Кукумбер-сезон: готуємо крем-суп, смузі та млинці із огірка
Рецепти страв з огірка в розпал сезону сподобаються усім, хто любить цей звичний і водночас незамінний овоч. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Між іншим, огірки є справжнім джерелом величезної кількості поживних речовин, адже містять:
Огірки, йогурт, сік лимона, кріп і петрушку, часник і оливкову олію помістіть у блендер, залийте йогуртом та добре подрібніть.
Червону цибулину подрібніть, помідор наріжте кубиками. Готовий суп охолодіть, розлийте в тарілки, прикрасьте подрібненою червоною цибулею та подрібненим помідором.
Порада від Інформатора: якщо хочеться поекспериментувати з чимось незвичайним, приготуйте літній суп з огірками та м'якушем авокадо на питному йогурті. Візьміть огірки, м'якуш авокадо, йогурт, зубчик часнику, трохи лимонного соку та оливкової олії, сіль, перець, приправи. Складіть у блендер, залийте йогуртом, подрібніть - і приємного апетиту!
Очистіть огірки від шкірки, видаліть насіння, якщо воно є, й поріжте овоч на дрібні кубики. Додайте до огірків лимон без шкірки та дрібно подрібнену м'яту. Перебийте всі інгредієнти блендером в однорідну масу.
Порада від Інформатора: густота напою залежить від соковитості овочів, тому в разі потреби можете додати холодну воду. Також в такий коктейль додають сухофрукти, горіхи, спіруліну, насіння, повітряні злаки. Це в кілька разів збільшить його поживну цінність.
А ось іще один цікавий і простий рецепт.
Всю зелень, листя салату та очищену цибулю пропарьте для пом'якшення близько 5 хвилин. Використовуйте друшляк й киплячу воду в каструлі. Очистіть та наріжте огірки. Подрібніть капусту та пропарену зелень.
З'єднайте всі інгредієнти в чаші, влийте кефір та збийте блендером. Додайте лимон й дрібку солі. Ще раз збийте.
Порада від Інформатора: рецепт розрахований на 2 порції. Час приготування разом з підготовкою інгредієнтів - 10 хвилин.
Натріть миті огірки зі шкіркою на тертушку та відчавіть. Також натріть на тертушці часник та дріжно поріжте цибулю. Порвіть листя петрушки, дрібно наріжте чи натріть сир і бекон.
Змішайте огірки із зеленню. Додайте манку, присоліть. Додайте спеції та вбийте яйця. Всипте борошно й манку. Додайте бекон і сир. Вимішайте. Залиште на 15 хвилин постояти. Злийте рідину.
Смажте на розігрітій сковороді - на середньому вогні сформовані млинці. Кришкою не накривайте, перевертайте. Просмажте гарно з обох боків до утворення кірочки. Смачного!
Порада від Інформатора: сік, відціджений з огірка, можна використовувати як лосьон для вмивання.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.