Така ситна страва точно зігріє вас взимку
Рецепт галушок з беконом та сиром сподобається усім, оскільки він до непристойності смачний. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Такі галушки є в усіх німецькомовних країнах світу, що опинились під впливом Німеччини. В Угорщині та Словаччині вони також є - під іншими назвами. Одна з альтернативних назв страви - нокедлі. Австрійці зізнаються, що шпецле таки є калорійною "гастрономічною розпустою". Тож майте на увазі, спробувавши раз, ви не зможете забути цього смаку, та й родина буде вам вдячна з надією на повторення!
Для тіста:
Для начинки:
Для подачі:
Спершу приготуйте самі шпецле або нокедлі. Для цього замісіть тісто: яйця, молоко та сіль збийте до однорідності. Додайте борошно і добре вимішайте ложкою або в міксері. Тісто повинно бути трішки густішим за сметану. Доведіть до кипіння велику кількість підсоленої води. Випустіть тісто до киплячої води, відриваючи невелику його кількість ложкою (розміром з мигдалину). Відваріть галушки до готовності протягом пари хвилин.
Наступним етапом стане приготування начинки. Приготуйте цибулю: для цього у сотейник влийте олію й добре розігрійте на середньому вогні. Додайте цибулю й смажте, часто помішуючи, доки цибуля гарно не підрум’яниться. По готовності викладіть її на тарілку, застелену паперовим рушником.
Далі у сковорідку, в якій прогріватимете шпецле, викладіть половину бекону. Поставте на середній вогонь та підрум’яньте. Смажте, час від часу перевертаючи, доки бекон гарно не підрум’яниться й не випустить майже увесь жир. Перекладіть на тарілку застелену паперовим рушником.
Тепер викладіть готові галушки в сковорідку, де смажився бекон, та добре все перемішайте. Додайте увесь сир й ще раз перемішайте. Поставте на середній вогонь і прогрійте страву, щоб розтопити сир. Зверху викладіть рум’яну цибулю та бекон, посипте зеленою цибулею. Ця страва найкраще смакує з квашеною капустою.
Порада від Інформатора: щоб страва вийшла саме такою, як в Австрії чи Німеччині, слід правильно підготувати продукти. Зокрема, треба тонко нарізати цибулю, в ідеалі шатківницею - кружечками або напівкружечками. Смажте її в достатній кількості олії партіями. Цибуля повинна плавати в розжареній олії, немов картопля фрі. Смажте на середньому вогні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.