Незатаскані страви з яблук і, не забудьте про соус

Готуємо з яблук: запечені з медом та картоплею, салат із сиром та соус до м'яса

Рецепт, яблука, кухня, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Зробіть вашу кухню кориснішою з яблучними стравами та соусами!

Рецепти страв з яблук сподобаються всім любителям цього соковитого фрукта. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще яскравіше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Яблука складаються з великої кількості вітамінів та корисних речовин. Зокрема, в одному яблуці міститься:

  • вуглеводів – 25 г,
  • клітковини – 4 г,
  • добової норми вітаміну С – 14%,
  • добової норми вітаміну К – 5%,
  • добової норми калію – 6%,
  • добової норми марганцю й міді – 2-4%,
  • а також вітамінів A, E, B1, B2 та B6. 

А ще вони чудово втамовують голод, а страви з яблук – свіжі та ароматні. Тож, смачного!

Користь яблук для здоровя складно переоцінити!
Користь яблук для здоров'я складно переоцінити!

Запечена в меду картопля з яблуками

Вам знадобиться:

  • Яблука – 2 штуки.
  • Картопля – 3 штуки.
  • Мед – півсклянки.
  • Прянощі – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
Ця смачна страва готується дуже просто.
Ця смачна страва готується дуже просто.

Як готувати: 

Помийте яблука, виріжте серцевину, шкірку не зчищайте. Почистьте картоплю, поріжте овоч та фрукт на часточки середнього розміру. Обмажте кожну медом та посипте улюбленими прянощами (це може бути куркума, солодка паприка, коріандр, кардамон, орегано). Все можна за бажанням трошки підсолити.

Викладайте на деко і запікайте до готовності впродовж 35-40 хвилин при температурі 180-190 С, за потреби час від часу перевертайте часточки картоплі та яблук. 

Зелений салат з яблуками та сиром

Вам знадобиться:

  • Яблука – 2 штуки.
  • Листя салату – 3 штуки.
  • Свіжа м'ята – пучок.
  • Твердий сир – 100-150 г.
  • Лайм – половинка.
  • Горішки (за бажанням) – жменя.
  • Оливкова олія – для змащення.
Готуємо з яблук: запечені з медом та картоплею, салат із сиром та соус до м'яса 3
На приготування такого салату у вас піде не більше 10 хвилин.

Як готувати: 

Помийте та поріжте яблука на тоненькі часточки. Руками порвіть вимите листя салату, невеличкими кубиками наріжте твердий сир. Все змішайте, додавши листя свіжої м'яти. Збризніть все лаймовим соком, за бажанням додайте кеш'ю. Подавайте з краплею оливковою олії.

Яблучний соус до м'яса і сандвічів

Вам знадобиться:

  • Яблука – 1 кг.
  • Лимони – 2 штуки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Перець – до смаку.
  • Цукор – 200 г.
  • Вода – 1 л.
Цей соус дуже освіжить ваші страви.
Цей соус дуже освіжить ваші страви.

Як готувати: 

Яблука помийте та поріжте на невеличкі часточки. Залийте водою і засипте цукром. Проваріть на невеликому вогні. Потім блендером зробіть пюре. Маса має отримати консистенцію рідкого дитячого харчування. Вичавіть сік лимонів. Додайте чайну ложку солі та доведіть до кипіння. Поперчіть до смаку, перемішайте.

Порада від Інформатора: за ще одним простим рецептом яблука без шкірок засипаються цукром до смаку, з додаванням класичної гірчиці, оцту та олії, все перебивається в блендері та подається не тільки до м'яса, а ще й до салатів чи бутербродів.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube