Дуже корисний сніданок зожника Артема Пивоварова

Така страва не набридне, навіть якщо ви повний прихильник м'яса

Рецепт, продукти, каша, їжа, кухня, лайфхак, кулінарні поради, харчування
Ця страва - дуже літня, і попри те, що легка, вона цілком поживна

Рецепт каші-салату з овочами сподобається всім "зожникам". Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

28 червня народився популярний український співак та саунд-продюсер Артем Пивоваров. Співак вже понад 8 років веде здоровий спосіб життя, не їсть м'яса, натомість налягає на овочі. Варто зазначити – музикант перебуває у чудовій фізичній формі.

Пивоваров - активно популяризує вірші українських поетів та народні пісні, переспівуючи їх на сучасний манер.
Пивоваров - активно популяризує вірші українських поетів та народні пісні, переспівуючи їх в сучасних оранжуваннях.

"Я фанат каш, обожнюю перловку. Броколі вітаю. Люблю грубі овочі, не люблю, коли вони сильно розварені", - розповів він журналістам. 

Приготуємо смачну перлову кашу, яку також можна вважажти салатом!

Каша-салат з перловки з овочами

Вам знадобиться:

  • Крупа перлова - 100 г.
  • Соус соєвий - 50 мл.
  • Оцет рисовий - 2 столові ложки.
  • Кленовий сироп або мед - 1 столова ложка.
  • Йогурт нежирний - 2 столові ложки.
  • Імбир мелений - 1/2 чайної ложки.
  • Часник, зубчики - 1 штука.
  • Сіль, перець чорний мелений - до смаку.
  • Олія кунжутна - 2 столові ложки.
  • Броколі - 50 г.
  • Морква - 1 штука.
  • Перець солодкий - 1 штука.
  • Огірок свіжий - 1 штука.
  • Капуста червоноголова - 1/6 штуки.
  • Томати чері - 8 штук.
Така каша-салт не набридне, навіть якщо куштувати цю страву щодня!
Така каша-салат не набридне, навіть якщо куштувати цю страву щодня!

Як готувати: 

Промийте перлову крупу. Злийте воду, залийте крупу водою ще раз та залиште на 30 хвилин, потім зцідіть воду крізь сито і знову промийте. Точно не варто залишати крупу у воді більше ніж на годину. Висипте крупу в каструлю з товстими стінками. Посоліть, залийте 300 мл води. Варіть 10 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою, потім промийте на ситі.

Змішайте соєвий соус, оцет, мед, натертий або мелений імбир. Очищений зубчик часнику натріть на дрібній тертушці й також додайте. Перемішайте з веганським йогуртом або майонезом, додайте сіль та перець, кунжуту олію, перемішайте та збийте вінчиком.

Потушкуйте у воді або над парою броколі до м’якості. Для цього води потрібно налити в каструлю стільки, щоб лише покрила овоч. Приблизний час приготування - 10 хвилин для замороженої броколі, 15-20 - для свіжої. 

Вимийте моркву, очистьте, натріть на грубій тертушці. Вимитий свіжий огірок наріжте кубиками. Вимийте, очистьте від серцевини перець, наріжте його маленькими квадратиками.

Зріжте 1/6 капустини, вимийте й нашаткуйте. Вимиті помідори переріжте навпіл. Вимийте та поріжте кінзу. Овочі, разом із тушкованою броколі, змішайте з перловою крупою й зеленню.

Порада від Інформатора: кінзу ви можете замінити петрушкою.

Як правильно варити перловку

Смак перловки універсальний, тому кашу можна робити, як солодкою, так і солоною. Ця крупа добре поєднується з:

  • чорним меленим перцем,
  • часником,
  • насінням фенхелю,
  • лавровим листом,
  • копченою меленою паприкою,
  • перцем чилі,
  • базиліком,
  • кропом і петрушкою,
  • кінзою,
  • гвоздикою,
  • духмяним перцем,
  • куркумою,
  • імбиром,
  • соєвим соусом.

З перловкою можна експериментувати, наприклад: розігрійте масло на сковорідці, додайте пару зубчиків часнику й натріть цедру половини лимона, через пару хвилин часник вийміть, додайте перловку й трохи обсмажте її, залийте водою, накрийте кришкою та готуйте до готовності. Ароматний гарнір до м’яса або риби готовий. 

Таку пораду дав популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Таку пораду дав популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube