Гастрономічна розпуста: австрійські шпецле з сиром та беконом

Читать на русском

Така ситна страва точно зігріє вас взимку

Читать на русском
Рецепт, продукти, їжа, лайфхак, корисні поради, харчування
Шпецле - німецькі галушки, які обожнюють австрійці!

Така ситна страва точно зігріє вас взимку

Рецепт галушок з беконом та сиром сподобається усім, оскільки він до непристойності смачний. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Такі галушки є в усіх німецькомовних країнах світу, що опинились під впливом Німеччини. В Угорщині та Словаччині вони також є - під іншими назвами. Одна з альтернативних назв страви - нокедлі. Австрійці зізнаються, що шпецле таки є калорійною "гастрономічною розпустою". Тож майте на увазі, спробувавши раз, ви не зможете забути цього смаку, та й родина буде вам вдячна з надією на повторення!

Вам знадобиться:

Для тіста: 

  • Борошно - 250 г.
  • Яйця - 2 штуки. 
  • Молоко - 150 мл. 
  • Сіль - дрібка.

Для начинки:

  • Бекон - 100 г.
  • Твердий сир - 250 г.
  • Зелена цибуля - 2 стебла. 

Для подачі:

  • Цибуля - 2 штуки. 
  • Рослинна олія - 250 мл. 
Родина буде вдячна вам за таке свято смаку - приготуйте шпецле, казешпецле або нокедлі і порадуйте своїх!
Родина буде вдячна вам за таке свято смаку - приготуйте шпецле, казешпецле або нокедлі і порадуйте своїх!

Як готувати:

Готуємо шпецле

Спершу приготуйте самі шпецле або нокедлі. Для цього замісіть тісто: яйця, молоко та сіль збийте до однорідності. Додайте борошно і добре вимішайте ложкою або в міксері. Тісто повинно бути трішки густішим за сметану. Доведіть до кипіння велику кількість підсоленої води. Випустіть тісто до киплячої води, відриваючи невелику його кількість ложкою (розміром з мигдалину). Відваріть галушки до готовності протягом пари хвилин.

Готуємо начинку

Наступним етапом стане приготування начинки. Приготуйте цибулю: для цього у сотейник влийте олію й добре розігрійте на середньому вогні. Додайте цибулю й смажте, часто помішуючи, доки цибуля гарно не підрум’яниться. По готовності викладіть її на тарілку, застелену паперовим рушником. 

Далі у сковорідку, в якій прогріватимете шпецле, викладіть половину бекону. Поставте на середній вогонь та підрум’яньте. Смажте, час від часу перевертаючи, доки бекон гарно не підрум’яниться й не випустить майже увесь жир. Перекладіть на тарілку застелену паперовим рушником. 

Тепер викладіть готові галушки в сковорідку, де смажився бекон, та добре все перемішайте. Додайте увесь сир й ще раз перемішайте. Поставте на середній вогонь і прогрійте страву, щоб розтопити сир. Зверху викладіть рум’яну цибулю та бекон, посипте зеленою цибулею. Ця страва найкраще смакує з квашеною капустою. 

Порада від Інформатора: щоб страва вийшла саме такою, як в Австрії чи Німеччині, слід правильно підготувати продукти. Зокрема, треба тонко нарізати цибулю, в ідеалі шатківницею - кружечками або напівкружечками. Смажте її в достатній кількості олії партіями. Цибуля повинна плавати в розжареній олії, немов картопля фрі. Смажте на середньому вогні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.