Крутий конкурент дерунам - ірландські боксті

Читать на русском

До страви також смакуватимуть бекон та боби.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, деруни, картопляники, лайфхак, корисні поради
Боксті подають зі сметаною та маринованою цибулею.

До страви також смакуватимуть бекон та боби.

Рецепт ірландських картопляників боксті сподобається усім прихильникам українських дерунів. Готувати їх нескладно. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас традиційну смачну пораду!

Боксті готуються із суміші тертої картоплі та картопляного пюре, борошна, яйця та молока. Вони смажаться на сковороді до золотистої скоринки та подаються з різними начинками чи соусами. В Ірланідї боксті готують на свято святого Патріка та з задоволенням їдять іх у звичайні дні.

На батьківщині страви кажуть, якщо не вмієш готувати боксті - чоловіка не закохаєш! І хоч ми - не в Ірландії, а в Україні - є свої дерунчики, та сказати впевнено можна те саме. Вміння нагодувати чоловіка смачними ситними дерунами по-ірландськи - боксті - запорука його прихильності. Тим більше, що це зовсім нескладно, адже рецепт - дуже простий, тож, руки на кухню!

Вам знадобиться:

  • Картопля - 250 г.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Борошно - 120 г.
  • Розпушувач - 1 чайна ложка.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Вершкове масло - великий шмат. 
  • Молоко - 120 мл (півсклянки).
  • Яйце - 1 штука.
Боксті подають зі сметаною та маринованою цибулею!
Часто боксті подають зі сметаною та маринованою цибулею або імбирем, а ще - зеленню!

Як готувати: 

Відкладіть половину картоплин у бік на потім. Почистіть і наріжте картоплю, що залишилася, на великі шматки, покладіть у каструлю. Залийте холодною водою та доведіть до кипіння на середньо-сильному вогні. Зменшіть вогонь до малого і варіть 15-20 хвилин або до м'якості.

Злийте і покладіть у велику миску. Розімніть картоплю до стану пюре і відкладіть миску убік. Тепер почистіть і натріть картоплю, що залишилася, на великій тертці. Додайте її до розім'ятої картоплі.

Додайте цибулю, борошно, розпушувач, сіль, все добре перемішайте. Додайте молоко та яйце, щоб сформувати тісто. На сковороді розігрійте масло на середньому вогні. Викладайте тісто ложкою на масло, смажте по 3-4 хвилини з кожного боку.

Порада від Інформатора: вийміть боксті зі сковороди та подавайте гарячими разом із різними соусами. Найкраще до боксті смакуватимуть бекон та тушені боби, а також маринований імбир та червона цибуля.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.