Суп Шкембе чорба виходить гостреньким, дуже насиченим на смак та поживним.
Рецепт супу "шкембе чорба" сподобається всім прихильникам болгарської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
13 серпня народилась українська співачка, Народна артистка України Катерина Бужинська. Вона виросла на Буковині й любить закарпатські страви, як от бануш, мамалигу зі шкварками та бринзою.
Сама ж співачка із задоволенням готує вдома - молоду картоплю з соусом з борошна, часнику, кропу, петрушки та сметани - за рецептом своєї мами. А також запечене ягня, голубці й печений перець. А ще болгарський суп з коров'ячими шлунками або рубцем - шкембе чорба. Його приготуємо і ми!
Ця страва виходить не тільки смачною, а й корисною. Адже у рубці практично немає жиру. До того ж він на 95% складається із білка і має низьку калорійність. Також яловичий рубець багатий на вітаміни, кальцій, магній, фосфор і сірку. Це відмінний продукт для тих, у кого є проблеми з органами шлунково-кишкового тракту.
Добре промийте і почистіть рубець. Поставте варитися в скороварку приблизно на 50 хвилин після закипання або трохи більше. Якщо у вас немає скороварки, готуйте його у звичайній сковорідці приблизно 3 години або він не стане м’яким.
Вийміть рубець, дочекайтеся охолодження і наріжте невеликими шматочками. Дайте бульйону добре охолонути та зніміть жир, що утворився зверху. Бульйон процідіть.
На сковороді розігрійте вершкове масло та олію й коротко обсмажте червоний солодкий перець. Поступово додайте свіже молоко, постійно помішуючи, а потім 1 літр яловичого бульйону. Як тільки закипить, додайте сіль, духмяний перець, паприку та лавр, а також нарізані рубці.
Доведіть до кипіння 5 хвилин і зніміть з вогню. Часник подрібніть або роздавіть і розбавте приблизно 100 мл оцту.
Порада від Інформатора: подавайте цю часникову добавку в мисці до рубцевого супу разом з чилі та з цибулею порей в іншій мисці.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.