Улюблений обід Бориса Джонсона в трьох варіаціях
Рецепти картопляного пюре від Євгена Клопотенка, по-грузинськи та з гарбузом та спеціями
Рецепти картопляного пюре від Євгена Клопотенка, по-грузинськи та з гарбузом та спеціями
Рецепти картопляного пюре за різними рецептами сподобаються усім, хто любить бараболю. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
19 червня народився колишній прем'єр-міністр Великої Британії й великий друг України Борис Джонсон. За непохитну підтримку нашої країни під час повтомасштабного вторгнення РФ українці прозвали його Джонсонюком, подарували вишиванку і привласнили статус почесного громадянина Києва.
А між тим Джонсонюк обожнює пюре з сосиками! Тож, приготуймо і ми улюблеі страви нашого британського друга - трьома різними способами.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Картопляне пюре від Євгена Клопотенка
Вам знадобиться:
- Картопля - 1 кг.
- Вершкове масло - 200 г.
- Лавровий лист - 2 штуки.
- Часник - 2 штуки.
- Запашний перець - 3 штуки.
- Сіль - до смаку.
Як готувати:
Очистіть картоплю. Наріжте її невеликими довільними шматочками, щоб картопля швидше зварилася. Головне – однаковими. Залийте картоплю холодною водою на 20 хвилин, щоб зменшити кількість крохмалю. Шкірку не поспішайте викидати, її можна використати.
Спосіб посилити смак картопляного пюре, - це залити молоком картопляні очистки, проварити 5-7 хвилин після закипання на найменшому вогні. Потім додати це молоко до пюре, попередньо процідивши через сито, - пише Клопотенко.
У воду з картоплею додайте лавровий лист, часник та запашний перець. Варіть до готовності. Потім приберіть спеції. Додайте вершкове масло: на 1 кг 200 г вершкового масла. Можна менше або замінити рослинним. Додайте сіль до смаку. Додайте в картопляне пюре гаряче молоко або вершки, щоб пюре вийшло ніжніше.
Порада від Інформатора: можна також додати навіть йогурт чи майонез. Порційно можна додати сир. Тертий пармезан - ідеальний варіант.
Пюре з гарбузом та спеціями
Вам знадобиться:
- Картопля - 800 г.
- Гарбуз - 500 г.
- Рослинна олія - 20 г.
- Часник - 1 зубчик.
- Молоко - 125 мл.
- Вершки - 100 мл.
- Вершкове масло - 2 столові ложки.
- Мелений чорний - дрібка.
- Мускатний горіх - до смаку.
Як готувати:
Картоплю і гарбуз очистіть, середньо наріжте, покладіть разом у каструлю з водою і варіть 30 хвилин. На сковороді нагрійте рослинну олію і підсмажите на ній дрібно нарізаний часник. Злийте з овочів воду, додайте до них молоко, вершки та вершкове масло.
Порада від Інформатора: добре перемішайте, приправте сіллю, перцем, часником і мускатним горіхом і знову перемішайте.
Ташміджабі
Ташміджабі — традиційна грузинська страва, що походить з регіону Сванетії, який славиться своїм чудовим сиром. Тягнеться пюре за рахунок великої кількості сулугуні.
Вам знадобиться:
- Картопля - 1 кг.⠀
- Сир сулугуні - 550 г. ⠀ ⠀⠀
- Молоко - 250 мл. ⠀ ⠀⠀
- Вершкове масло - 50 г. ⠀ ⠀⠀
- Сіль - до смаку.
Як готувати:
Очищену картоплю відваріть до повної готовності в підсоленій воді. Злийте воду. Зробіть пюре та додайте вершкове масло. Каструлю з пюре поставте на повільний вогонь. Постійно помішуйте.⠀⠀⠀
Сулугуні наріжте на невеликі шматочки. Додатйте у пюре. Інтенсивно перемішайте, щоб сир розплавився та змішався з картоплею. Додайте гаряче молоко, помішуючи пюре. Посоліть до смаку. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.