Як правильно поламати банан, почистити апельсин і грамотно видавити лимон

Спробуйте ці способи очистки екзотичних фруктів - вони найбільш ефективні і дуже прості

Їжа, фрукти, продукти, харчування, літо, спека, корисні поради, кухня
Лимони, банани, апельсини, мандарини, виноград і маракуйя - лайфхаки стосуються цих фруктів

Влітку хочеться лимонаду. Тож, зустрічайте п'ять нових, покращених способів чищення, нарізання та вичавлювання південних фруктів для коктейлів та фруктових салатів.

Апельсини та мандарини: виймаємо м'якоть

Почистіть апельсини чи мандарини від шкірки та "ниток".
Почистіть апельсини чи мандарини від шкірки та "ниток".

Коли справа доходить до апельсинів, розрізання по екватору, а потім розрізання кожної півкулі на часточки є надійною класикою, а нарізка "проти волокон" означає меншу жорсткість. Проте, ви можете вирізати більш волокнисту серцевину апельсина і повністю зрізати шкірку.

Техніка Dorm Dude полягає в тому, щоб зрізати навколо центру апельсина дві великі частинки і дві менші, залишаючи волокнисту серцевину. Кожна велика частинка розрізається на три часточки, потім м'якоть відокремлюється від шкірки. В результаті ви маєте всім соковитих шматочків апельсина без кісточки.

Тим часом, якщо очистити мандарини з кінця плодоніжки, ви зможете легше видалити мереживну білу м'якоть, зішкребши її ножем для чищення, оскільки вона має тенденцію до злипання біля плодоніжки.

Лимони: вичавлюємо простіше простого

В спеку доречно пити навіть просто воду з часточкою лимона.
В спеку доречно пити навіть просто воду з часточкою лимона.

Візьміть лимон, обмийте і енергійно покрутіть його на кухонному столі, а потім встроміть шпажку в один кінець, щоб створити отвір, похитуючи нею навколо, щоб проколоти кожен з сегментів. Це трохи повільніше, але в результаті ви отримаєте сік, повністю вільний від кісточок і майже без м'якоті. Проте, майте на увазі, навіть якщо лимон виглядає цілим, всередині він починає бродити, особливо у спеку. Якщо зберігати лимон у холодильнику, він протримається лише пару днів.

Банани: гнуться і ламаються

Бананові коктейлі теж чудово освіжають в спеку!
Бананові коктейлі теж чудово освіжають в спеку!

Можливо, ви бачили відео, де примати чистять банани "догори ногами" - тобто, використовуючи стебло як ручку і знімаючи шкірку з іншого кінця. Прихильники цього методу стверджують, що він дозволяє зменшити кількість жорстких залишків шкірки, що залишаються на банані, і позбутися в'язкого чорного вузлика на кінці - це залишок квітки фрукта.

Якщо ви потягнете два кінці банана в протилежні боки, ніби розтягуючи його, а потім штовхнете банан вперед, він просто ідеально розламається навпіл. Ідеально для того, щоб поділитися або використати лише частину фрукта на один коктейль. Інший покладіть до холодильника. 

Виноградне асорті

Виноград влітку - класний варіант для фруктового салату чи заморозки.
Виноград влітку - класний варіант для фруктового салату.

Якщо ви готуєте фруктовий салат, пакуєте виноград для шкільних обідів або готуєте його до заморозки, а заморожений виноград - чудове літнє частування, то можете покласти гроно в пакет на блискавці, обхопити пакет і енергійно потрясти - в результаті ви отримаєте пакунок з розсипчастим виноградом.

Маракуйя і Куантро

Пийте не з келиха, я прямо з фрукта!
Пийте не з келиха, а прямо з фрукта!

Зазвичай маракуйю розрізають вздовж екватора, в результаті чого залишаються дві красиві симетричні половинки і калюжа соку. Але якщо відрізати верхівку так само, як ви відрізаєте верхівку вареного яйця, ви можете мінімізувати пролиття соку - цей метод навіть схвалений австралійською компанією Passionfruit, яка також рекомендує влити в надріз крапельку Куантро - і коктейль без зайвого клопоту готовий!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube