ТОПТЕМА:

Маринована кукурудза – консервуємо на зиму

Рецепти маринованої кукурудзи з качанами та без

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Така кукурудза порадує взимку всю сім'ю

Рецепти маринованої кукурудзи з лимоном сподобаються всім, хто любить солодку консервовану кукурудзу з маркету. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Кукурудза з лимонною кислотою

Вам знадобиться: 

  • Кукурудзяні качани.

Маринад на півлітрову банку:

  • цукор – 1 столова ложка,
  • сіль – половина чайної ложки,
  • лимонна кислота — третина чайної ложки.

Як готувати: 

Качани кукурудзи відваріть в підсоленій воді (1 столова ложка на 10 л води) впродовж 40-50 хвилин. Вийміть їх і залиште остигати. Кукурудзяний відвар залиште для заливки. З качанів зріжте зерна і зсипте їх в стерильні банки.

У кожну банку покладіть одну столову ложку цукрового піску, половинку чайної ложки кухонної солі й третину чайної ложки лимонної кислоти.

Відвар доведіть до кипіння і залийте вміст банок киплячим маринадним розчином. Накрийте кожну банку прокип’яченою кришкою і поставте стерилізуватись на 15-20 хвилин. 

Закатайте кришки, поставте банки вниз кришками та закутайте чимось теплим для пастеризації. Остиглу кукурудзу перенесіть в місце зберігання.

Маринова кукурудза – з лимоном та оцтом на зиму 1
Таку кукурудзу не відрізниш від магазинної!

Кукурудза з оцтом

Вам знадобиться: 

  • Кукурудзяні качани.

Маринаду на 1 л:

  • кухонна сіль – 1 столова ложка з гіркою,
  • цукор – 1 столова ложка без гірочки,
  • оцет 9 % (на 1 банку 0,5 л) – 2 чайні ложки.

Як готувати: 

Качани опустіть в киплячу воду на 5 хвилин, тобто бланшуйте, вийміть і охолодіть під струменем холодної води. Так збережеться насичений колір.

Ножем зріжте зерна з качана, намагаючись зберегти їхню цілісність. Засипте зерна в стерильну скляну тару, залишаючи вільний простір приблизно 1 см до країв. Залийте окропом, прикрийте кришкою і почекайте 5 хвилин.

Окремо приготуйте маринад на основі солі та цукру без оцту і доведіть його до кипіння. Злийте воду з банок із зернами кукурудзи, тільки зараз в кожну влийте по 2 чайні ложки оцту і залийте киплячим маринадом.

Порада від Інформатора: стерилізуєйте протягом 15 хвилин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube