Така страва не набридне, навіть якщо ви повний прихильник м'яса
Рецепт каші-салату з овочами сподобається всім "зожникам". Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
28 червня народився популярний український співак та саунд-продюсер Артем Пивоваров. Співак вже понад 8 років веде здоровий спосіб життя, не їсть м'яса, натомість налягає на овочі. Варто зазначити – музикант перебуває у чудовій фізичній формі.
"Я фанат каш, обожнюю перловку. Броколі вітаю. Люблю грубі овочі, не люблю, коли вони сильно розварені", - розповів він журналістам.
Приготуємо смачну перлову кашу, яку також можна вважажти салатом!
Промийте перлову крупу. Злийте воду, залийте крупу водою ще раз та залиште на 30 хвилин, потім зцідіть воду крізь сито і знову промийте. Точно не варто залишати крупу у воді більше ніж на годину. Висипте крупу в каструлю з товстими стінками. Посоліть, залийте 300 мл води. Варіть 10 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою, потім промийте на ситі.
Змішайте соєвий соус, оцет, мед, натертий або мелений імбир. Очищений зубчик часнику натріть на дрібній тертушці й також додайте. Перемішайте з веганським йогуртом або майонезом, додайте сіль та перець, кунжуту олію, перемішайте та збийте вінчиком.
Потушкуйте у воді або над парою броколі до м’якості. Для цього води потрібно налити в каструлю стільки, щоб лише покрила овоч. Приблизний час приготування - 10 хвилин для замороженої броколі, 15-20 - для свіжої.
Вимийте моркву, очистьте, натріть на грубій тертушці. Вимитий свіжий огірок наріжте кубиками. Вимийте, очистьте від серцевини перець, наріжте його маленькими квадратиками.
Зріжте 1/6 капустини, вимийте й нашаткуйте. Вимиті помідори переріжте навпіл. Вимийте та поріжте кінзу. Овочі, разом із тушкованою броколі, змішайте з перловою крупою й зеленню.
Порада від Інформатора: кінзу ви можете замінити петрушкою.
Смак перловки універсальний, тому кашу можна робити, як солодкою, так і солоною. Ця крупа добре поєднується з:
З перловкою можна експериментувати, наприклад: розігрійте масло на сковорідці, додайте пару зубчиків часнику й натріть цедру половини лимона, через пару хвилин часник вийміть, додайте перловку й трохи обсмажте її, залийте водою, накрийте кришкою та готуйте до готовності. Ароматний гарнір до м’яса або риби готовий.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.