Страви з часнику та хліба: все інше тут зайве

Читать на русском

Рецепти часникових рулетів та запеченого часнику сподобаються всім прихильникам цієї приправи.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Мало страв обходяться без цього овоча. Він дарує гостроту та пікантність, робить страви неповторними

Рецепти часникових рулетів та запеченого часнику сподобаються всім прихильникам цієї приправи.

Рецепти часникових рулетів та запеченого часнику сподобаються всім прихильникам цієї приправи. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

19 квітня відзначають День часнику. З цієї нагоди Інформатор пропонує приготувати чесночні рулети та запечений часник. 

Часникові рулетики з зеленню

Вам знадобиться: 

  • Петрушка, зелена цибуля (можна додати м'яту) - ⅓ склянки.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Сіль та чорний перець - до смаку.
  • Листкове тісто - 1 лист (250 г).
Ці рулетики надзвичайно ароматні!
Ці рулетики надзвичайно ароматні!

Як готувати: 

У мисці змішайте зелень, подрібнений часник, оливкову олію, сіль та перець. Розподіліть цю суміш на листі тіста, що відтанув, і скачайте в рулет. Гострим ножем розріжте рулет на рівні частини.

Перекладіть рулетики, що вийшли, на пергамент і 15 хвилин випікайте в розігрітій до 200 C духовці. Готова випічка має підрум'янитися і стати пишніше.

Порада від Інформатора: трохи охолодіть її та подавайте до столу.

Запечений часничок на тостах 

Вам знадобиться:

  • Часник - 4 великі головки.
  • Оливкова олія - 1 столова ложка.
  • Чебрець - 3 гілочки.
  • Сіль, чорний перець - до смаку.
  • Хлібні тости - для подачі.
Ви не зможете відмовитись від такої смакоти!
Ви не зможете відмовитись від такої смакоти!

Як готувати: 

Розріжте головки часнику впоперек і покладіть на лист зрізом вгору. Збризкайте їх оливковою олією, розкидайте чебрець, посоліть і поперчіть. Накрийте часник фольгою і випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці півгодини. Потім видаліть фольгу і продовжуйте готувати часник близько 10 хвилин, щоб він підрум'янився.

Порада від Інформатора: готові зубчики викладіть на тости або використовуйте для приготування інших страв, наприклад, соусів для пасти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.