Зустрічайте комбінацію знайомих українцям овочей - з італійським акцентом в ароматі!
Рецепти італійської овочевої закуски та традиційного соусу сподобаються всім прихильникам італійської кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Ця страва - комбінація знайомих українцям овочів - з італійським акцентом у смаку й ароматі!
Овочі вимийте та просушіть на рушникові. Квасолю висипте зі стручків в окрему склянку. Броколі розділіть на менші суцвіття. Кабачок можна обчистити від шкірки. Моркву наріжте тонкими кружальцями. Солодкий перець, кабачок та червону цибулю наріжте кубиками середнього розміру. Томати чері можна переполовинити або порізати на четвертинки.
Увімкніть вогонь та добре розігрійте сковорідку. Влийте туди олію для смаження й додайте цибулю, підсмажте її до напівпрозорості протягом пари хвилин. Додайте до неї моркву, також підсмажте протягом пари хвилин.
Висипте на сковорідку до моркви й цибулі проварену квасолю, смажте ще 5 хвилин під кришкою. Додайте броколі й також протушкуйте ще 5 хвилин (броколі попередньо також можна приварити в окропі, якщо любите, щоб капуста була м'якшою). За потреби можна влити на сковорідку води, аби овочі залишалися соковитими.
Потім додайте до овочів кабачки, перець і томати, смажте на середньому вогні ще 7-10 хвилин. За пару хвилин до фіналу приготування додайте кукурудзу. Посоліть до смаку та додайте спеції. Стежте, щоб овочі не перетворилися на однорідну масу.
Порада від Інформатора: якщо не знайдете квасолю "романо", візьміть спаржеву в стручках.
Соус марінара - це відомий італійський соус на основі томатів, часнику та оливкової олії. Яскраво червоного кольору та з не менш яскравим смаком, він стане ідеальним інгредієнтом для пасти, піци та м’яса.
Часник очистьте від шкірки та наріжте на дрібні шматочки. У сотейник налийте оливкову олію, розігрійте та обсмажте на ній нашаткований часник до золотавого кольору.
У сотейник, до обсмаженого часнику, додайте томати у власному соку або томати без шкірки з банки (можна спробувати взяти соковиті свіжі - прим. ред.) і тушкуйте 20 хвилин на середньому вогні. Потім додайте сіль, перець, цукор й орегано, перемішайте і проваріть суміш ще 5 хвилин.
Порада від Інформатора: для однорідної консистенції соусу, перебийте його заглибним блендером прямо в сотейнику, не знімаючи з плити, потім ще раз доведіть до кипіння. Buon appetito!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.