Приготуйте смачну печеню по-київськи з яловчини чи свинини з картоплею й зеленню
Рецепт печені по-київськи сподобається усім поціновувачам ситних м'ясних страв, які до всього, можна запекти в казані на природі. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
Сьогодні ми вирішили обрати для приготування страву, яку залюбки можна запекти як вдома в духовій шафі, так і на природі, на відкритому вогнищі. Адже літо - пора поїздок на дачу тощо. А отже, ви зможете без особливих зусиль проробити те саме у казані будь-якого розміру, виходячи з необхідної на всю сім'ю кількості продуктів.
Помийте та обчистіть дрібну картоплю. Обсмажте її цілою на розігрітій пательні та покладіть у горщик для запікання. М'ясну вирізку також поріжте на стейки й обсмажте на олії з обох боків. Обсмажене м'ясо викладіть у горщик на картоплю.
На дрібний кубик наріжте й засмажте ріпчасту цибулю, з додаванням томатного пюре. Відваріть гриби, охолодіть та наріжте її доволі дрібним кубиком. Викладіть гриби в горщечок чи казан на м'ясо. Далі - шар пасерованої цибулі з томатним пюре, січеної зелені. Посоліть і поперчіть.
Викладіть сметану й залийте печеню грибним відваром. Накрийте кришкою та поставте в духову шафу на 20-30 хвилин.
Порада від Інформатора: якщо будете готувати печеню в казані на багатті, не забувайте, що на вогнищі печеня готується швидше. Тому можна попередньо не обсмажувати інгредієнти, а покласти нарізаними в тій самій послідовності в казан і запекти. Вам знадобиться 45-50 хвилин та вогонь, менше середнього.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.