Молдавська страва, яку вміє готувати Світлана Лобода

За цим рецептом букурію в родині співачки готують часто

Рецепт, їжа, продукти, лайфхак, корисні поради, харчування
Букурія в перекладі на українську мову означає – радість

Рецепт букурії сподобається всім поціновувачам молдавської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

18 жовтня народилась українська співачка й авторка пісень Світлана Лобода. На проєкті "Літня кухня" вона разом з мамою, тіткою й сестрою приготувала молдавську букурію, що в перекладі на українську мову означає – радість. Приготуємо і ми. 

Світлана Сергіївна Лобода
Співачка LOBODA створила власний артистичний бренд: вона багато працює, і їй ніколи готувати.

Вам знадобиться:

Для начинки: 

  • Цибуля – 1 штука.
  • Морква – 1 штука.
  • Цикорій салатний (за бажанням).
  • Оливкова олія – для смаження.

Для страви: 

  • Сіль, спеції – до смаку.
  • Вершкове масло – 20 г.
  • Борошно – для кляру.
  • Яйця – для кляру.
  • Куряче філе – кілька шматків.
Букурія – в перекладі з молдавського на українську означає – радість!
Букурія – в перекладі з молдавської на українську означає радість!

Як готувати: 

Цибулю, борошно й цикорій треба нарізати й обсмажити на оливковій олії. Посоліть, додайте спеції до смаку. Потім додайте вершкове масло. 

Помийте куряче філе, зробіть на ньому розрізи. Фаршируйте філе готовою овочевою сумішшю й зашийте розріз нитками або зубочистками. Фаршироване філе обсмажте в клярі з борошна і яйця, по 4 хвилини з кожного боку. Смачного!

Порада від Інформатора: готуючи начинку, цибулю обсмажуйте до золотистої скоринки, потім додавайте моркву й масло. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube