Справжні закарпатські ріпляники від учасниці МастерШеф

Читать на русском

Авторський рецепт від Мирослави Пекарюк точно вразить вашу родину та гостей

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Ріпляники - страва, схожа на пиріжки.

Авторський рецепт від Мирослави Пекарюк точно вразить вашу родину та гостей

Рецепт закарпатських ріпляників з квашеною капустою сподобається усім, хто любить українську кухню західних регіонів. Готувати їх геть нескладно. А щоб смакувало ще більше, Інформатор маж для вас смачну пораду. 

Пропонуємо вашій увазі автосрький рецепт учасниці проєкту "МастерШеф" Мирослави Пекарюк. Вона наполягає, що така ароматна й ситна страва - просто створена для зими!

Вам знадобиться:

  • Картопляне пюре - 600 г.
  • Борошно - 250 г.
  • Квашена капуста - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука.
  • Кмин - дрібка.
  • Сіль - дрібка.
  • Олія соняшникова - 200-250 мл.
  • Часник - 2 зубки.
  • Грибний паштет або грибна юшка - 100 г.
Ріпляники - ситна зимова страва!
Ріпляники - ситна зимова страва!

Як готувати: 

У високій пательні або каструлі посмажте дрібно нарізану цибулю - до золотистості, додайте квашену капусту, кмин, залийте водою та стушіть, доки капуста не буде мʼякою.

Очистіть попередньо відварену картоплю у мундирах і натріть її на крупній терці, посоліть, додайте борошно та замісіть тісто - воно має вийти мʼяким. Розкатайте тісто товщиною 1-1,5 см, виріжте кільця, покладіть по центру начинку та сформуйте ріпляники за принципом ліпки вареників, потім, за допомогою виделки, зробіть в них красиві краї.

В пательню налийте олію, розігрійте її та посмажте ріпляники з обох боків до золотистого кольору. Зготуйте грибну юшку, яку на Закарпатті називають мачанкою - від слова - мокати.

Для цього в каструлі, з розігрітою олією, посмажте дрібно нарізну цибулю до золотистості, всипте 1 столову ложку борошна, обсмажте до світло-золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб не підгоріло. Додайте грибний паштет, натертий часник, трохи води, солі та доведіть все до кипіння.

Порада від Інформатора: такі ріпляники чудово смакують разом із грибною підливкою. Тож, насолоджуйтесь, смачного вам і вашій родині!

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Мирослава Пекарюк (@myroslava_pekariuk)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.