Три рецепти картоплі: у фользі, по-селянськи та з сирною начинкою
Рецепти картоплі до будь-якого столу сподобаються всім любителям ситної гарячої їжі! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!
Використовуючи мінімум інгредієнтів, ви отримаєте смачну страву без особливих зусиль. Ніжна картопелька з салом і часником наповнить ваш дім апетитним ароматом.
Помийте та обчистіть картоплю. Складіть її в посуд та присипте сіллю, приправою для картоплі і полийте рослинною олією. Все ретельно перемішайте. Зробіть на картоплі надрізи, але не прорізайте повністю - такі кишенкьи потрібні для начинки.
Тонкими скибочками наріжте сало. Додайте до сала сіль і перець, перемішайте. Наріжте тонкими пластинами часник. Вставте шматочки сала й часнику в надрізи на картоплі. Загорніть кожну картоплину з начинкою з сала та часнику у фольгу.
Викладіть картоплю у фользі на деко і запікайте протягом години при температурі 200 С. Потім дістаньте картоплю, відкрийте фольгу, аби вийшли "човники", і знов відправте її в духовку на 15 хвилин.
Порада від Інформатора: цю картоплю можна подавати з різними соусами, наприклад, на основі томатів, зелені й сметани чи часнику.
Сиру картоплю потрібно добре промити, додати у каструлю оцет, сіль, воду і відправити на плиту на 20 хвилин. У готовій картоплі зробіть надрізи хрестиком, не прорізаючи її до кінця.
Натріть не терку твердий сир. Додайте до нього м'яке масло, часнки, сметану, кріп та перемішайте. Начиніть картоплю сирною начинкою. Відправте її в духовку при температурі 200 С на 10 хвилин.
Помийте та обчистіть картоплю. Наріжте її на не надто тонкі часточки й зваріть в окропі.
Викладіть в окремий посуд з олією, посоліть, поперчіть, додайте копчену паприку, приправу для картоплі, вичавлений через часникодавку часник й панірувальні сухарі. Все перемішайте. Додайте борошно та ще раз перемішайте.
Викладіть картоплю на деко, застелене пергаментом і запікайте в духовці при температурі 200 С 15 хвилин.
Порада від Інформатора: у якості приправи до цієї страви ви можете використовувати як звичайний часник, так і сухий. Борошно іноді замінюють крохмалем, а картоплю смажать сирою, попередньо обвалявши в суміші спецій та панірувальних сухарях. Тоді час смаження сягає 25-30 хвилин. Подавайте зі сметаною та зеленню. Смачного!
@zhuravlina_cooking Так смачно картоплю ви ще не готували😍 ▫️Інгредієнти: ✔️Картопля - 1,5 кг ✔️Олія - 100-110 мл ✔️Борошно - 2 ч.л. ✔️ Панірувальні сухарі - 3-4 ст.л. ✔️ Сіль - 1 ч.л. ✔️ Часник - 3 зубчика ✔️ Приправи для картоплі - 1 ч.л. ✔️ Копчена паприка - 2 ч.л. #рецепт #картопля #Україна #фрі #картопляпоселянські #рецепти #on #fyp #лайфхак #українською #українськийтікток #страва #смачно #готуємовдома #укртікток ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна тут.