником

Рецепт рису з овочами сподобається усім, хто дотримується дієти чи харчується по-вегетаріанськи. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

11 червня народилась українська співачка, громадська діячка й волонтерка Анжеліка Рудницька. Співачка вже понад два десятиріччя не їсть м'яса. Тож приготуємо веганський рис з овочами за її улюбленим рецептом. 

Джерело фото: https://www.facebook.com/AnzhelikaRudnytska/photos
Джерело фото: facebook.com/AnzhelikaRudnytska

"Апетит все більше посилюється, коли пахощі розносяться по всьому будинку. Готую цю страву лише з твердого рису, бо розварений не люблю. Просто, смачно, поживно та підходить для посту", - радить господиня.

Рис із овочами за рецептом співачки

  • Довгий рис - 0,5 кг.
  • Морква - 1-2 штуки (залежно від крупності).
  • Цибуля - 1 штука (крупна).
  • Сушені білі гриби - 100-150 г.
  • Свіжий чи свіжоморожений зелений горошок - жменя.
  • Чорнослив - 75 г.
  • Часник - 2-3 зубчики.
  • Капуста броколі або звичайна - півкачана.
  • Солодкий перець - 2 штуки.
  • Насіння коріандру, гірчиці, кропу, зіри - до смаку. 
Цей рецепт допоможе вам тримати форму, водночас він дуже поживний!
Цей рецепт допоможе вам тримати форму, водночас він дуже поживний!

Як готувати:

Помийте та обчистіть моркву, натріть її на тертушці для моркви. Цибулину подрібніть невеличкими кубиками. Сушені білі гриби можна попередньо замочити хвилин на 10-12.

Свіжоморожений зелений горошок розморозьте, а чорнослив промийте. Особливо вдало поєнуватиметься зі стравою чорнослив з димним запахом і присмаком. Нашаткуйте капусту, наріжте слайсами солодкий перець. Змішайте всі інгредієнти в одному казані, вкиньте часник.

Всипте рис, який також попередньо краще замочити десь на півгодини. Замочування допомагає рису набрякнути, що робить його більш клейким і однорідним. 

Неодмінно додайте коронну суміш приправ співачки - насіння коріандру, гірчиці, кропу, зіри. Протягом 15 хвилин прокип'ятіть суміш (все, крім чорносливу - його додайте наприкінці приготування, за кілька хвилин до фіналу) на невеликому вогні в каструлі з товстим дном. 

Порада від Інформатора: приготовлена ​​страва ідеально поєднується зі склянкою кефіру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.