Страви з баклажанів: фокача, піца й коронна закуска від зірки МайстерШеф

Баклажани легко готувати, а ще вони смачні й надзвичайно корисні

Баклажан, кухня, рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Баклажан містить речовини, які запобігають раку, знижують ризик інсульту, поліпшують пам'ять

Рецепт страв з баклажанів сподобається всім поціновувачам цього овоча з насиченим смаком. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

Фокачча з баклажан

Вам знадобиться:

  • Баклажани - 2 штуки.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Червона цибуля - 1 штука.
  • Сіль та перець - до смаку.
  • Петрушка -  пучок.
  • Оливкова олія - 2-3 столові ложки. 
  • Моцарела - 200 г.

Для тіста:

  • Яйця - 3 штуки.
  • Йогурт (або сметана) - 125 мл.
  • Оливкова олія - 20 мл.
  • Борошно - 250 г.
  • Вода - 150 мл.
  • Швидкорозчинні дріжджі - 10 г.
  • Сіль та перець - до смаку.
Фокача - це начинка у тісті, пропонуємо саме баклажанову!
Фокачча - це начинка у тісті, пропонуємо саме баклажанову, бо це ну дуже смачно!

Як готувати:

Наріжте дрібними кубиками червону цибулю та часник. Злегка підсмажте все на пательні на олії. З баклажанів зріжте хвостик і також наріжте кубиками середнього розміру. Обсмажте разом з цибулею та часником на пательні. Додайте спеції та посоліть. Смажте, помішуючи, доки баклажани не стануть м'якими. Порубайте петрушку. 

Замісіть тісто. Вбийте в піалу яйця, йогурт, олію та воду, додайте перець і сіль, все перемішайте. Поступово всипайте борошно і мішайте, все це до тих пір, поки тісто не отримає консистенцію густої сметани. 

Змастіть пергаментний папір олією, влийте туди половину тіста, розрівняйте. Зверху викладіть начинку з баклажан та часнику. Додайте поверх шматочки моцарели. Накрийте другою половиною тіста. Поставте на деко в розігріту до 180 С духовку на 45 хвилин. 

Порада від Інформатора: перед подачею прикрасьте фокаччу свіжою петрушкою.

Баклажанова піца 

Вам знадобиться:

  • Баклажан - 1 штука.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Солодкий перець - 1 штука.
  • Твердий сир - 150 г.
  • Олія - 3-4 столові ложки.
  • Петрушка - пучок.
  • Яйце - 1 штука.
  • Молоко - 100 мл.
  • Борошно  -120 г.
  • Сіль - чайна ложка.
  • Чорний перець - пів чайної ложки. 
Овочево-картопляна піца смакуватиме краще за італійську!
Овочева піца по-українськи смакуватиме навіть краще за італійську!

Як готувати:

Баклажан помийте, обчистіть наріжте соломкою, як на відео, або натріть на тертушці. Тим часом на дрібні кубики поріжте ріпчасту цибулю. Підсмажте цибулю на олії до напівпрозорості. Натріть на тертушці для корейської моркви - моркву і смажте разом з цибулею на пательні, допоки морква не стане м'якою.

Солодкий перець наріжте шматочками середнього розміру. Підсмажте його разом з цибулею та морквою. Дрібно наріжте петрушку. Змішайте смажені овочі та петрушку з тертим баклажаном, все обережно перемішайте.

Замісіть тісто, вбивши в тарілку яйце, додавши молоко, борошно, сіль та перець. Все перемішайте, тісто повинно мати консистенцію сметани. Ретельно перемішайте всі овочі з тістом

Викладіть масу на пергамент, змащений олією, на деко, добре її розрівняйте. Запікайте в розігрітій духовці протягом 35 хвилин, потім дістаньте і притрусіть тертим твердим сиром. Поверніть в духовку ще на декілька хвилин, поки сир не розплавиться. Смачного!

Порада від Інформатора: ви також можете за бажанням додати до цього рецепту томати.

Баклажани з м'ясом, сиром і томатами від учасника шоу "Майстер Шеф" Самвела Адамяна

Вам знадобиться:

  • Баклажани - 2 штуки.
  • Помідори - 4 штуки.
  • Чері - 5-6 штук.
  • Моцарела - 100 г.
  • Фарш - 150 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Олія - 2-3 столові ложки.
  • Спеції (сіль, часник, трави) - до смаку.
  • Цукор - 1 чайна ложка.
  • Зелень - до смаку.

Як готувати:

Помийте баклажани та відріжте хвостики, розріжте їх навпіл. Зробіть на м'якій частині баклажанів насічки, як на відео. Натріть сіллю, часником, травами до смаку. Збризніть кожну з половинок оливковою олією. 

Бланшуйте томати в окропі протягом 5 хвилин. Поріжте дрібним кубиком цибулю й підсмажте на пательні разом з фаршем упродовж 7 хвилин. Додайте часничний порошок, сіль, перець та паприку. З томатів зніміть шкірку й, дрібно нарізавши, підсмажте з цибулею та фаршем ще протягом пів години. Обов'язково додайте чайну ложку цукру.

Баклажани тим часом мають випікатись у духовці протягом 30 хвилин при температур 200 С. Після цього дістаньте їх, розімніть серцевину, викладіть масу з фаршем та томатами поверх, прикрасьте все тертою моцарелою й четвертинками свіжих томатів чері. Відправте в духовку при тих же 200 С ще на 15 хвилин, щоб все просочилося, запеклося й вкрилося сирною скоринкою. 

Порада від Інформатора: можете фарш не додавати, тоді страва буде вегетаріанською. Замість томатів ви також можете використати томатну пасту. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube