Існує міф, що страва готується з реально існуючого звіра - дикого хаггіса.
Рецепт шотландського хаггіс сподобається усім, хто любить незвичайні страви та нові смаки. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
29 березня народився французький та американський актор, лауреат премії "Сезар" Кристофер Ламберт, що за 35 років своєї кінокар'єри зіграв у понад 80 фільмах. У 1986 році актор зіграв шотландського горця, чим прославився на роки. З нагоди його народин та на честь головної акторської ролі нашого героя пропонуємо вашій увазі рецепт страви шотландської кухні. Тож, руки на кухню - радувати й дивувати рідних та близьких!
Хаггіс – це національна шотландська страва, схожа на домашню ковбасу. Зазвичай його подають на сніданок, проте ця страва не менш чудово підійде і на обід та вечерю. Існує міф, що страва готується з нібито реально існуючого звіра - так званого дикого хаггіса. Найбільш простий варіант хаггіса фарширується не в овечому шлунку, а в штучній оболонці, або продається в банках, так що його легко можна розігріти в духовці або мікрохвильовій печі.
Серця, печінку і шлунки дрібно рубаємо або пропускаємо через м'ясорубку, цибулю ріжемо дрібним кубиком. Вівсянку попередньо відварюємо до напівготовності.
У сковороді розтоплюємо сало, потім протягом 10 хвилин обсмажуємо подрібнену цибулю, часник та субпродукти. Додаємо суміш трав, сіль, перець та вівсяну крупу, обсмажуємо ще 5 хвилин.
Відміряємо 2 метри фольги і складаємо її в 3 шари, у центр викладаємо суміш і загортаємо у щільний рулет. Рулет, що вийшов, відварюємо у воді на слабкому вогні близько години.
Порада від Інформатора: рулет обмотуємо фольгою кілька разів, щоб досягти повної герметичності.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.