Французи здогадалися, який сніданок робить людей несексуальними

Читать на русском

Люди, які їдять продукти з високим вмістом рафінованих вуглеводів, вважаються менш привабливими.

Читать на русском
Їжа, продукти, сніданки, корисні поради, здоров'я, фітнес, краса
Дієта дуже швидко впливає на привабливість.

Люди, які їдять продукти з високим вмістом рафінованих вуглеводів, вважаються менш привабливими.

Французькі дослідники вважають, що незначні зміни у привабливості пов'язані зі зміною рівня цукру та інсуліну в крові. Таких висновків вони дійшли емпірично, тобто шляхом екпериментів. Вони давали людям сніданок з високим вмістом рафінованих або нерафінованих вуглеводів. В результаті ті, хто з'їдав сніданок на кшталт випічки та соку виявлялися менш привабливими, ніж ті, хто почав день з більш здорових продуктів

Ледь помітна зміна привабливості обличчя може бути зумовлена змінами рівня цукру в крові та інсуліну, які можуть впливати на зовнішній вигляд шкіри та статеві гормони, пише The Guardian з посиланням на Plos One.

"Це дивно, але наш дієтичний вибір може мати швидкий вплив на зовнішність. Ці фізіологічні зміни можуть непомітно змінювати риси обличчя, впливаючи на те, як інші нас сприймають", - резюмували науковці.

Експеримент 

Дослідники вибрали 52 чоловіків і 52 жінок у віці від 20 до 30 років і випадковим чином призначили їм 500-калорійний сніданок, багатий на рафіновані або нерафіновані вуглеводи.

Сніданок з рафінованими вуглеводами включав французький багет з борошна промислового помелу, джем, яблучний або апельсиновий сік, а також чай або каву з цукром на вибір. Сніданок з нерафінованими вуглеводами складався з хліба грубого помелу з маслом і сиром, апельсина або яблука, а також чаю або кави без цукру.

Вчені виміряли рівень цукру в крові добровольців до і після прийому їжі, а потім зробили фотографії учасників при контрольованому освітленні. Потім фотографії передали групам експертів, щоб оцінити, наскільки привабливо виглядають учасники експерименту та скільки їм років.

Дослідники стверджують, що вживання рафінованих вуглеводів на сніданок знижувало привабливість обличчя чоловіків і жінок, хоча довгострокові наслідки вживання такої їжі, отримані з анкет, виявилися складнішими.

"Ефект залежить від статі та типу їжі, що підкреслює складний взаємозв'язок між дієтою та привабливістю. Наші результати слугують переконливим нагадуванням про далекосяжний вплив вибору раціону харчування не лише на здоров'я, але й на риси, зокрема привабливість обличчя", - переконались вчені.

Вплив на шкіру 

Рафіновані вуглеводи можуть спричинити стрибки рівня цукру в крові, на які організм реагує вивільненням інсуліну. Ця реакція може призвести до занадто низького рівня цукру, що називається гіпоглікемією, і вплинути на кровообіг та зовнішній вигляд шкіри. У дослідженні гіпоглікемію викликав лише сніданок з рафінованими вуглеводами.

Фрукти та овочі покращують привабливість за рахунок збільшення в шкірі рослинних пігментів, які називаються каротиноїдами, в той час як дієти з високим вмістом цукру можуть старити шкіру. Автори припускають, що рафіновані вуглеводи також можуть впливати на периферичний кровотік. Той може дуже швидко змінити зовнішній вигляд шкіри. Вплив можна помітити за лічені секунди, коли людина відчуває себе погано, і кров відтікає від шкіри.

"Ми виявили, що більшість людей виглядають здоровішими і привабливішими, коли колір їхньої шкіри відображає невелике підвищення рівня насичення крові киснем", - пишуть вчені.

Отже, рафіновані вуглеводи негативно впливають не тільки на здоров'я, але і на зовнішність, а це достатня причина, щоб обмежити їхнє споживання.

Солодощі та випічка - це рафіновані вуглеводи.
Солодощі та випічка - це рафіновані вуглеводи.

Хто такі - рафіновані вуглеводи

Основними джерелами рафінованих вуглеводів є:

  • біле борошно,
  • білий хліб,
  • білий рис,
  • тістечка,
  • газовані напої,
  • закуски,
  • макарони,
  • сухі сніданки,
  • цукор,
  • фруктові соки,
  • солодощі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.