Рецепт для сковороди та для духовки
Якщо вам набрид класичний омлет, Інформатор має для вас рецепт цікавої фрітати з квітами кабачка або гарбуза. Зараз саме період цвітіння цих чудових овочів. Квіти кабачка — універсальний інгредієнт на кухні: завдяки лагідному смаку та яскравому радісному жовто-помаранчевому кольору вони виступають головними героями різних страв. Сьогодні ми пропонуємо познайомитися зі стравою класичної італійської кухні. Фрітата з квітами кабачків завітала до вашого столу із регіону Трентіно — Альто-Адідже.
Це швидкий та простий рецепт, який ідеально підходить для сімейних обідів та пікніків у теплі сонячні дні.
Видаліть стебла та маточки квітів, промийте їх, обсушіть та наріжте смужками. Розбийте яйця в миску, додайте щіпку солі, меленого перцю та нарізаний дрібними кубиками або тертий сир, й злегка збийте.
Нагрійте 3 столові ложки олії у сковороді, додайте квітки кабачків, щіпку солі й підсмажуйте хвилину на середньому вогні. Додайте яйця та готуйте омлет на слабкому вогні 10 хвилин.
Переверніть та продовжуйте готувати ще хвилину.
Порада від Інформатора: подавайте омлет із квітами кабачків відразу ж або візьміть його із собою на пікнік.
Почистите квіти кабачка або гарбуза, видаливши стебло й маточку. Акуратно вимийте їх та висушіть на кухонному папері. Потім наріжте смужками.
Наріжте невеликими кубиками або натріть на середній тертці сир.
Яйця розбийте в миску, додайте сіль, перець та жменю рубаної петрушки (або іншої зелені).
Додайте молоко, сир та добре збийте віночком. Наприкінці додайте квіти кабачка.
Застелить форму для торта злегка зволоженим папером для випікання. Влийте суміш, розподіляючи вилкою квітки кабачка, які мають тенденцію трохи злипатися.
Помістіть омлет у духовку за температури 180° й випікайте 20-25 хвилин.
Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.