Три страви з продуктів-афродизіаків до Дня закоханих

Читать на русском

Салат зі спаржею, панкейки з авокадо та запечені банани

Читать на русском
Свято, їжа, продукти, рецепт, харчування, лайфхак, корисні поради
Приємного апетиту та романтичного Дня закоханих!

Салат зі спаржею, панкейки з авокадо та запечені банани

Рецепти страв з природними афродизіаками сподобаються усім любителям пікантних кулінарних експериментів. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!

Сьогодні приготуємо страви (салат, закуску і десерт), що містять афродизіаки - природні речовини, здатні підвищувати потенцію й сексуальний потяг - салат зі спаржею, панкейки з авокадо та запечені банани. Тож, руки на кухню, аби вітати коханих з Днем Святого Валентина якомога пристрасніше!

Рецепт №1. Салат зі спаржі

Вам знадобиться:

  • Соєва спаржа (можна замінити звичайною) - 50 г.
  • Огірок свіжий - 4 штуки.
  • Солодкий перець - штука. 
  • Кінза - пучок.
  • Олія - 50 г.
  • Соєвий соус - 50 мл.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Лайм - штука.
  • Мед - столова ложка.
  • Чорний перець - дрібка. 
  • Кунжут та насіння льону - 10-15 г.

Як готувати:

Подрібніть соєву спаржу, складіть в піалу та залийте водою, залиште так на 5-8 годин. Помийте, почистіть та напівкільцями наріжте свіжі огірки. Довгастими смужками наріжте солодкий перець, видаливши серединку. Подрібніть кінзу, все змішайте в піалі. 

В іншому посуді змішайте соєвий соус з чорним перцем та часником, пропущеним через часникочавку. Натріть туди ж цедру лайма, додайте мед та рослинну олію. 

Порада від Інформатора: заправте салат готовою заправкою й ще раз перемішайте. Додайте кунжут і насіння льону. Смачного!

Рецепт №2. Панкейки з авокадо від шефа Євгена Клопотенка

Вам знадобиться:

Для панкейків:

  • Борошно - 165 г.
  • Молоко - 250 мл.
  • Сік лимона - 1 столова ложка.
  • Яйце - штука. 
  • Цукор - 1 столова ложка.
  • Сіль - 1/3 чайної ложки.
  • Сода - ½ чайної ложки.
  • Розпушувач - ½ чайної ложки.
  • Олія - 1 столова ложка. 

Для начинки:

  • Яйця - 4 штуки.
  • Авокадо - 2 штуки.
  • Лимон (сік) - 2 столові ложки.
  • Сіль та перець до смаку.
  • Кріп до смаку.
  • Червона ікра.
Прослідкуйте, аби обрати стиглий авокадо, бо інакше страва не вийде!
Прослідкуйте, аби обрати стиглий авокадо, бо інакше страва не вийде!

Як готувати:

Вилийте у миску молоко й додайте сік лимона, обережно перемішайте і залиште на 10 хвилин. В іншу миску вбийте яйце та всипте столову ложку цукру. Додайте сіль та збивайте віничком до об’єднання. Влийте у миску зі збитими яйцями олію й молоко з лимонним соком. Додайте борошно, соду й розпушувач. Ретельно перемішайте за допомогою віничка, доки не отримаєте однорідне тісто.

Викладайте по столовій ложці тіста на розігріту суху пательню та смажте до прояви невеличких пухирців. Обережно перевертайте панкейки та смажте з іншого боку ще приблизно хвилину. Зробіть пасту з авокадо. Для цього очистьте стиглі авокадо, видаліть кісточку і викладіть у миску. Розітріть виделкою до однорідності.

Закип’ятіть у каструлі воду та варіть яйця протягом 3 хвилин, всередині яйця мають залишитися напівсирими. Очистьте їх та викладіть у миску до авокадо, додайте сік лимона, сіль та перець до смаку. Ще раз добре розітріть виделкою. На готові панкейки викладайте пасту з авокадо та червону ікру. За бажання прикрасьте зеленню кропу.

Порада від Інформатора: зверніть увагу на те, чи стигле авокадо ви вибрали. Якщо воно буде затвердим, зробити з нього смачну однорідну пасту буде неможливо. В такому разі складіть авокадо у герметичний пакет разом із бананом чи яблуком приблизно на тиждень.

Рецепт №3. Солодкі банани з шоколадом

Вам знадобиться:

  • Банани - 3-5 штук.
  • Горіхи та насіння на ваш смак - півсклянки.
  • Шоколад  - подрібнена плитка.
  • Екстракт ванілі - на кінчику ножа.
  • Кориця - 15 г.
  • Вершки 10-15% - столова ложка.
  • Трохи кокосової олії - чайна ложка.
Такі банани прекрасно доповнять морозиво чи інші десерти.
Такі банани прекрасно доповнять морозиво чи інші свіжі фрукти, наприклад ківі чи полуницю.

Як готувати:

Можна банани запікати у власній шкірці, однак, є ймовірність, що вони не до кінця пропечуться. Тому, візьміть фольгу, а почищені банани розріжте навпіл уздовж так, щоб утворилися "човники". Можна зробити на самих плодах маленькі надрізи, щоб начинка краще вкладалася.

Кладемо банани на фольгу, і загортаємо так, щоб зверху залишився отвір, і можна було вкладати начинку. Тепер, додаємо кілька крапель кокосової олії, вершків і ванілі, розкладаємо горішки, шоколад. Посипаємо все корицею і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин за температури 200 градусів: час від часу перевіряйте банани, щоб не перепеклися.

Порада від Інформатора: подавати пікантні солодощі краще без фольги, з кулькою морозива чи фруктами!

Ось які продукти є афродизіаками!
Ось які продукти є афродизіаками, і не тільки вони.

Лайфхак про афродизіаки

До топових в спецій відносяться:

  • шафран,
  • кориця,
  • імбир,
  • гвоздика,
  • гострий перець.

    До топових солодощів:
  • шоколад,
  • мускатний горіх,
  • банан,
  • мед,
  • фініки,
  • персик,
  • гранат,
  • кавун,
  • полуниця.

    До топових олій: 
  • іланг-іланг,
  • ялівець,
  • кориця,
  • неролі,
  • грейпфрут,
  • жасмин,
  • сандал,
  • бергамот.

    До топових продуктів:
  • авокадо,
  • устриці,
  • м'ясо,
  • морепродукти,
  • селера,
  • морські водорості,
  • спаржа.

Та найкращий афродизіак - здоровий мікроклімат у парі. Будьте кохані та кохайте!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.