Рецепт качки, запеченої з гарбузом, та квасолева каша з прянощами і жменькою креветок
Рецепти качки з гарбузом та квасолевої каші з креветками сподобаються усім, хто надає перевагу пікантним поєднання знайомих смаків. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Стародавні мая їли кукурудзу, мед, батат, капусту, кабачки, гарбузи, рибу та м'ясо. Полювали на дичину, серед одомашненої птиці вживали індика та качку. Сніданок зазвичай був легким. Вранці пили теплий напій з маїсового борошна з додаванням перцю, ванілі або фруктами. Для зберігання свіжих продуктів в умовах спекотного клімату застосовували сіль та прянощі. Широко вживалися ваніль, коріандр, перець, амарант, шавлія, деякі квіти.
Найбільш ґрунтовно вечеряли, за годину до заходу Сонця - їли тушковане м'ясо чи боби з перцевим соусом й інші овочі. Чоловіки харчувалися першими і окремо від жінок. Столом служила циновка, яку розстеляли на землі. Після їжі мая обов'язково мили руки і прополіскували рота. Зрозуміло, що їжа правителів була незрівнянно розкішніше, ніж їжа рядових членів маянського суспільства.
Ми сьогодні приготуємо качку з квасолею та креветками по-маянськи.
Солодкий перець розріжте, видаліть насіння з плодоніжкою і викладіть в чашу стаціонарного блендера. Цибулю очистіть, розріжте на кілька частин і всипте в чашу.
Додайте до решти інгредієнтів розрізаний на кілька фрагментів помідор і воду. Переміксуйте суміш до гладкого однорідного стану. Квасолю промийте під холодною проточною водою і викладіть в каструлю. Поставте ємність з квасолею на середній або сильний вогонь. Залийте гарячою водою і варіть протягом 20 хвилин.
Через зазначений час процідіть квасолю через сито, промийте холодною водою і поверніть на плиту. Залийте м'ясним бульйоном. Найкраще підійде яловичий або курячий. Якщо бульйону недостатньо, долийте кип'яченої води, щоб покрити квасолю.
Солодку цибулю очистіть і подрібніть маленькими кубиками. Всипте прянощі в каструлю. Перемішайте і варіть до повної готовності квасолі. В середньому на це йде 40-45 хвилин.
Поки готується квасоля, займіться соусом. Поставте каструлю на середній вогонь і налийте оливкову олію. Дайте їй нагрітися і влийте подрібнену блендером суміш перців. Додайте бульйонні кубики. Посоліть, перемішайте і зменшіть вогонь. Варіть соусдо загусання.
М'яку квасолю викладіть в каструлю з соусом. Переміксуйте, додайте трохи води і нарізані варені креветки. Можна замінити їх вареною або копченою рибою. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте 2 хвилини. Готову страву викладіть на порційне блюдо і подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Порада від Інформатора: контролюйте процес готування страви, і в міру випаровування рідини, додавайте воду.
Спершу приготуємо маринад: 5 л води треба довести до кипіння, додати кріп, бадьян, сіль, мед, перець, добре перемішати та остудити до кімнатної температури. Далі опустіть в маринад тушку качки й поставте в холодильник на 6-8 годин.
Потім дістатньте качку, просушіть її рушником. Відправте в духовку і запікайте при температурі 90 градусів 1,5 години. Потім потрібно збільшити температуру до 200 градусів, щоб качка підрум’янилась. Запікайте ще 30 хвилин, до повної готовності.
Овочі потрібно приготувати окремо. Викладіть очищені яблука і гарбуз в посуд для запікання. Зверху посипте сіллю, перцем, покладіть гілочки чебрецю й оливкову олію, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте до готовності - близько 2-2,5 годин.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.