Кабачки вторглися в Італію: там одразу вирішили, що приготувати

Рецепт для сковороди та для духовки

Омлет із квітів кабачка чи гарбуза
Сезон цвітіння кабачків і гарбуза в розпалі – отже, час для незвичайного омлету

Якщо вам набрид класичний омлет, Інформатор має для вас рецепт цікавої фрітати з квітами кабачка або гарбуза. Зараз саме період цвітіння цих чудових овочів. Квіти кабачка — універсальний інгредієнт на кухні: завдяки лагідному смаку та яскравому радісному жовто-помаранчевому кольору вони виступають головними героями різних страв. Сьогодні ми пропонуємо познайомитися зі стравою класичної італійської кухні. Фрітата з квітами кабачків завітала до вашого столу із регіону Трентіно — Альто-Адідже.

Це швидкий та простий рецепт, який ідеально підходить для сімейних обідів та пікніків у теплі сонячні дні. 

Квіти кабачка/гарбуза — це не тільки гарно, але й смачно!
Квіти кабачка/гарбуза — це не тільки гарно, але й смачно!

Вам знадобиться:

  • Яйця – 6 шт.;
  • Квіти кабачка або гарбуза – 20 шт.;
  • Сир будь-який – 50 гр.;
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л;
  • Сіль, перець – на смак.

Як готувати:

Для сковороди

Видаліть стебла та маточки квітів, промийте їх, обсушіть та наріжте смужками. Розбийте яйця в миску, додайте щіпку солі, меленого перцю та нарізаний дрібними кубиками або тертий сир, й злегка збийте. 

Приготування фрітати на сковороді
Приготування фрітати на сковороді

Нагрійте 3 столові ложки олії у сковороді, додайте квітки кабачків, щіпку солі й підсмажуйте хвилину на середньому вогні. Додайте яйця та готуйте омлет на слабкому вогні 10 хвилин. 

Фрітата на сковороді: приготування
Фрітата на сковороді: приготування

Переверніть та продовжуйте готувати ще хвилину.

Приготування фрітати на сковороді
Приготування фрітати на сковороді

Порада від Інформатора: подавайте омлет із квітами кабачків відразу ж або візьміть його із собою на пікнік. 

Фрітата із квітами гарбуза
Фрітата із квітами гарбуза

Для духовки

Почистите квіти кабачка або гарбуза, видаливши стебло й маточку. Акуратно вимийте їх та висушіть на кухонному папері. Потім наріжте смужками.

Наріжте невеликими кубиками або натріть на середній тертці сир.

Яйця розбийте в миску, додайте сіль, перець та жменю рубаної петрушки (або іншої зелені).

Додайте молоко, сир та добре збийте віночком. Наприкінці додайте квіти кабачка.

Фрітата у духовці: приготування
Фрітата у духовці: приготування

Застелить форму для торта злегка зволоженим папером для випікання. Влийте суміш, розподіляючи вилкою квітки кабачка, які мають тенденцію трохи злипатися. 

Помістіть омлет у  духовку за температури 180° й випікайте 20-25 хвилин.

Фрітата у духовці
Фрітата у духовці

 Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube