Готуємо індичку з начинкою з печінки, овочей та горіхів
Рецепт запеченої з начинкою індички сподобається усім прихильникам української кухні. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
В стародавніх українських рецептах найчастіше птицю набивали печінкою та овочами. Печена пулька - індичка з начинкою - є однією з таких страв. Саме її готують телеведучі Дар'я Астаф'єва та Андрій Бєдняков на YouTube-каналі першої - "Такі страви", за рецептом з книги Осипи Заклинської "Нова кухня вітамінова".
Розтопіть вершкове масло, змішайте з медом та додайте копчену сіль. Цим соусом змастіть індика, з якого попередньо вийміть всі нутрощі.
Далі кубиками наріжте моркву та цибулю, підсмажте їх на скоровідці. Далі до стану однорідної маси подрібніть печінку - можна ножем, можна в блендері на конпці "пульс". Підсмажте її з цибулею та морквою на пательні на повільному вогні, постіймо помішуючи.
Подрібніть мигдаль та вийміть м'якуш з хліба. Залийте м'якуш бульйоном, всипте до нього мигдаль. Зваріть та подрібніть каштан, і також додайте до суміші хліба та мигдалю. Додайте до цієї суміші - печінково-овочеву. Перемішайте до однорідності.
Викладіть індичку на пергамент на деко, тим часом до 220 С розігрійте духовку. Начиніть індика, зашийте, додатково змастіть вершково-медовим соусом та відправляйте в духову шафу на три години.
Порада від Інформатора: нарізайте індика та додавайте в кожну тарілку начинку до смаку, подавайте із зеленню.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.