Лілія Подкопаєва зізнається, що сьогодні залюбки проміняє солодощі на м'ясну страву, але пекти вона теж вміє
Рецепт відкритого пирога з сухофруктами та медом сподобається всім, хто надає перевагу екосмаколикам та слідкує за формою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
15 серпня народилася легендарна українська спортсменка, гімнастка, Олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва. Вона є володаркою Кубка Європи 1995 року, має 45 золотих, 21 срібних та 14 бронзових медалей.
Лілія Подкопаєва абсолютна чемпіонка світу зі спортивної гімнастики 1995 року, чемпіонка Європи 1996 року та Олімпійська чемпіонка Ігор в Атланті того ж таки 1996 року. Улюблені страви Лілії Подкопаєвої – це м'ясо на грилі, різноманітні морепродукти та, безумовно, традиційні українські вареники та борщ.
"Люблю вареники – з вишнями, сиром, м'ясом, картоплею та підсмаженою цибулькою, голубці. Дуже люблю стейки та морепродукти. А взагалі я всеядна, загартована спортом (...)", - пояснила спортсменка.
Вона розповіла журналістам, що зараз майже не їсть шоколад та інші калорійні солодощі, хіба домашні екодесерти. Саме такий ми сьогодні та приготуємо з за рецептом самої Лілії.
Розморозьте тісто. На злегка посипаній мукою поверхні розкатайте його за розміром форми. Обріжте краї. Зробіть проколи вилкою і відкладіть убік.
Промийте і висушіть сухофрукти, розріжте навпіл чорнослив і курагу, додайте мед, горіхи, родзинки та розтоплене вершкове масло. Печиво додавайте дрібною крихтою, все перемішайте. Викладіть суміш із сухофруктів і горіхів на тісто, загорніть краї.
Помістіть форму в мікрохвильову піч на низьку підставку. Випікайте на режимі інвертора 2-5 хвилин. Пиріг можна випікати також в попередньо розігрітій до температури 220 С духовці, за температури 180 С, протягом 20-30 хвилин, до золотистого кольору та рум'яної скоринки.
Порада від Інформатора: посипте пиріг цукровою пудрою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.