Рецепт на Масляну: млинці з гороху з цибулевим конфітюром

Читать на русском

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Кулінарна традиція Масляної незмінна - і це млинці: цього разу - саме з гороху, а не з горохового борошна!

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків

Рецепт білоруських млинців з гороху сподобається усім поціновувачам нових смаків, адже тут саме тісто готується з бобових. Готувати його нескладно. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Вам знадобиться:

  • Горох сухий -180 г.
  • Цукор - третина чайної ложки.
  • Кефір - 100 г.
  • Яйце - 1 штука.
  • Пшеничне борошно - 4 столових ложки.
  • Розпушувач - пів чайної ложки.
  • Сіль - до смаку.
  • Чорний мелений перець - до смаку.
  • Рослинна олія - 4 столові ложки.
  • Цибуля - 2 штуки.
  • Вершкове масло 1 столова ложка.
  • Винний оцет - 2 столові ложки.
  • Мед - 1 чайна ложка.
Приготуйте до горохових млинців смачний цибулевий конфітюр.
Приготуйте до горохових млинців смачний цибулевий конфітюр.

Як готувати: 

Горох переберіть і промийте. Залийте водою і залиште на 4-6 годин. Потім поміняйте воду на чисту. Додайте цукор і варіть до м'якості. В процесі воду за необхідності можна доливати, але тільки киплячу, а не холодну, інакше горох буде жорстким.
Готовий горох пюрируйте заглибним блендером. Маса повинна вийти однорідною і не надто густою. Остудіть.

В горохове пюре додайте сіль, перець, яйце. Добре перемішайте. Потім влийте кефір і вимішайте вінчиком до гладкої маси. Всипте борошно з розпушувачем, ретельно перемішайте, щоб в масі не було грудочок. Тісто має бути ніжним і не дуже густим. Залиште на 5-10 хвилин.

Ополоником наливайте тісто на гарячу млинцеву сковороду, злегка змащену рослинним маслом. Обсмажте до золотистого кольору з двох сторін. Приготовлені таким чином млинці складіть у невеликі стопки.

Приготуйте цибульний конфітюр. Розігрійте на сковороді рослинне і вершкове масло, викладіть нарізану півкільцями цибулю і обсмажте її до прозорості. Додайте до цибулі винний оцет, посоліть і поперчіть. Томіть з відкритою кришкою до золотистого кольору. У самому кінці додайте мед, прогрійте, помішуючи, протягом хвилини. 

Порада від Інформатора: до цих несолодких млинців добре подавати сметану. Білоруси радять запивати їх холодним молоком, кажуть, так буде особливо смачно!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.