Авторський рецепт від Мирослави Пекарюк точно вразить вашу родину та гостей
Рецепт закарпатських ріпляників з квашеною капустою сподобається усім, хто любить українську кухню західних регіонів. Готувати їх геть нескладно. А щоб смакувало ще більше, Інформатор маж для вас смачну пораду.
Пропонуємо вашій увазі автосрький рецепт учасниці проєкту "МастерШеф" Мирослави Пекарюк. Вона наполягає, що така ароматна й ситна страва - просто створена для зими!
У високій пательні або каструлі посмажте дрібно нарізану цибулю - до золотистості, додайте квашену капусту, кмин, залийте водою та стушіть, доки капуста не буде мʼякою.
Очистіть попередньо відварену картоплю у мундирах і натріть її на крупній терці, посоліть, додайте борошно та замісіть тісто - воно має вийти мʼяким. Розкатайте тісто товщиною 1-1,5 см, виріжте кільця, покладіть по центру начинку та сформуйте ріпляники за принципом ліпки вареників, потім, за допомогою виделки, зробіть в них красиві краї.
В пательню налийте олію, розігрійте її та посмажте ріпляники з обох боків до золотистого кольору. Зготуйте грибну юшку, яку на Закарпатті називають мачанкою - від слова - мокати.
Для цього в каструлі, з розігрітою олією, посмажте дрібно нарізну цибулю до золотистості, всипте 1 столову ложку борошна, обсмажте до світло-золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб не підгоріло. Додайте грибний паштет, натертий часник, трохи води, солі та доведіть все до кипіння.
Порада від Інформатора: такі ріпляники чудово смакують разом із грибною підливкою. Тож, насолоджуйтесь, смачного вам і вашій родині!
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.