Ці соуси - надзвичайно ароматні, вони наповнять ваш дім смаками й запахами щедрого осіннього сезону
Рецепти соусів з аґрусу на зиму точно стануть окрасою вашого столу й сподобаються всім членам родини. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Підготуйте аґрус, перебийте його блендером. Подрібніть коріандр, роздавіть пресом часникові часточки, наріжте зелень кропу й базиліка. Поєднайте з ягідною масою.
Влийте оцет, посоліть і поперчіть на свій смак. Розмішайте та розлийте соус в малі баночки та поставте на полицю холодильника.
Помийте ягоди аґрусу, відберіть "хвостики". Всипте у велику миску й туди ж влийте консервовані ананаси з банки разом з сиропом. Додайте цукор, поставте на вогонь, доведіть до кипіння й проваріть на повільному вогні 20 хвилин.
Отриману масу перебийте блендером. Натріть і додайте до неї часник - для пікантності, сіль, сушені імбир, коріандр та гострий червоний перець. Все ретельно перемішайте. Знову доведіть соус до кипіння й проваріть ще 5-7 хвилин.
Готовий кисло-солодкий гострий соус для риби й м'яса розлийте в стерилізовані банки й закрийте кришками. Зберігайте в прохолодному місці.
Ягоди помийте та перекрутіть на м'ясорубці, також перемеліть м'яту, кріп та кінзу. Через м'ясорубку також пропустіть часник і перець. Додайте всі інші спеції, цукор, сіль і оцет. Перемішайте.
Перекладіть масу в каструлю, доведіть до кипіння й проваріть 35 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Готовий соус розлийте в простерилізовані банки, а зберігайте в холодильнику чи погребі. Перш ніж ставити банки в холод, дайте їм добре вистигнути.
Порада від Інформатора: приготувати соус з аґрусу можна також із солодким перцем та томатами. В такий варіант соусу з аґрусом додається цибуля, парика, оцет і сіль (див. відео). Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.