Легендарний крем-брюле: приготувати дуже просто

Читать на русском

Крем-брюле готується на основі молока із додавання рому, шоколаду тощо

Читать на русском
Рецепт, продукти, харчування, їжа, корисні поради, кулінарні поради, лайфхак
Справжній крем-брюле повинен мати золотисту хрустку скоринку

Крем-брюле готується на основі молока із додавання рому, шоколаду тощо

Рецепт справжнього десерту крем-брюле сподобається усім ласунам та навіть тим, хто себе такими не вважає. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачні поради!

Крем-брюле – це французький десерт із заварного крему під хрусткою золотавою скоринкою. Його подають в керамічному посуді, а готують на основі молока чи вершків, рому й навіть лаванди, з додавнням шматочків шоколаду, меленої кориці, зерен ванілі, роблять солоний варіант і навіть подають із лікером. ми приготуємо класичний варіант справжнього крем-брюле на дві порції.

Вам знадобиться:

  • Вершки -  300 мл.
  • Ваніль - ½ чайно ложки. 
  • Яйця (жовтки) - 3 штуки.
  • Цукор - 50 г.
  • Цукрова пудра - 20 г + 1 столова ложка для посипання.
Ми готуємо базовий десерт крем-брюле.
Ми готуємо базовий - класичний рецепт десерту крем-брюле.

Як готувати: 

Розігрійте духовку до 150°C. Покладіть дві середні формочки для випікання ємністю близько 200 мл кожна - у форму для випікання з високими бортами. Перелийте вершки в невелику каструлю з товстим дном. Додайте у каструлю ваніль і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи та слідкуючи, щоб не закипіло.

Змішайте жовтки та цукор. Ви можете використовувати коричневий цукор, але тоді колір буде менш яскравим. Збийте жовтки з цукром до однорідної маси, потім поставте миску на неслизький килимок або вологий складений чайний рушник біля плити. Як тільки крем почне кипіти, повільно влийте гарячі вершки до жовтків, постійно збиваючи.

Розлийте крем-брюле у формочки. Наповніть форму для випікання холодною водою так, щоб вона доходила до країв формочок приблизно на дві третини. Обережно поставте форму в гарячу духовку, намагаючись не витіснити воду на заварний крем.

Випікайте до повної готовності приблизно 40 хвилин, але починайте перевіряти через 30, тому що духовки та формочки відрізняються, і дуже легко перепекти крем-брюле. І хоча він все ще буде їстівним, але буде занадто щільним і яєчним. Виймайте, коли заварний крем просто коливається посередині при нахилі, а не хлюпає з боку в бік, і майте на увазі, що заварний крем буде продовжувати застигати, поки охолоджується.

Охолодіть, накрийте і поставте в холодильник. Посипте верхівки додатковим цукром - цукор-пісок тане найшвидше, але підійде і будь-який гранульований. Карамелізуйте цукор, поставивши формочки під гриль. Перевертайте до рівномірної карамелізації.

Поради від Інформатора: можете замінити ваніль краплею мигдальної есенції або апельсинового соку, або додайте в молочні вершки інші спеції, такі як мускатний горіх, кардамон чи корицю.

Якщо ви використовуєте цільні спеції, залиште їх у теплих вершках на 30 хвилин, перш ніж підігрівати вершки і додавати їх до жовтків. 

Якщо вам вдалося розділити яйця, використовуйте білки, що залишилися, для приготування безе, макаронів, шоколадного мусу, нежирних омлетів, млинців або коктейлів.

Зверніть увагу, що цей рецепт можна легко подвоїти або зменшити наполовину, якщо ви можете точно розділити жовток - кожен зазвичай важить близько 15 г.

Щоб приготувати велику версію на вісім-десять персон, використовуйте 2,4-літрову форму для випікання і помножте перераховані вище інгредієнти на чотири.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.