Улюблений обід Бориса Джонсона в трьох варіаціях

Рецепти картопляного пюре від Євгена Клопотенка, по-грузинськи та з гарбузом та спеціями

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, Борис Джонсон
Джонсонюк обожнює пюре з сосиками!

Рецепти картопляного пюре за різними рецептами сподобаються усім, хто любить бараболю. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

19 червня народився колишній прем'єр-міністр Великої Британії й великий друг України Борис Джонсон. За непохитну підтримку нашої країни під час повтомасштабного вторгнення РФ українці прозвали його Джонсонюком, подарували вишиванку і привласнили статус почесного громадянина Києва.

Борис Джонсон з відзнакою почесного громадянина української столиці.
Борис Джонсон з відзнакою почесного громадянина української столиці.

А між тим Джонсонюк обожнює пюре з сосиками! Тож, приготуймо і ми улюблеі страви нашого британського друга - трьома різними способами.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от 𝐷𝑎𝑚𝑖𝑟𝑙𝑖 (@damirli_official)

Картопляне пюре від Євгена Клопотенка

Вам знадобиться:

  • Картопля - 1 кг.
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Лавровий лист - 2 штуки.
  • Часник - 2 штуки.
  • Запашний перець - 3 штуки.
  • Сіль - до смаку.
Додайте до пюре молоко, йогурт чи сир.
Додайте до пюре молоко, йогурт чи твердий сир!

Як готувати:

Очистіть картоплю. Наріжте її невеликими довільними шматочками, щоб картопля швидше зварилася. Головне – однаковими. Залийте картоплю холодною водою на 20 хвилин, щоб зменшити кількість крохмалю. Шкірку не поспішайте викидати, її можна використати.

Спосіб посилити смак картопляного пюре, - це залити молоком картопляні очистки, проварити 5-7 хвилин після закипання на найменшому вогні. Потім додати це молоко до пюре, попередньо процідивши через сито, - пише Клопотенко.

У воду з картоплею додайте лавровий лист, часник та запашний перець. Варіть до готовності. Потім приберіть спеції. Додайте вершкове масло: на 1 кг 200 г вершкового масла. Можна менше або замінити рослинним. Додайте сіль до смаку. Додайте в картопляне пюре гаряче молоко або вершки, щоб пюре вийшло ніжніше. 

Порада від Інформатора: можна також додати навіть йогурт чи майонез. Порційно можна додати сир. Тертий пармезан - ідеальний варіант.

Пюре з гарбузом та спеціями

Вам знадобиться:

  • Картопля - 800 г.
  • Гарбуз - 500 г.
  • Рослинна олія - ​​20 г.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Молоко - 125 мл.
  • Вершки - 100 мл.
  • Вершкове масло - 2 столові ложки.
  • Мелений чорний - дрібка.
  • Мускатний горіх - до смаку.
Приготуємо улюблену страву Бориса Джонсона.
Приготуємо улюблену страву Бориса Джонсона.

Як готувати: 

Картоплю і гарбуз очистіть, середньо наріжте, покладіть разом у каструлю з водою і варіть 30 хвилин. На сковороді нагрійте рослинну олію і підсмажите на ній дрібно нарізаний часник. Злийте з овочів воду, додайте до них молоко, вершки та вершкове масло.

Порада від Інформатора: добре перемішайте, приправте сіллю, перцем, часником і мускатним горіхом і знову перемішайте.

Ташміджабі

Ташміджабі — традиційна грузинська страва, що походить з регіону Сванетії, який славиться своїм чудовим сиром. Тягнеться пюре за рахунок великої кількості сулугуні.

Вам знадобиться:

  • Картопля - 1 кг.⠀
  • Сир сулугуні - 550 г. ⠀ ⠀⠀
  • Молоко - 250 мл. ⠀ ⠀⠀
  • Вершкове масло - 50 г. ⠀ ⠀⠀
  • Сіль - до смаку.
Джонсонюк був би у захваті від таких наїдків.
Джонсонюк був би у захваті від таких наїдків.

Як готувати: 

Очищену картоплю відваріть до повної готовності в підсоленій воді. Злийте воду. Зробіть пюре та додайте вершкове масло. Каструлю з пюре поставте на повільний вогонь. Постійно помішуйте.⠀⠀⠀

Сулугуні наріжте на невеликі шматочки. Додатйте у пюре. Інтенсивно перемішайте, щоб сир розплавився та змішався з картоплею. Додайте гаряче молоко, помішуючи пюре. Посоліть до смаку. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube