Швидкі літні закуски: до того ж дієтичні

Паста з баклажанів і кабачків, курячі бургери з чеддером, запечена фета з броколіні

Рецепт, продукти, їжа, харчування, корисні поради, кулінарний лайфхак, кухня
Ці страви підійдуть для розвантаження і тих, хто на дієті.

Рецепти легких в приготуванні літніх закусок сподобаються всім прихильникам здорової їжі, яка готується доволі швидко. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

Запечена фета з овочами виглядає настільки святково, що її можна подавати гостям до столу!
Запечена фета з овочами виглядає настільки святково, що її можна подавати до столу гостям!

Запечена фета з броколіні, помідорами й лимоном 

Запечена фета - радує око та просто тане у роті. В поєднанні з ніжними броколіні, пікантними скибочками лимона та соковитими помідорами - це мрія всіх любителів овочів!

Вам знадобиться:

  • Фета - 300 г.
  • Броколіні - 200 г.
  • Помідори чері - 150 г.
  • Лимон - половинка. 
  • Червона цибуля - 1 штука. 
  • Сіль, перець (чорний, білий) - до смаку.
  • Оливкова олія - для запікання. 
  • Часник - зубчик. 
  • Базилік, орегано - до смаку.
  • Рукола - за бажанням. 

Як готувати:

Підготуйте та помийте овочі. Томати чері розріжте навпіл чи на чотири частинки. В броколіні позрізайте суцвіття - використовуватимемо саме їх. 

Червону чи солодку цибулю порубайте крупно на часточки чи кубики. З лимона вичавіть сік та наріжте його тонкими кружальцями. Можна також використовувати лайм. 

Змістіть деко, застелене пергаментом, оливковою олією. Викладіть на нього овочі, фету кубиками, посоліть, поперчіть до смаку. Натріть зубчик часнику. Викладіть зелень (петрушку, руколу тощо). Полийте оливковою олією і посипте орегано й базиліком. Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 20-25 хвилин.

Порада від Інформатора: броколіні - це гібрид звичайної капусти броколі та китайського різновиду цього овоча. Але ви можете взяти звичайну броколі.

Паста з баклажанів і кабачків з фетою та кропом

Вам знадобиться:

  • Баклажан - 1 штука. 
  • Цукіні - 1 штука. 
  • Часник - 2 зубчики.
  • Помідори - 3 штуки. 
  • Сушений орегано - 1 чайна ложка.
  • Кріп - жменя. 
  • Оливкова олія - 4 столові ложки.
  • Свіжий базилік - до смаку.
  • Сіль, перець - до смаку. 
  • Пармезан - 30 г.
  • Спагетті - 200 г.

Як готувати:

Видаліть шкірку з помідорів. Ви можете зробити це, обшпаривши їх окропом, але в цьому випадку буде швидше і простіше натерти їх на тертці, тому що все одно в результаті потрібно отримати не помідори, а пюре з них.

У сотейник налийте 1 столову ложку оливкової олії та поставте на вогонь. Дрібно наріжте часник і трохи прогрійте його в маслі. Додайте в сотейник помідори, дрібнорублений кріп, орегано, сіль та перець за смаком. Розмішайте і залиште гасити близько 15 хвилин.

Тим часом поріжте балкажан та цукіні. У сковороді розігрійте 2 ложки олії, на великому вогні, час від часу перемішуючи, обсмажте баклажани до рум’яної скоринки і перекладіть в сотейник. На ложці оливкової олії, що залишилася, тим же способом обсмажте цукіні і теж відправте в сотейник. Продовжуйте тушкувати соус близько 10 хвилин.

Відваріть пасту, злийте воду, при цьому залиште близько половини склянки рідини. Змішайте пасту з соусом, додайте воду, в якій варилася паста. Викладіть пасту в тарілки, посипте пармезаном і свіжим базиліком. 

Порада від Інформатора: готуючи страву, баклажан наріжте кубиками, а цукіні – невеликими скибочками, або як вам більше сподобається.

Так виглядають курячий бургер та паста з баклажанів з фетою за цими рецептами.
Саме так виглядають курячий бургер та паста з баклажанів з фетою за цими рецептами.

Курячі бургери з чеддером і петрушкою

Вам знадобиться:

  • Курячий фарш - 200-250 г. 
  • Діжонська гірчиця - 70 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Яйце - 1 штука.
  • Борошно - 3 столові ложки. 
  • Оцет - півсклянки. 
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Олія - для смаження. 
  • Сир чеддер - 100-150 г. 
  • Петрушка, рукола - пучок. 
  • Мариновані огірки - до смаку. 
  • Булочки - для подачі. 

Як готувати:

Вкладіть половинки булочки у тостер - для утворення хрусткої скоринки. Також можна використати сковорідку, гриль чи мікрохвильовку.

Одну цибулину наріжте на тонкі слайси та залиште у яблучному оцеті (можна взяти і звичайний). Для панірування змішайте яйце, 2 столові ложки борошна та спеції - має вийти рідка маса.

Тим часом куряче філе переміть у блендер зі спеціями. Сформуйте 2-4 однакових котлети та обваляйте їх у паніровці. Обсмажте на олії до готовності. 

Наріжте сир та помідори. Помийте руколу й петрушку. Дістаньте мариновані огірочки та діжонську гірчицю. Приступайте до формування нашої смакоти в наступному порядку:

  • булка,
  • соус,
  • котлета,
  • чеддер,
  • помідор,
  • цибуля,
  • рукола й петрушка,
  • огірок,
  • соус,
  • булка.

Смачного!

Порада від Інформатора: кілька столових ложок діжонського соусу з жовтком, лимоном та гірчицею, доданих до курячого фаршу, точно додадуть страві соковитості! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube