Українські січеники з оселедця від відомої блогерки Даші Кубик

Читать на русском

Січеники - страва з м'яса чи риби, яка передувала котлетам в історії української кулінарії.

Читать на русском
Січеники, котлети, Даша Астафєва, Даша Кубік, кухня, рецепт , хжа, продукти, лайфхак
Січеники з картоплею - це по-справжньому смачно.

Січеники - страва з м'яса чи риби, яка передувала котлетам в історії української кулінарії.

Рецепт січеників сподобається усім поціновувачам стародавньої української кухні. Готувати їх просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

В проекті "Такі страви", Даша Астаф'єва та блогерка Даша Кубік готують "Січеники з оселедців" за рецептом з книги Осипи Заклинської "Нова кухня вітамінова". Пропонуємо і вам зробити те саме.

Січеники - автентична м'ясна чи рибна страва української кухні, яку згодом витіснили котлети. Наші пращури не мали м'ясорубок і комбайнів, тож усе сікли ножем, звідси назва - січеники. Традиційні для центральних та північних регіонів України - січеники з судака, а от ближче на Південь - з оселедця. Їх і приготуємо. 

Вам знадобиться:

  • Оселедець - 3 філе.
  • Панірувальні сухарі - 150 г.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Картопля - 5-6 штук.
  • Хліб - буханка. 
  • Цибуля - 2 штуки.
  • Вода - 1 л.
  • Сіль, олія.
  • Часник, зелень, томати.
  • Кисляк, сметана.
Січеники з оследця схожі на рибні нагетси.
Січеники з оселедця зовні схожі на рибні нагетси.

Як готувати: 

Кубиками нарізаємо філе оселедця та цибулю, з'єднуємо в одному посуді. Кришимо м'якуш хліба в окрему піалу. Хліб заливаємо водою й даємо настоятись. В посічене філе риби й цибулю вбиваємо яйце, все перемішуємо, солимо. Варимо картоплю в "мундирі". 

Ліпимо січеники, спершу занурюємо їх в яйце (вбийте в окремий посуд ще пару) та обвалюємо в панірувальних сухарях. Розігріваємо сковорідку та на рослинній олії смажимо січеники. 

Картоплю в "мундирі" нарізаємо й підсмажуємо на пательні з додаванням часнику. 

Порада від Інформатора: подавайте все разом з зеленню, свіжими томатами, томатним соком чи кисляком. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.