Печеня по-київськи в духовці чи на відкритому вогнищі

Приготуйте смачну печеню по-київськи з яловчини чи свинини з картоплею й зеленню

Рецепт, печеня, м'ясо, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ви зможете приготувати цю страву як вдома у духовці, так і на вогнищі на природі!

Рецепт печені по-київськи сподобається усім поціновувачам ситних м'ясних страв, які до всього, можна запекти в казані на природі. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

Сьогодні ми вирішили обрати для приготування страву, яку залюбки можна запекти як вдома в духовій шафі, так і на природі, на відкритому вогнищі. Адже літо - пора поїздок на дачу тощо. А отже, ви зможете без особливих зусиль проробити те саме у казані будь-якого розміру, виходячи з необхідної на всю сім'ю кількості продуктів.

Вам знадобиться:

  • Яловича (або свиняча) вирізка - 0,5 кг.
  • Картопля (дрібна) - 0,5 кг.
  • Гриби - 350 г.
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки. 
  • Томатне пюре - 2-3 столові ложки.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Сметана - півсклянки.
  • Сіль - до смаку.
  • Перець - до смаку.
  • Рослинна олія - для смаження.
  • Зелень - пучок.
Печеня за цим рецептом - чудова насичена страва для всієї родини!
Печеня за цим рецептом - чудова насичена основна страва для всієї родини!

Як готувати: 

Помийте та обчистіть дрібну картоплю. Обсмажте її цілою на розігрітій пательні та покладіть у горщик для запікання. М'ясну вирізку також поріжте на стейки й обсмажте на олії з обох боків. Обсмажене м'ясо викладіть у горщик на картоплю. 

На дрібний кубик наріжте й засмажте ріпчасту цибулю, з додаванням томатного пюре. Відваріть гриби, охолодіть та наріжте її доволі дрібним кубиком. Викладіть гриби в горщечок чи казан на м'ясо. Далі - шар пасерованої цибулі з томатним пюре, січеної зелені. Посоліть і поперчіть.

Викладіть сметану й залийте печеню грибним відваром. Накрийте кришкою та поставте в духову шафу на 20-30 хвилин. 

Порада від Інформатора: якщо будете готувати печеню в казані на багатті, не забувайте, що на вогнищі печеня готується швидше. Тому можна попередньо не обсмажувати інгредієнти, а покласти нарізаними в тій самій послідовності в казан і запекти. Вам знадобиться 45-50 хвилин та вогонь, менше середнього. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube