Секрет справжнього хаггісу, улюбленого сніданку шотландських горців

Читать на русском

Існує міф, що страва готується з реально існуючого звіра - дикого хаггіса.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цю ковбасу з крупою домашнього приготування можна подавати на сніданок, обід та вечерю.

Існує міф, що страва готується з реально існуючого звіра - дикого хаггіса.

Рецепт шотландського хаггіс сподобається усім, хто любить незвичайні страви та нові смаки. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

29 березня народився французький та американський актор, лауреат премії "Сезар" Кристофер Ламберт, що за 35 років своєї кінокар'єри зіграв у понад 80 фільмах. У 1986 році актор зіграв шотландського горця, чим прославився на роки. З нагоди його народин та на честь головної акторської ролі нашого героя пропонуємо вашій увазі рецепт страви шотландської кухні. Тож, руки на кухню - радувати й дивувати рідних та близьких! 

Ось як виглядав найлаветніший горецб всіх часів!
Ось як виглядав найславетніший горець всіх часів!

Хаггіс – це національна шотландська страва, схожа на домашню ковбасу. Зазвичай його подають на сніданок, проте ця страва не менш чудово підійде і на обід та вечерю. Існує міф, що страва готується з нібито реально існуючого звіра - так званого дикого хаггіса. Найбільш простий варіант хаггіса фарширується не в овечому шлунку, а в штучній оболонці, або продається в банках, так що його легко можна розігріти в духовці або мікрохвильовій печі.

Вам знадобиться:

  • Серця курячі -  300 г.
  • Печінка куряча - 300 г.
  • Шлунки курячі - 300 г.
  • Сало - 100 г.
  • Вівсяна крупа - склянка.
  • Цибуля - 2 штуки.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Суміш трав - 1 чайна ложка.
  • Сіль, перець - до смаку.
     
    Ця страва здатна замінити гарнір.
    Ця страва здатна замінити гарнір.

Як готувати: 

Серця, печінку і шлунки дрібно рубаємо або пропускаємо через м'ясорубку, цибулю ріжемо дрібним кубиком. Вівсянку попередньо відварюємо до напівготовності.

У сковороді розтоплюємо сало, потім протягом 10 хвилин обсмажуємо подрібнену цибулю, часник та субпродукти. Додаємо суміш трав, сіль, перець та вівсяну крупу, обсмажуємо ще 5 хвилин.

Відміряємо 2 метри фольги і складаємо її в 3 шари, у центр викладаємо суміш і загортаємо у щільний рулет. Рулет, що вийшов, відварюємо у воді на слабкому вогні близько години.

Порада від Інформатора: рулет обмотуємо фольгою кілька разів, щоб досягти повної герметичності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.