Найкращі страви для літнього сніданку

Кукумбер-сезон: готуємо крем-суп, смузі та млинці із огірка

Рецепт, кухня, їжа, огірок, огірки, харчування, продукти, корисні поради, кулінарний лайфхак
Огірок - це справжня вітамінна бомба.

Рецепти страв з огірка в розпал сезону сподобаються усім, хто любить цей звичний і водночас незамінний овоч. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Якщо ви не знали, то cucumber - це в перекладі на українську - огірок звичайний :)
Якщо ви не знали, то cucumber - це в перекладі - огірок звичайний.

Між іншим, огірки є справжнім джерелом величезної кількості поживних речовин, адже містять:

  • вітамін B,
  • вітаміни B5 та B6,
  • вітамін С,
  • вітамін К,
  • калій,
  • марганець,
  • кальцій,
  • магній,
  • ніацин,
  • цинк,
  • фолієву кислоту
  • тіамін,
  • рибофлавін,
  • клітковину,
  • рослинний білок,
  • пантотенову кислоту, 
  • глюкозу.

Крем-суп з йогуртом та огірком

Вам знадобиться:

  • Йогурт (густий) - 0,5 л.
  • Огірки - 2-3 штуки.
  • Лимон (сік лимона) - 1 штука.
  • Зубчик часнику - 1 штука.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Кріп, петрушка - пучок.
  • Сіль - до смаку.
  • Томат - 1 штука.
  • Червона цибуля - 1 штука. 
Такий крем-суп чудово охолодить у спеку, коли їсти гаряче - неможливо!
Такий крем-суп чудово охолодить у спеку, коли їсти гаряче - просто неможливо!

Як готувати: 

Огірки, йогурт, сік лимона, кріп і петрушку, часник і оливкову олію помістіть у блендер, залийте йогуртом та добре подрібніть.

Червону цибулину подрібніть, помідор наріжте кубиками. Готовий суп охолодіть, розлийте в тарілки, прикрасьте подрібненою червоною цибулею та подрібненим помідором.

Порада від Інформатора: якщо хочеться поекспериментувати з чимось незвичайним, приготуйте літній суп з огірками та м'якушем авокадо на питному йогурті. Візьміть огірки, м'якуш авокадо, йогурт, зубчик часнику, трохи лимонного соку та оливкової олії, сіль, перець, приправи. Складіть у блендер, залийте йогуртом, подрібніть - і приємного апетиту!

Огіркове смузі з м'ятою

Вам знадобиться:

  • Огірок свіжий - 2 штуки.
  • Листя м'яти - 2 гілочки.
  • Сік 1 лимона/лайма - 1 цитрина. 
  • Вода - за бажанням. 
Цей напій дуже освіжає, а ще він не менш корисний!
Цей напій дуже освіжає, а ще він не менш корисний!

Як готувати: 

Очистіть огірки від шкірки, видаліть насіння, якщо воно є, й поріжте овоч на дрібні кубики. Додайте до огірків лимон без шкірки та дрібно подрібнену м'яту. Перебийте всі інгредієнти блендером в однорідну масу.

Порада від Інформатора: густота напою залежить від соковитості овочів, тому в разі потреби можете додати холодну воду. Також в такий коктейль додають сухофрукти, горіхи, спіруліну, насіння, повітряні злаки. Це в кілька разів збільшить його поживну цінність.

А ось іще один цікавий і простий рецепт.

Смузі з огірка й капусти на кефірі

Вам знадобиться: 

  • Свіжий огірок - 2 штуки.
  • Кефір - 1 склянка.
  • Пекінська капуста - 2 листи.
  • Лук-порей - 1 штука.
  • Лук-шалот - 1 штука.
  • Шпинат - 1 пучок.
  • Кріп - ½ пучка.
  • Сіль - дрібка. 
  • Сік ½ лимона.
Таке смузі чудово підходить для розвантажувальних днів і швидкого втамування спраги в спеку!
Таке смузі чудово підходить для розвантажувальних днів і швидкого втамування спраги в спеку!

Як готувати: 

Всю зелень, листя салату та очищену цибулю пропарьте для пом'якшення близько 5 хвилин. Використовуйте друшляк й киплячу воду в каструлі.  Очистіть та наріжте огірки. Подрібніть капусту та пропарену зелень.

З'єднайте всі інгредієнти в чаші, влийте кефір та збийте блендером. Додайте лимон й дрібку солі. Ще раз збийте.

Порада від Інформатора: рецепт розрахований на 2 порції. Час приготування разом з підготовкою інгредієнтів - 10 хвилин.

Млинці з огірка 

Вам знадобиться:

  • Огірки - 5 штук (1 кг). 
  • Часник - 1 зубчик. 
  • Яйця - 2 штуки. 
  • Манка - 4 столові ложки. 
  • Борошно - 2 столові ложки. 
  • Сир - 70 г.
  • Сіль - 2 чайні ложки. 
  • Спеції й зелень - до смаку. 
  • Бекон - 100 г.
  • Цибуля - 1 штука. 
  • Варена кукурудза - 200-300 г.
  • Олія рослинна - для смаження.

Як готувати: 

Натріть миті огірки зі шкіркою на тертушку та відчавіть. Також натріть на тертушці часник та дріжно поріжте цибулю. Порвіть листя петрушки, дрібно наріжте чи натріть сир і бекон. 

Змішайте огірки із зеленню. Додайте манку, присоліть. Додайте спеції та вбийте яйця. Всипте борошно й манку. Додайте бекон і сир. Вимішайте. Залиште на 15 хвилин постояти. Злийте рідину.

Смажте на розігрітій сковороді - на середньому вогні сформовані млинці. Кришкою не накривайте, перевертайте. Просмажте гарно з обох боків до утворення кірочки. Смачного!

Порада від Інформатора: сік, відціджений з огірка, можна використовувати як лосьон для вмивання. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube