Суто українські страви Павла Зіброва: лемешка з мациком та уланівська картопля

Разом з шеф-кухарем Євгеном Клопотенко артист приготував дві цікаві страви на обід та вечерю

Рецепт, продукти, харчування, їжа, коринсі поради, лайфхак, кухня, страви, Павло Зібров
Мацик це сиров'ялені ковбаски

Рецепти лемешки та уланівської картоплі сподобаються всім. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!

21 червня народився український співак Павло Зібров, якого знає і любить не одне покоління глядачів. Разом з популярним українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенко артист приготував дві цікаві страви на обід та вечерю. Ми зробимо те саме. 

Євген Клопотенко та Павло Зібров приготували дві прості, проте ароматні й ситні українські страви.
Євген Клопотенко та Павло Зібров приготували дві прості, проте ароматні й ситні українські страви.

Картопля по-уланівськи

Картопля по-уланівськи – страва з картоплі із часниковим соусом, яку у 1947 році вигадала український кухар Глафіра Дорош із села Уланів Вінницької області.

Вам знадобиться:

  • Картопля - 500 г.
  • Рослинна олія - 300-400 мл.
  • Свинячий ошийок - 400 г.
  • Морква - 1 штука.
  • Вода - 200 мл.
  • Часник - 1 головка. 
  • Материнка - пучок.
  • Кріп - до смаку.
  • Сіль - до смаку.

Уланівська картопля - дуже мясна й ароматна ситна українська страва.
Уланівська картопля - дуже ароматна українська страва.

Як готувати:

Для приготування справжньої уланівської картоплі потрібно порізати картоплю скибочками. Далі нагріваємо олію. Перекладаємо картоплю в гарячу олію, смажимо так, щоб олія не повністю покривала картоплю.

Готуємо м'ясо: ошийок ріжемо на рівні шматки, перекладаємо в ємність. Велику морквину нарізаємо на шматки і перекладаємо до м'яса. Посипаємо все це материнкою, додаємо воду, сіль і ставимо в духовку при температурі 170 градусів на 2,5 години. Аж до того моменту, поки м'ясо не почне розпадатися на волокна.

Порада від Інформатора: беремо часник і вичавлюємо за допомогою преса, додаємо нарізаний кріп і сіль, перетираємо у ступці. Змішуємо нашу суміш із картоплею. М'ясо відриваємо від волокон та сервіруємо на картоплі. Смачного!

Лемешка з мациком

Вам знадобиться:

  • Гречане борошно - 300 г.
  • Мацик - 300 г.
  • Сіль - до смаку.
  • Окроп - 800 мл.
Прикопечні ковбаски у гречаному борошні - це щось!
Прикопечні ковбаски у гречаному борошні - це щось!

Як готувати:

Візьміть гречану муку і залийте її окропом, додайте сіль і розмішайте до однорідної маси.

Мацик - сиров'ялені ковбаски - наріжте соломкою або середнім кубиком, додайте до гречаної маси і добре вимішайте. Викладіть у форму та відправте в духовку при температурі 180 градусів на 20-30 хвилин.

Порада від Інформатора: дайте час, щоб лемешка охолола, наріжте й смакуйте.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube