Путтанеска: вишуканий салат і соус з рибної консерви

Сардини та селера є виграшною комбінацією, а от листя салату ви можете легко замінити білою квасолею в баночках

Сардини, салат, соус, риба, їжа, продукти, кухня, харчування, корисні поради, лайфхак, рецепт
Рятівники з шафки: як отримати максимум користі від консервованих сардин

Рецепт страв з консервованих сардин сподобається всім, хто любить рибу. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Салат і соус путтанеска із сардин

Вам знадобиться:

Для салату:

  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Цільнозернова гірчиця - 1 чайна ложка.
  • Цедра і сік - ½ лимона.
  • Часник - 1 зубчик (очищений і подрібнений).
  • Цибуля шніт - 1 пучок (подрібнити).
  • Естрагон - 1-2 гілочки.
  • Каперси - 2 чайні ложки.
  • Сіль, чорний перець - до смаку.
  • Селера - 3 палички (нарізати кубиками).
  • Консервовані сардини в олії - 120 г.
  • Листя салату - 1 штука. 

Для соусу:

  • Сардини в олії - 200 г.
  • Червона цибуля - 1 штука.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Червоний перець чилі - ½ штуки.
  • Томати - 400 г.
  • Томатне пюре - 1 столова ложка.
  • Сіль, чорний перець - до смаку.
  • Чорні оливки - 40 г.
  • Каперси - 1 столова ложка.
  • Бульйон або вода - 500 мл.
  • Кукурудзяне борошно - 125 г.
  • Вершкове масло - 15 г.
  • Орегано - до смаку.  
Салат з консервованих сардин з італійським соусом путанеска 1
Ці страви - справжній рай для любителів рибних консервів.

Як готувати: 

Приготуйте салат з сардинами. Для цього у великій мисці змішайте олію, гірчицю, лимонну цедру та сік лимона, часник, цибулю шніт, естрагон і каперси. Щедро приправте, потім перемішайте селеру з сардинами та листям салату. Спробуйте на смак і додайте приправи.

А тепер приготуйте соус путанеска з сардинами. Для цього налийте трохи олії з сардин у сковороду, поставлену на середній вогонь, додайте червону цибулю та смажте, помішуючи, приблизно 10 хвилин, поки вона не розм’якшиться.

Додайте часник, чилі, нарізані помідори, томатне пюре та 100 мл води, приправте та тушкуйте 15 хвилин, поки не загусне. Додайте зціджені сардини, оливки та каперси та готуйте ще п’ять хвилин. Доведіть бульйон (або воду) до кипіння, зменшіть вогонь, додайте кукурудзяне борошно, постійно помішуючи.

Продовжуйте збивати протягом кількох хвилин, поки маса не відійде від стінок сковороди, потім додайте вершкове масло та приправте. Посипте свіжим орегано. Подавайте сардини в соусі путанеска на омлеті, до рису чи кукурудзяної каші. 

Порада від Інформатора: сардини та селера є виграшною комбінацією в цьому салаті, а от листя салату ви можете легко замінити білою квасолею в баночках, щоб збільшити обсяг. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube