Страва вікінгів від Олексія Душки

В оригінальному рецепті цієї ісландської страви зазвичай використовують тріску

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, кухня
Plokfiskur - це картопля, тушена з рибою

Рецепт ісландської страви сподобається усім, хто любить кухні північних народів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

31 серпня народився український журналіст і телеведучий Олексій Душка. В рамках кулінарного шоу "Їмо за 100" він разом з поп-зірками готував чудові смачні страви. 

Фото: Facebook.
В гостях у Руслана Сенічкіна з нагоди свого Дня народження Олексій приготував справжню страву вікінгів. Фото: Facebook.

А в гостях у Руслана Сенічкіна з нагоди свого Дня народження Олексій приготував справжню страву вікінгів - Plokfiskur - з картоплі, риби та ароматних трав з лимоном. Його приготуємо і ми!

В оригінальному рецепті цієї ісландської страви зазвичай використовують тріску. Проте в Україні вона досить дорога, тому можна замінити на будь-яку іншу білу рибу, як от минтай чи хек, в яких вміст йоду та фосфору буде навіть більшим.

Вам сподобається:

  • Картопля - 6 штук.
  • Яйця курячі - 2 штуки.
  • Шпинат свіжий - 60 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Молоко - 200 мл.
  • Лимон - 1 штука.
  • Філе минтаю або хеку - 450 г.
  • Мускатний горіх, сіль, перець - до смаку.
  • Розмарин або кмин - 2 гілочки.
  • Олія - ​​1 столова ложка.
  • Грінки для сервірування - 5 штук.
Страва вікінгів Plokfiskur від Олексія Душки 1
Ця страва виглядає дуже апетитно!

Як готувати: 

Почистіть картоплю, наріжте кубиками і відваріть як на пюре. Поки вариться картопля, приготуйте рибу: змастіть глибоке деко рафінованою олією, викладіть на неї філе хеку або минтаю. Посоліть, поперчіть, полийте лимонним соком, накрийте фольгою і поставте в духовку при температурі 200  С на 10-15 хвилин до готовності.

Подрібніть свіжий шпинат і висипте на розігріту сковороду, на яку попередньо додайте вершкове масло. Гасіть буквально 3-4 хвилини, поки шпинат не стане схожим на морські водорості. Важливо не перетримати шпинат на сковороді, оскільки він стане бурим та втратить привабливий зелений колір.

У готову картоплю влийте склянку молока і перетворіть її на пюре. Далі дістаньте рибу з духовки, остудіть, додайте до картопляного пюре та перетріть до однорідної маси. Потім вбийте в пюре сирі яйця і добре розмішайте. Додайте сіль, перець, мускатний горіх та інші спеції до смаку, а також готовий шпинат.

Викладіть масу в глибоке деко для запікання і зробіть ложкою форму "рибних лусочок". Поставте деко в духовку, розігріту до 200 С, на 20-25 хвилин до золотої скоринки. 

Порада від Інформатора: подавати страву класно на хлібних грінках. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube