Коронна страва Софі Лорен - осіння парміджана

Парміджана — це дуже смачна та проста в приготуванні страва з баклажанів

Парміджана з баклажанів
Сицілійська парміджана

20 вересня одній з найгарніших жінок планети Софі Лорен виповнилося 90 років. На честь такої знаменної дати вона дала інтерв'ю, в якому розповіла, що одна з її улюблених страв — сицилійська парміджана, і навіть поділилася, як вона її готує.

Парміджана — це дуже смачна та проста в приготуванні страва з баклажанів. Зауважимо, що назва страви не має нічого спільного з сиром пармезаном чи містом Пармою, назва цієї страви походить від слова parmicianа — так називалися смужки дерева для плетіння тарілок, в яких раніше подавали їжу на Сицилії.

Якщо ви ніколи не були в захваті від фіолетового овоча, то прийшов час переоцінити його, адже парміджана не залишає байдужими нікого! Отже, рецепт парміджани від самої Софі Лорен!
 
Софія Лорен обожнює парміджану
Софі Лорен обожнює парміджану

Інгредієнти

  • баклажани – 800 гр;
  • томатний сік – 500 мл;
  • борошно – 100 гр;
  • зварені круто яйця – 4 шт;
  • сир (голландський, моцарела або сулугуні) – 250 гр;
  • цибуля – 2 шт;
  • часник – 1 зубчик;
  • базилік для краси (можна замінити петрушкою) – 10 листочків;
  • сир пармезан (або грана падано) – 100 гр;
  • рослинна олія для обсмажування – на смак;
  • сіль – на смак.

Спосіб приготування

Баклажани слід помити, обсушити та нарізати. Обваляти їх у борошні й обсмажити на олії.
Порада від Інформатора: на фото довгі баклажани, але можна використовувати будь-які — хоч круглі, хоч довгі.
Обжарюємо баклажани
Обжаримо баклажани

Підсмажити нарізану цибулю разом із зубчиком часнику та базиліком чи петрушкою, влити в сковорідку томатний сік і уварювати його близько години, щоб став густішим.

Уваримо томатиний сік й вийде гарна сальса
Уваримо томатний сік, й вийде гарна сальса

У форму налити трохи увареного томатного соку та викласти перший шар баклажанів. 

Починаємо будувати парміджану
Починаємо будувати парміджану

На нього викласти нарізані кільцями яйця й шматочки сиру.

Ось така схема
Ось така схема

Змастити все томатним соком і викласти ще один шар баклажанів. На них викласти сир і яйця. Вибудовувати парміджану слід у 3-4 шари. Останній шар слід посипати тертим пармезаном або грана падано.

До та після запікання
До та після запікання

Запікати в духовці за 180 градусів 40 хвилин. Подавати до столу в теплому вигляді.

Порада від Інформатора: після того, як парміджана запечеться, не доставайте її відразу ж із печі, хай настоїться півгодини, так буде смачніше!

Парміджану можна зберігати у холодильнику 2 дні, можна заморозити.

Красиво та смачно!
Красиво та смачно!

Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube