Коронні страви Соломії Вітвіцької

Нежирний борщ та солоний пиріг з молодої капусти від телеведучої виходить ну майже святковим

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поарди, лайфхак
Соломія Вітвіцька тримає прекрасну фізичну форму

Рецепти борщу та капустяного пирога від відомої телеведучої сподобаються усім, хто є прихильником українських традицій в кулінарії. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

16 червня народилася популярна українська телеведуча Соломія Вітвіцька. Вона готує улюблені страви вдома, серед яких, звісно ж, український борщ та капустяний пиріг. Приготуємо і ми!

Нежирний борщ від Соломії 

Вам знадобиться:

  • М'ясо курка, індичка або телятина – 500 г.
  • Картопля – 2-3 штуки (300 г).
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука (120 г).
  • Буряк – 1-2 штуки (200 г).
  • Морква – 1 штука (120 г).
  • Капуста – 200 г.
  • Рослинна олія – 2-3 столових ложки.
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – до смаку.
  • Сіль, цукор, перець – до смаку.
Цей борщ виходить майже дієтичним!
Цей борщ виходить майже дієтичним!

Як готувати:

Помийте всі овочі та зелень. Підігрійте на вогні каструлю з багатошаровим дном. Додайте 2-3 столові ложки оливкової олії й дрібно порізану цибулю. Невеликими шматочками наріжте курку, індичку чи яловичину до 500 г. Накрийте кришкою та готуйте на маленькому вогні.

Наріжте дві-три молоді картоплини. Наріжте половину качана капусти. Картоплю та капусту додайте в каструлю. До смаку також всипте сіль, перець та вкиньте лавровий лист.

У той же час на сковорідці з багатошаровим дном на оливковій олії загасіть цибулю. А далі буряк і моркву поріжте соломкою та вкиньте на сковорідку. Коли капуста у вариві стане прозорою, залийте окропом, додайте засмажку та квасолю. Готуйте до готовності, смачного!

Порада від Інформатора: прикрасьте борщ зеленню, подавайте зі сметаною гарячим!

Солоний капустяний пиріг

Вам знадобиться:

Для начинки: 

  • Молода капуста - качан.
  • Зелена цибуля, кріп, петрушка - по пучку.
  • Сіль - до смаку.

Для начинки: 

  • Яйця - 5 штук.
  • Сметана - півсклянки.
  • Майонез - 1 столова ложка.
  • Розпушувач - 1 чайна ложка. 
  • Борошно - 5 столових ложок.
  • Жир для змащування - вершкове масло або смалець.
  • Пергамент для випікання.
  • Форма для випікання. 
Соломія поділилася рецептами її батьків.
Соломія поділилася рецептами своїх батьків.

Як готувати:

Нашинкуйте молоду капусту, знявши верхнє листя. Капусту змішайте із порубаною зеленню, до смаку посоліть. Яйця збийте зі сметаною та майонезом. Додайте ложку розпушувача й борошно, гарно змішайте, збийте, замісіть тісто. 

Вистеліть форму пергаментом, змажте жиром, викладіть половину тіста. Викладіть тісто, а поверх нього начинку. Тоді з тіста, що лишилося, зробіть смужки і викладіть їх по діагоналі і внахльост поверх начинки. Випікайте пиріг в розігрітій духовці півгодини-40 хвилин при температурі 180 С. 

Порада від Інформатора: розпушувач можна замінити погашеною оцтом содою. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube