Три страви з продуктів-афродизіаків до Дня закоханих
Салат зі спаржею, панкейки з авокадо та запечені банани
Салат зі спаржею, панкейки з авокадо та запечені банани
Рецепти страв з природними афродизіаками сподобаються усім любителям пікантних кулінарних експериментів. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!
Сьогодні приготуємо страви (салат, закуску і десерт), що містять афродизіаки - природні речовини, здатні підвищувати потенцію й сексуальний потяг - салат зі спаржею, панкейки з авокадо та запечені банани. Тож, руки на кухню, аби вітати коханих з Днем Святого Валентина якомога пристрасніше!
Рецепт №1. Салат зі спаржі
Вам знадобиться:
- Соєва спаржа (можна замінити звичайною) - 50 г.
- Огірок свіжий - 4 штуки.
- Солодкий перець - штука.
- Кінза - пучок.
- Олія - 50 г.
- Соєвий соус - 50 мл.
- Часник - 1 зубчик.
- Лайм - штука.
- Мед - столова ложка.
- Чорний перець - дрібка.
- Кунжут та насіння льону - 10-15 г.
Як готувати:
Подрібніть соєву спаржу, складіть в піалу та залийте водою, залиште так на 5-8 годин. Помийте, почистіть та напівкільцями наріжте свіжі огірки. Довгастими смужками наріжте солодкий перець, видаливши серединку. Подрібніть кінзу, все змішайте в піалі.
В іншому посуді змішайте соєвий соус з чорним перцем та часником, пропущеним через часникочавку. Натріть туди ж цедру лайма, додайте мед та рослинну олію.
Порада від Інформатора: заправте салат готовою заправкою й ще раз перемішайте. Додайте кунжут і насіння льону. Смачного!
Рецепт №2. Панкейки з авокадо від шефа Євгена Клопотенка
Вам знадобиться:
Для панкейків:
- Борошно - 165 г.
- Молоко - 250 мл.
- Сік лимона - 1 столова ложка.
- Яйце - штука.
- Цукор - 1 столова ложка.
- Сіль - 1/3 чайної ложки.
- Сода - ½ чайної ложки.
- Розпушувач - ½ чайної ложки.
- Олія - 1 столова ложка.
Для начинки:
- Яйця - 4 штуки.
- Авокадо - 2 штуки.
- Лимон (сік) - 2 столові ложки.
- Сіль та перець до смаку.
- Кріп до смаку.
- Червона ікра.
Як готувати:
Вилийте у миску молоко й додайте сік лимона, обережно перемішайте і залиште на 10 хвилин. В іншу миску вбийте яйце та всипте столову ложку цукру. Додайте сіль та збивайте віничком до об’єднання. Влийте у миску зі збитими яйцями олію й молоко з лимонним соком. Додайте борошно, соду й розпушувач. Ретельно перемішайте за допомогою віничка, доки не отримаєте однорідне тісто.
Викладайте по столовій ложці тіста на розігріту суху пательню та смажте до прояви невеличких пухирців. Обережно перевертайте панкейки та смажте з іншого боку ще приблизно хвилину. Зробіть пасту з авокадо. Для цього очистьте стиглі авокадо, видаліть кісточку і викладіть у миску. Розітріть виделкою до однорідності.
Закип’ятіть у каструлі воду та варіть яйця протягом 3 хвилин, всередині яйця мають залишитися напівсирими. Очистьте їх та викладіть у миску до авокадо, додайте сік лимона, сіль та перець до смаку. Ще раз добре розітріть виделкою. На готові панкейки викладайте пасту з авокадо та червону ікру. За бажання прикрасьте зеленню кропу.
Порада від Інформатора: зверніть увагу на те, чи стигле авокадо ви вибрали. Якщо воно буде затвердим, зробити з нього смачну однорідну пасту буде неможливо. В такому разі складіть авокадо у герметичний пакет разом із бананом чи яблуком приблизно на тиждень.
Рецепт №3. Солодкі банани з шоколадом
Вам знадобиться:
- Банани - 3-5 штук.
- Горіхи та насіння на ваш смак - півсклянки.
- Шоколад - подрібнена плитка.
- Екстракт ванілі - на кінчику ножа.
- Кориця - 15 г.
- Вершки 10-15% - столова ложка.
- Трохи кокосової олії - чайна ложка.
Як готувати:
Можна банани запікати у власній шкірці, однак, є ймовірність, що вони не до кінця пропечуться. Тому, візьміть фольгу, а почищені банани розріжте навпіл уздовж так, щоб утворилися "човники". Можна зробити на самих плодах маленькі надрізи, щоб начинка краще вкладалася.
Кладемо банани на фольгу, і загортаємо так, щоб зверху залишився отвір, і можна було вкладати начинку. Тепер, додаємо кілька крапель кокосової олії, вершків і ванілі, розкладаємо горішки, шоколад. Посипаємо все корицею і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин за температури 200 градусів: час від часу перевіряйте банани, щоб не перепеклися.
Порада від Інформатора: подавати пікантні солодощі краще без фольги, з кулькою морозива чи фруктами!
Лайфхак про афродизіаки
До топових в спецій відносяться:
- шафран,
- кориця,
- імбир,
- гвоздика,
- гострий перець.
⠀
До топових солодощів: - шоколад,
- мускатний горіх,
- банан,
- мед,
- фініки,
- персик,
- гранат,
- кавун,
- полуниця.
⠀
До топових олій: - іланг-іланг,
- ялівець,
- кориця,
- неролі,
- грейпфрут,
- жасмин,
- сандал,
- бергамот.
⠀
До топових продуктів: - авокадо,
- устриці,
- м'ясо,
- морепродукти,
- селера,
- морські водорості,
- спаржа.
Та найкращий афродизіак - здоровий мікроклімат у парі. Будьте кохані та кохайте!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Три легких авторських зимових супи - рецепти
- TikTok розбурхав рецепт коктейлю Сонна дівчина: випив і відключився
- Тайська курка з базиліком та двома соусами - рецепт
- Прості рецепти ресторанних страв: домашні ковбаски з сиром і шашлик на шпажках
- Як самому приготувати шоколад удома: відеоурок до Дня Святого Валентина
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.