Разом з шеф-кухарем Євгеном Клопотенко артист приготував дві цікаві страви на обід та вечерю
Рецепти лемешки та уланівської картоплі сподобаються всім. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!
21 червня народився український співак Павло Зібров, якого знає і любить не одне покоління глядачів. Разом з популярним українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенко артист приготував дві цікаві страви на обід та вечерю. Ми зробимо те саме.
Картопля по-уланівськи – страва з картоплі із часниковим соусом, яку у 1947 році вигадала український кухар Глафіра Дорош із села Уланів Вінницької області.
Для приготування справжньої уланівської картоплі потрібно порізати картоплю скибочками. Далі нагріваємо олію. Перекладаємо картоплю в гарячу олію, смажимо так, щоб олія не повністю покривала картоплю.
Готуємо м'ясо: ошийок ріжемо на рівні шматки, перекладаємо в ємність. Велику морквину нарізаємо на шматки і перекладаємо до м'яса. Посипаємо все це материнкою, додаємо воду, сіль і ставимо в духовку при температурі 170 градусів на 2,5 години. Аж до того моменту, поки м'ясо не почне розпадатися на волокна.
Порада від Інформатора: беремо часник і вичавлюємо за допомогою преса, додаємо нарізаний кріп і сіль, перетираємо у ступці. Змішуємо нашу суміш із картоплею. М'ясо відриваємо від волокон та сервіруємо на картоплі. Смачного!
Візьміть гречану муку і залийте її окропом, додайте сіль і розмішайте до однорідної маси.
Мацик - сиров'ялені ковбаски - наріжте соломкою або середнім кубиком, додайте до гречаної маси і добре вимішайте. Викладіть у форму та відправте в духовку при температурі 180 градусів на 20-30 хвилин.
Порада від Інформатора: дайте час, щоб лемешка охолола, наріжте й смакуйте.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.