Українська закуска до пива - легендарні шкурлаки

Цей пряний домашній делікатес до пива готувати дуже просто

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Краще за бекон

Рецепт української закуски зі спеціями до пива сподобається всім любителям бекону, сала і шкварок. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду. 

Цьогоріч 7 вересня відзначається Міжнародний день бекону. Це відбувається щороку у першу суботу вересня. Напевно, це найулюбленіше неофіційне свято для людей, які не уявляють свого життя без апетитного делікатесу, а започаткували його - американці. Проте українці мають власну відповідь - і це шкурлаки! Їх ми сьогодні й приготуємо. 

Шкурлаки до хмільного

Вам знадобиться:

  • Сало зі шкірками - шматок. 
  • Сіль - пів склянки на 200 г шкірок.
  • Чорний / червоний перець - до смаку.
  • Парика - до смаку.
  • Коріандр - до смаку.
  • Часник - 2-3 зубчики. 
З інгредієнтів в цьому рецепті тільки шкірки від ала, сіль і спеції!
З інгредієнтів в цьому рецепті тільки шкірки від сала, сіль і спеції, а смачно - на мільйон!

Як готувати:

Відділіть шкірки від сала та наріжте на соломку. Складіть нарізані шкірки у зручну ємність і добре засоліть, перемішайте та поставте на ніч в холодильник. На ранок дістаньте, промийте від солі та обсушіть на паперових рушниках.

Додайте часник, чорний та червоний перець, мелену паприку й коріандр і перемішайте, щоб спеції добре розподілилися. Залиште в холодильнику ще на 2-3 години, а далі можна пробувати. Смачного! 

Порада від Інформатора: оберіть сало з товщою шкірочкою - тоді шкурлаки будуть соковитіші.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube