Рецепти маринованої кукурудзи з качанами та без
Рецепти маринованої кукурудзи з лимоном сподобаються всім, хто любить солодку консервовану кукурудзу з маркету. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Маринад на півлітрову банку:
Качани кукурудзи відваріть в підсоленій воді (1 столова ложка на 10 л води) впродовж 40-50 хвилин. Вийміть їх і залиште остигати. Кукурудзяний відвар залиште для заливки. З качанів зріжте зерна і зсипте їх в стерильні банки.
У кожну банку покладіть одну столову ложку цукрового піску, половинку чайної ложки кухонної солі й третину чайної ложки лимонної кислоти.
Відвар доведіть до кипіння і залийте вміст банок киплячим маринадним розчином. Накрийте кожну банку прокип’яченою кришкою і поставте стерилізуватись на 15-20 хвилин.
Закатайте кришки, поставте банки вниз кришками та закутайте чимось теплим для пастеризації. Остиглу кукурудзу перенесіть в місце зберігання.
Маринаду на 1 л:
Качани опустіть в киплячу воду на 5 хвилин, тобто бланшуйте, вийміть і охолодіть під струменем холодної води. Так збережеться насичений колір.
Ножем зріжте зерна з качана, намагаючись зберегти їхню цілісність. Засипте зерна в стерильну скляну тару, залишаючи вільний простір приблизно 1 см до країв. Залийте окропом, прикрийте кришкою і почекайте 5 хвилин.
Окремо приготуйте маринад на основі солі та цукру без оцту і доведіть його до кипіння. Злийте воду з банок із зернами кукурудзи, тільки зараз в кожну влийте по 2 чайні ложки оцту і залийте киплячим маринадом.
Порада від Інформатора: стерилізуєйте протягом 15 хвилин.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.