Сардини та селера є виграшною комбінацією, а от листя салату ви можете легко замінити білою квасолею в баночках
Рецепт страв з консервованих сардин сподобається всім, хто любить рибу. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Для салату:
Для соусу:
Приготуйте салат з сардинами. Для цього у великій мисці змішайте олію, гірчицю, лимонну цедру та сік лимона, часник, цибулю шніт, естрагон і каперси. Щедро приправте, потім перемішайте селеру з сардинами та листям салату. Спробуйте на смак і додайте приправи.
А тепер приготуйте соус путанеска з сардинами. Для цього налийте трохи олії з сардин у сковороду, поставлену на середній вогонь, додайте червону цибулю та смажте, помішуючи, приблизно 10 хвилин, поки вона не розм’якшиться.
Додайте часник, чилі, нарізані помідори, томатне пюре та 100 мл води, приправте та тушкуйте 15 хвилин, поки не загусне. Додайте зціджені сардини, оливки та каперси та готуйте ще п’ять хвилин. Доведіть бульйон (або воду) до кипіння, зменшіть вогонь, додайте кукурудзяне борошно, постійно помішуючи.
Продовжуйте збивати протягом кількох хвилин, поки маса не відійде від стінок сковороди, потім додайте вершкове масло та приправте. Посипте свіжим орегано. Подавайте сардини в соусі путанеска на омлеті, до рису чи кукурудзяної каші.
Порада від Інформатора: сардини та селера є виграшною комбінацією в цьому салаті, а от листя салату ви можете легко замінити білою квасолею в баночках, щоб збільшити обсяг.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.