Старовинна печена пулька від Бєднякова та Астаф'євої

Читать на русском

Готуємо індичку з начинкою з печінки, овочей та горіхів

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ця страва готується за стародавнім українським рецептом

Готуємо індичку з начинкою з печінки, овочей та горіхів

Рецепт запеченої з начинкою індички сподобається усім прихильникам української кухні. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.

В стародавніх українських рецептах найчастіше птицю набивали печінкою та овочами. Печена пулька - індичка з начинкою - є однією з таких страв. Саме її готують телеведучі Дар'я Астаф'єва та Андрій Бєдняков на YouTube-каналі першої - "Такі страви", за рецептом з книги Осипи Заклинської "Нова кухня вітамінова".

Вам знадобиться:

  • Індик - ціла туша. 
  • Хліб - 1 паляниця. 
  • Цибуля - 1 штука.
  • Каштани - 6 штук.
  • Мед - 2-3 столові ложки.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Печінка індича - 250 г.
  • Петрушка - пучок.
  • Яйце - 1 штука.
  • Копечна сіль - 2 чайні ложки.
  • Бульйон - 0,5 л.
  • Вершкове масло - 200 г.
Результат вас вразить, переконує Даша Астаф'єва!
Результат вас вразить, переконує Даша Астаф'єва!

Як готувати: 

Розтопіть вершкове масло, змішайте з медом та додайте копчену сіль. Цим соусом змастіть індика, з якого попередньо вийміть всі нутрощі. 

Далі кубиками наріжте моркву та цибулю, підсмажте їх на скоровідці. Далі до стану однорідної маси подрібніть печінку - можна ножем, можна в блендері на конпці "пульс". Підсмажте її з цибулею та морквою на пательні на повільному вогні, постіймо помішуючи.

Подрібніть мигдаль та вийміть м'якуш з хліба. Залийте м'якуш бульйоном, всипте до нього мигдаль. Зваріть та подрібніть каштан, і також додайте до суміші хліба та мигдалю. Додайте до цієї суміші - печінково-овочеву. Перемішайте до однорідності.

Викладіть індичку на пергамент на деко, тим часом до 220 С розігрійте духовку. Начиніть індика, зашийте, додатково змастіть вершково-медовим соусом та відправляйте в духову шафу на три години.

Порада від Інформатора: нарізайте індика та додавайте в кожну тарілку начинку до смаку, подавайте із зеленню.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.