Пряний індійський овочевий супчик расам - секрет готування

Приготуємо полегшений варіант індійської страви - без гороху чи квасолі, натомість з сочевицею

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Расам - супчик, що сприяє травленню!

Рецепт індійського овочевого супу сподобається усім, хто любить літні перші страви з виразним смаком. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.  

Цей пікантний бульйон готують по всій південній Індії. Варіацій расаму - безліч. Як пише Times of India, "жодна південноіндійська трапеза не обходиться без расаму". Суп також відомий як саару і чаару. Це слово означає сік або екстракт, що має дати вам уявлення про консистенцію цього пікантного бульйону, який вживають зокрема для полегшення травлення.

Більшість рецептів втім включають томати й бобові. Але травленню сприяють - спеції. Їх у страві багато! Ми ж приготуємо літній, полегшений варіант расаму - без гороху, натомість із сочевицею. Він вийде ніжнішим. 

Вам знадобиться:

  • Сочевиця - 75 г.
  • Зелений перець чилі - 1-2 штуки.
  • Топлене масло - півтори столові ложки. 
  • Свіжий імбир - 30 г.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Куркума - ½ чайної ложки. 
  • Чорний мелений перець - ½ чайної ложки. 
  • Сіль - до смаку. 
  • Чорна гірчиця, насіння - 1 чайна ложка.
  • Кмин, насіння - 1 чайна ложка.
  • Каррі - дрібка. 
  • Коріандр - до смаку. 
Ця легка перша страва за індійським рецептом має насичений прямний смак.
Ця легка перша страва за індійським рецептом має насичений прямний смак.

Як готувати:

Всипте у каструлю сочевицю, попредньо її промивши. Покладіть у воду (250 мл) перший розрізаний уздовж свіжий перець чилі. Якщо ви використовуєте два перці чилі для більш гострого результату, дрібно наріжте другий і додайте його в каструлю пізніше, одночасно з часником та імбиром. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні, накривши кришкою, близько 30 хвилин або до повного розм'якшення. Вийміть весь перець чилі, але не зливайте сочевицю. 

Розігрійте пів столової ложки топленого масла в каструлі, додайте імбир, часник і помідори, і готуйте, поки помідори не висохнуть і не почнуть підсмажуватися. Додайте куркуму, перець і дрібку солі, готуйте 30 секунд, потім додайте в суміш відварену совечицю і ще води - 400 мл або стільки, щоб вийшов негустий бульйон. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні п'ять хвилин, потім зніміть з плити. 

У невеликій сковороді на середньому вогні витопіть жир, що залишився. Як тільки він нагріється, додайте решту сухих спецій та каррі і готуйте, помішуючи, доки гірчичне насіння не почне спливати. Заправте олією, перемішайте. Приправте суп цією сумішшю.

Порада від Інформатора: розлийте гарячий расам по тарілках або чашках, посипте зверху подрібненим коріандром і подавайте з гарячим паровим рисом на гарнір.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube