Парміджана — це дуже смачна та проста в приготуванні страва з баклажанів
20 вересня одній з найгарніших жінок планети Софі Лорен виповнилося 90 років. На честь такої знаменної дати вона дала інтерв'ю, в якому розповіла, що одна з її улюблених страв — сицилійська парміджана, і навіть поділилася, як вона її готує.
Парміджана — це дуже смачна та проста в приготуванні страва з баклажанів. Зауважимо, що назва страви не має нічого спільного з сиром пармезаном чи містом Пармою, назва цієї страви походить від слова parmicianа — так називалися смужки дерева для плетіння тарілок, в яких раніше подавали їжу на Сицилії.
Порада від Інформатора: на фото довгі баклажани, але можна використовувати будь-які — хоч круглі, хоч довгі.
Підсмажити нарізану цибулю разом із зубчиком часнику та базиліком чи петрушкою, влити в сковорідку томатний сік і уварювати його близько години, щоб став густішим.
У форму налити трохи увареного томатного соку та викласти перший шар баклажанів.
На нього викласти нарізані кільцями яйця й шматочки сиру.
Змастити все томатним соком і викласти ще один шар баклажанів. На них викласти сир і яйця. Вибудовувати парміджану слід у 3-4 шари. Останній шар слід посипати тертим пармезаном або грана падано.
Запікати в духовці за 180 градусів 40 хвилин. Подавати до столу в теплому вигляді.
Порада від Інформатора: після того, як парміджана запечеться, не доставайте її відразу ж із печі, хай настоїться півгодини, так буде смачніше!
Парміджану можна зберігати у холодильнику 2 дні, можна заморозити.
Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.