Шкембе чорба - болгарський обід Катерини Бужинської

Суп Шкембе чорба виходить гостреньким, дуже насиченим на смак та поживним.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ця страва готується з коров'ячих шлунків - на молоці з червоним перцем

Рецепт супу "шкембе чорба" сподобається всім прихильникам болгарської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

13 серпня народилась українська співачка, Народна артистка України Катерина Бужинська. Вона виросла на Буковині й любить закарпатські страви, як от бануш, мамалигу зі шкварками та бринзою.

Катерина залюбки готує за рецептами румунської та болгарської кухні!
Катерина залюбки готує за рецептами румунської та болгарської кухні!

Сама ж співачка із задоволенням готує вдома - молоду картоплю з соусом з борошна, часнику, кропу, петрушки та сметани - за рецептом своєї мами. А також запечене ягня, голубці й печений перець. А ще болгарський суп з коров'ячими шлунками або рубцем - шкембе чорба. Його приготуємо і ми! 

Ця страва виходить не тільки смачною, а й корисною. Адже у рубці практично немає жиру. До того ж він на 95% складається із білка і має низьку калорійність. Також яловичий рубець багатий на вітаміни, кальцій, магній, фосфор і сірку. Це відмінний продукт для тих, у кого є проблеми з органами шлунково-кишкового тракту.

Вам знадобиться:

  • Яловичий рубець (коров'ячі шлунки) - 1 кг.
  • Свіже молоко - 1 л.
  • Олія - ​​2 столові ложки.
  • Вершкове масло - 2 столові ложки.
  • Червоний гострий перець - півтори чайні ложки.
  • Часник - 4-5 подрібнених зубчиків, для подачі.
  • Винний оцет - близько 100 мл, для подачі.
  • Червоний солодкий перець - 1 штука.
  • Паприка - 5 г.
  • Лаврушка - 1 штука.
  • Перець духмяний - до смаку. 
  • Сіль - до смаку.
  • Цибуля порей - 50 г. 
рецепт 1
Цей болгарський супчик виглядає дуже апетитно.

Як готувати: 

Добре промийте і почистіть рубець. Поставте варитися в скороварку приблизно на 50 хвилин після закипання або трохи більше. Якщо у вас немає скороварки, готуйте його у звичайній сковорідці приблизно 3 години або він не стане м’яким.

Вийміть рубець, дочекайтеся охолодження і наріжте невеликими шматочками. Дайте бульйону добре охолонути та зніміть жир, що утворився зверху. Бульйон процідіть.

На сковороді розігрійте вершкове масло та олію й коротко обсмажте червоний солодкий перець. Поступово додайте свіже молоко, постійно помішуючи, а потім 1 літр яловичого бульйону. Як тільки закипить, додайте сіль, духмяний перець, паприку та лавр, а також нарізані рубці.

Доведіть до кипіння 5 хвилин і зніміть з вогню. Часник подрібніть або роздавіть і розбавте приблизно 100 мл оцту.

Порада від Інформатора: подавайте цю часникову добавку в мисці до рубцевого супу разом з чилі та з цибулею порей в іншій мисці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube