Січеники - страва з м'яса чи риби, яка передувала котлетам в історії української кулінарії.
Рецепт січеників сподобається усім поціновувачам стародавньої української кухні. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
В проекті "Такі страви", Даша Астаф'єва та блогерка Даша Кубік готують "Січеники з оселедців" за рецептом з книги Осипи Заклинської "Нова кухня вітамінова". Пропонуємо і вам зробити те саме.
Січеники - автентична м'ясна чи рибна страва української кухні, яку згодом витіснили котлети. Наші пращури не мали м'ясорубок і комбайнів, тож усе сікли ножем, звідси назва - січеники. Традиційні для центральних та північних регіонів України - січеники з судака, а от ближче на Південь - з оселедця. Їх і приготуємо.
Кубиками нарізаємо філе оселедця та цибулю, з'єднуємо в одному посуді. Кришимо м'якуш хліба в окрему піалу. Хліб заливаємо водою й даємо настоятись. В посічене філе риби й цибулю вбиваємо яйце, все перемішуємо, солимо. Варимо картоплю в "мундирі".
Ліпимо січеники, спершу занурюємо їх в яйце (вбийте в окремий посуд ще пару) та обвалюємо в панірувальних сухарях. Розігріваємо сковорідку та на рослинній олії смажимо січеники.
Картоплю в "мундирі" нарізаємо й підсмажуємо на пательні з додаванням часнику.
Порада від Інформатора: подавайте все разом з зеленню, свіжими томатами, томатним соком чи кисляком.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.