Це традиційний рецепт, а ви можете міняти інгредієнти на свій смак
Свіжий та легкий рисовий салат – класика італійській кухні. Він ідеально підходить для того, щоб подати його до столу, коли нам хочеться яскравих та швидких страв. Це унікальна страва, яку ми можемо їсти на обід чи вечерю, в офісі чи на пляжі.
В рисовому салаті сходяться кулінарні традиції Середземноморського басейну, Стародавнього Риму, арабів та Іспанії — він багатий мінералами та вітамінами, по-справжньому поживний, тому його сміливо можуть їсти ті, хто дотримується дієти чи займається спортом.
Італійці дуже люблять салат з рису, й кожна господиня має свій спосіб приготування, як в Україні кожна господиня має свій спосіб приготування борщу. Інформатор розповість вам традиційний рецепт, а ви можете міняти інгредієнти на свій смак.
Порада від Інформатора: замість рису можна використовувати перлову крупу.
Відваріть рис до стану «аль денте», злийте воду і відставте його набік, щоб охолоне.
Зваріть круто яйця та відкладіть їх охолодитися.
Горошок слід бланшувати 2 хвилини.
Наріжте шинку (ковбасу або сосиски) кубиками, сир теж.
Оливки слід нарізати кільцями.
Помідори слід нарізати, як вам подобається — кубиками чи півкільцями.
Грибочки можна не різати, бо вони виконують як смакову, так і декоративну роль.
Яйця наріжте крупно.
З консерви тунця слід злити олію та розімʼяти рибу виделкою.
Коли рис охолоне, додайте до нього всі інгредієнти, дуже добре все перемішайте, потім посоліть-поперчить, змішайте з оливковою олією і знову все добре перемішайте.
Готовий салат слід відправити в холодильник на пару годин, щоб він настоявся та добре охолонув.
Порада від Інформатора: салат можна зберігати в холодильнику 3 доби.
Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.