Італійський рисовий салат — потужна альтернатива олів'є

Це традиційний рецепт, а ви можете міняти інгредієнти на свій смак

Італійський рисовий салат
В рисовому салаті сходяться кулінарні традиції Середземноморського басейну, Стародавнього Риму, арабів та Іспанії

Свіжий та легкий рисовий салаткласика італійській кухні. Він ідеально підходить для того, щоб подати його до столу, коли нам хочеться яскравих та швидких страв. Це унікальна страва, яку ми можемо їсти на обід чи вечерю, в офісі чи на пляжі.

В рисовому салаті сходяться кулінарні традиції Середземноморського басейну, Стародавнього Риму, арабів та Іспанії — він багатий мінералами та вітамінами, по-справжньому поживний, тому його сміливо можуть їсти ті, хто дотримується дієти чи займається спортом.

Італійці дуже люблять салат з рису, й кожна господиня має свій спосіб приготування, як в Україні кожна господиня має свій спосіб приготування борщу. Інформатор розповість вам традиційний рецепт, а ви можете міняти інгредієнти на свій смак.

Італійський рисовий салат — цікава альтернатива олів'є 1
Кожна господиня має свій спосіб приготування рисового салату

Вам знадобиться:

  • Рис — 300 гр;
  • яйця курячі – 3 шт;
  • оливки (чорні та зелені) без кісточок — 100 гр;
  • помідори — 200 гр;
  • сир типу голландський — 100 гр;
  • кукурудза консервована — 150 гр;
  • зелений горошок (свіжий або заморожений) — 150 гр;
  • шинка, варена ковбаса чи сосиски — 200 гр;
  • тунець консервований — 200 гр;
  • грибочки консервовані — 150 гр;
  • оливкова олія — ​​4 ст. ложки;
  • сіль, перець — на смак.

Порада від Інформатора: замість рису можна використовувати перлову крупу.

Як готувати:

Відваріть рис до стану «аль денте», злийте воду і відставте його набік, щоб охолоне.

Зваріть круто яйця та відкладіть їх охолодитися.

Горошок слід бланшувати 2 хвилини.

Приготування рисового салату
Перший етап приготування рисового салату

Наріжте шинку (ковбасу або сосиски) кубиками, сир теж.

Оливки слід нарізати кільцями.

Помідори слід нарізати, як вам подобається — кубиками чи півкільцями.

Грибочки можна не різати, бо вони виконують як смакову, так і декоративну роль.

Рисовий салат: приготування
Крок другий: доведеться повозитися, але підсумок того вартий

Яйця наріжте крупно.

З консерви тунця слід злити олію та розімʼяти рибу виделкою.

Коли рис охолоне, додайте до нього всі інгредієнти, дуже добре все перемішайте, потім посоліть-поперчить, змішайте з оливковою олією і знову все добре перемішайте.

Як приготувати італійський рисовий салат
Їсти відразу не можна, потрібно почекати поки настоїться

 Готовий салат слід відправити в холодильник на пару годин, щоб він настоявся та добре охолонув.

Порада від Інформатора: салат можна зберігати в холодильнику 3 доби.

Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube