М'ясоїди оцінять: рецепт домашнього сальтісона в пляшці

Порадуйте сім'ю смачною м'ясною закускою, доречною в сезон холодів.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Смачний сальтисон у пляшці - відмінна м'ясна заміна ковбасі!

Рецепт домашнього сальтисону сподобається всім любителям цієї смачної м'ясної страви. Готувати її просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду!

Вам знадобиться:

  • Рулька свиняча – 2 кг.
  • Ніжка свиняча невеликого розміру – 1 штука.
  • Часник – 3-4 часточки.
  • Цибулина – 3 штуки.
  • Лавровий лист – 1 штука.
  • Запашний перець – 2-3 горошинки.
  • Чорний перець горошком – 8-10 горошинок.
  • Желатин – 1 столова ложка.
рецепт 1
Насправді желатин за цим рецептом можна і не додавати – сальтисон застигне і так!

Як готувати: 

Свинину замочіть у холодній воді проти ночі, щоб вийшла кров і шкірка добре відмокла. Посуд слід поставити в холодне місце, воду поміняйте 2-3 рази. Вимочені шматки вискобліть ножем. Якщо є щетина, то обпаліть м'ясо над газовим пальником або за допомогою запальнички. Гострим ножем приберіть ороговілі копитця.

Розрубайте свинину на шматочки середнього розміру і складіть все в каструлю. М'ясо намагайтеся покласти компактно, щоб використати мінімум води. Це зробить бульйон міцнішим і, відповідно, сальтисон добре застигне.

Почистіть цибулю та часник. Цибулю наріжте навпіл, часник подрібніть на дрібній тертці. Складіть овочі в каструлю.
Киньте до м'яса лавровий лист та горошинки чорного перцю.

Залийте каструлю водою, щоб вона на 3-5 см покривала свинину зверху. Посоліть на власний смак. Коли вода закипить, заберіть піну і зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть під кришкою 3-4 години. Слідкуйте, щоб бульйон повністю не википів, оскільки небажано додавати води.

Під час тривалого варіння м'ясо добре розвариться, а кістки виваряться і передадуть натуральний колаген бульйону. Тепер м'ясо витягніть і відокремте від кісток. Якщо не подобаються жирні страви, шкірку із салом можна не додавати, але в цьому випадку в розрізі страва матиме інакший вигляд.

М'ясо наріжте великими шматками, а сало - дрібнішими. Щоб зробити смак вираженим, заправте м'ясо подрібненим часником і невеликою кількістю меленого перцю. Перемішайте.

Процідіть бульйон та відміряйте 300 мл. Додайте туди желатин і розмішайте вінчиком. Зачекайте 15 хвилин. Далі бульйон слід прогріти на вогні, але не варто доводити до кипіння.

Зріжте шийку пластикової пляшки та покладіть туди м'ясні шматки щільним шаром. Злегка притисніть. Залийте пляшку желатиновим бульйоном, щоб він був на одному рівні з м'ясом. Після цього відправте пляшку в холодильник на 5-7 годин.

Як тільки сальтисон застигне, розріжте пляшку збоку за допомогою канцелярського ножа і вийміть блюдо.
Наріжте сальтисон кружечками та подавайте на стіл разом з чорним хлібом і зеленню. Смачного!

Порада від Інформатора: не заливайте гарячим або теплим в пляшку, дочекайтесь, поки страва вихолоне. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube