Консервуємо на зиму мариновані голубці по-українськи

Цю страву можна подавати як закуску або як гарнір до м’яса

Рецепт, їжа, продукти, лайфхак, корисні поради, харчування
Такі голубці взимку матимуть дуже свіжий смак!

Рецепт маринованих голубців сподобається всім любителям квасних страв. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Мариновані голубці з морквою і часником

Вам знадобиться:

  • Капуста – 1 штука.
  • Морква – 300 г.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Часник – 1 зубчик.

Маринад:

  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – 1 столова ложка.
  • Цукор – 1 столова ложка.
  • Перець чорний цілий – 1 чайна ложка.
  • Лавровий лист – 2 штуки.
  • Масло рослинне – 20 мл.
Зберігайте мариновані голубці в холодильнику!
Зберігайте мариновані голубці в холодильнику!

Як готувати: 

Загорніть капусту в пакет і прогрійте в мікрохвильовці 15 хвилин. Потім дістаньте її з пакета і видаліть верхні листочки, які відокремте один від одного. Ну або можете проварити капусту 15 хв у киплячій воді. З кожного капустяного листа видаліть жорстку частину і розділіть лист навпіл.

Моркву почистіть і натріть тонкою соломкою. У моркву додайте сіль з пресованим часником і рівномірно наповніть листя капусти овочами, які зберіть у голубці.

Наповніть голубцями стерилізовані банки та приготуйте маринад. Змішайте воду з сіллю, цукром, цілим чорним перцем, лавровим листом і олією. Закип’ятіть і розлийте по банках.

Закрийте банки стерилізованими кришками й дайте їх вмісту охолонути на ніч. Зберігайте мариновані голубці в холодильнику.

Порада від Інформатора: подавайте голубці як закуску до улюбленої випічки або як гарнір до м’ясних страв. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube