Незвичний рецепт салату Цезар для Алли Мазур: з димними нотками

Приготуємо салат Цезар з копченої скумбрії зі смаженими грінками

Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
На приготування такого салату у вас піде не більше 30 хвилин

Рецепт культового салату "Цезар" з копченою скумбрією сподобається всім прихильникам кухні ф'южн. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

16 вересня святкувала свій День народження українська журналістка та ведуча підсумкового щотижневого випуску новин ТСН Алла Мазур. Вона любить салати!

"У різних кухнях та у всіх можливих варіаціях. Організм порозумнішав!" – зізнається телезірка. 

Алла Мазур любить салати!
Алла Мазур любить салати!

З такої нагоди приготуємо незвичайний салат "Цезар", який точно сподобається телеведучій. В цьому салаті для посилення смаку умамі замість курки використовується копчена скумбрія, що надає страві димних ноток, а також злегка підсмажені на сковорідці грінки - для додаткової ситості. Насолоджуйтесь осіннім меню від Інформатора!

Вам знадобиться: 

Для салату: 

  • Хліб для грінок - 2 скибочки (нарізати кубиками по 3 см).
  • Оливкова олія - 3-4 столові ложки.
  • Копчена паприка - ½ чайної ложки.
  • Каперси - 2 столові ложки (висушити на папері).
  • Листя салату - 2 великих листки.
  • Філе копченої скумбрії - 270 г.
  • Сир пармезан - 70 г.

Для заправки:

  • Яйця - 2 яєчних жовтки.
  • Лимон - сік ½ штуки.
  • Винний оцет - 2 чайні ложки.
  • Діжонська гірчиця - 1 чайна ложка.
  • Філе анчоусів (можна сушених) - 6 штук.  
  • Часник - 2 зубчики (подрібнити).
  • Сіль, чорний перець - до смаку.
  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Рослинна олія - 100 мл.
Цей варіант салату Цезар матиме дещо димний смак завдяки копченій скумрії!
Цей варіант салату Цезар матиме дещо димний смак завдяки копченій скумбрії!

Як готувати: 

Соус. Щоб зробити заправку, покладіть яєчні жовтки, лимонний сік, оцет, гірчицю, анчоуси та часник у чашу кухонного комбайна або блендера, додайте щіпку солі та збийте до пасти. Збиваючи, поступово додайте олії, повільно просуваючись до тонкої цівки, коли інгредієнти змішаються. Доведіть до однорідного стану, додавши одну-дві столові ложки води наприкінці, поки заправка не стане консистенцією вершків. Додайте сіль або лимонний сік на смак.

Грінки. Щоб приготувати грінки, поставте сковороду на середній вогонь. Через кілька хвилин додайте дві столові ложки олії та кубики хліба, приправте кількома щіпками солі та пасеруйте, помішуючи, протягом чотирьох-п’яти хвилин до золотистого кольору та хрусткої скоринки. Додайте більше олії, якщо потрібно. Посипте паприкою, обсмажте ще пів хвилини, потім перекладіть на тарілку. Додайте олію, що залишилася, на сковороду, збільште вогонь і обсмажте каперси хвилину-дві, поки вони не почнуть лопатись та не стануть хрусткими.

Салат. Листя салату розріжте уздовж навпіл, промийте та обсушіть. Змішайте листя, грінки та скумбрію у великій мисці, наріжте рибу великими шматочками. Додайте заправку та сир, потім розкладіть по тарілках і зверху посипте хрусткими каперсами й пармезаном та свіжомеленим чорним перцем. 

Порада від Інформатора: обсмажте шкірку копченої скумбрії на сковороді до хрусткої скоринки та використовуйте це для прикраси салату! Перед тим, як подавати салат, дайте йому постояти 10-15 хвилин. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube