Спробуйте ці способи очистки екзотичних фруктів - вони найбільш ефективні і дуже прості
Влітку хочеться лимонаду. Тож, зустрічайте п'ять нових, покращених способів чищення, нарізання та вичавлювання південних фруктів для коктейлів та фруктових салатів.
Коли справа доходить до апельсинів, розрізання по екватору, а потім розрізання кожної півкулі на часточки є надійною класикою, а нарізка "проти волокон" означає меншу жорсткість. Проте, ви можете вирізати більш волокнисту серцевину апельсина і повністю зрізати шкірку.
Техніка Dorm Dude полягає в тому, щоб зрізати навколо центру апельсина дві великі частинки і дві менші, залишаючи волокнисту серцевину. Кожна велика частинка розрізається на три часточки, потім м'якоть відокремлюється від шкірки. В результаті ви маєте всім соковитих шматочків апельсина без кісточки.
Y'all eat it with or without the lingerie? https://t.co/DwTJl5mcp2
— FRANZ🏴☠️ (@franzakeem) January 31, 2020
Тим часом, якщо очистити мандарини з кінця плодоніжки, ви зможете легше видалити мереживну білу м'якоть, зішкребши її ножем для чищення, оскільки вона має тенденцію до злипання біля плодоніжки.
Візьміть лимон, обмийте і енергійно покрутіть його на кухонному столі, а потім встроміть шпажку в один кінець, щоб створити отвір, похитуючи нею навколо, щоб проколоти кожен з сегментів. Це трохи повільніше, але в результаті ви отримаєте сік, повністю вільний від кісточок і майже без м'якоті. Проте, майте на увазі, навіть якщо лимон виглядає цілим, всередині він починає бродити, особливо у спеку. Якщо зберігати лимон у холодильнику, він протримається лише пару днів.
Можливо, ви бачили відео, де примати чистять банани "догори ногами" - тобто, використовуючи стебло як ручку і знімаючи шкірку з іншого кінця. Прихильники цього методу стверджують, що він дозволяє зменшити кількість жорстких залишків шкірки, що залишаються на банані, і позбутися в'язкого чорного вузлика на кінці - це залишок квітки фрукта.
Якщо ви потягнете два кінці банана в протилежні боки, ніби розтягуючи його, а потім штовхнете банан вперед, він просто ідеально розламається навпіл. Ідеально для того, щоб поділитися або використати лише частину фрукта на один коктейль. Інший покладіть до холодильника.
Якщо ви готуєте фруктовий салат, пакуєте виноград для шкільних обідів або готуєте його до заморозки, а заморожений виноград - чудове літнє частування, то можете покласти гроно в пакет на блискавці, обхопити пакет і енергійно потрясти - в результаті ви отримаєте пакунок з розсипчастим виноградом.
Зазвичай маракуйю розрізають вздовж екватора, в результаті чого залишаються дві красиві симетричні половинки і калюжа соку. Але якщо відрізати верхівку так само, як ви відрізаєте верхівку вареного яйця, ви можете мінімізувати пролиття соку - цей метод навіть схвалений австралійською компанією Passionfruit, яка також рекомендує влити в надріз крапельку Куантро - і коктейль без зайвого клопоту готовий!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.