Фалафель по-ізраїльськи і від судді МастерШеф
Фалафелі - це кульки з бобових, деколи з різною начинкою.
![Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/06/11/66685d1530f868.18573921.jpg)
Фалафелі - це кульки з бобових, деколи з різною начинкою.
Рецепт фалафелів сподобається всім, хто любить смажені у фритюрі кульки з бобів. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
12 червня відзначають Міжнародний день фалафеля - бобових кульок. Фалафель - страва Близького й Середнього Сходу.
Ізраїльські фалафелі з картоплею
Вам знадобиться:
- Нут - 250 г.
- Картопля - 200 г.
- Часник - 50 г.
- Перець гострий зелений стручковий - 1 штука.
- Цибуля - 150 г.
- Сода харчова - щіпка.
- Петрушка - 50 г.
- Сіль - до смаку.
- Кінза - 50 г.
Як готувати:
Склянку нуту потрібно промити й замочити у воді мінімум на 8 годин. Потім злити воду, налити свіжу і варити нут ще 2 години до готовності. Після цього його потрібно прокрутити через м'ясорубку або подрібнити блендером до однорідності.
Очистьте 2 картоплини середнього розміру і теж пропустіть через м'ясорубку, бажано два рази. Далі почистьте цибулину, 2 зубчики часнику, з перцю видаліть насіння, петрушку і кінзу помийте – все разом пропустіть через м'ясорубку.
З'єднайте нут та інші інгредієнти, додайте щіпку соди та сіль, ретельно вимішайте. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі кульки.
В глибоку сковорідку влийте рослинну олію, чекайте, поки вона закипить, і в киплячу олію занурюйте кульки. Обсмажуйте декілька хвилин до утворення рум'яної скоринки. Також можна приготувати фалафелі у фритюрі.
![Фалафелі - це веганська страва. Фалафелі - це веганська страва.](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/06/10/66671d5d5c8bf0.45892500.jpg)
Фалафелі з вівсянки й нуту
Саме таким рецептом поділився український шеф-кухар колумбійського походження та суддя шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво. За його рецептом фалафель готують з вівсянки й нуту.
Вам знадобиться:
- Нут - 320 г.
- Вівсянка - 320 г.
- Петрушка - 50 г.
- Часник - 50 г.
- Кінза - 50 г.
- Цибуля - 170 г.
- Лимонний сік - 10 мл.
- Зіра - 10 мл.
- Тахіні - 50 г.
- Сіль - до смаку.
- Чорний перець - до смаку.
Як готувати:
Замочіть нут на ніч. На ранок перемеліть його у м’ясорубці. До меленого нуту додавайте перекручені петрушку, кінзу, часник, цибулю. Приправте сумішшю солі й перцем або іншими улюбленими приправами. Усю масу ретельно перемішайте.
Додайте вівсяні пластівці й знову перемішай. Сформуй кульки та смажте їх 10 секунд у фритюрі. Для соусу змішайте тахіні з лимонним соком і додайте петрушку на смак.
Порада від Інформатора: подавайте фалафель з соусом, свіжими або маринованими овочами в лаваші.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Пікнік по-піратськи: салат Сальмагунді, бастурма і риба у вині
- Пікнік по-скандинавськи: норвезькі кльоцки та пудинг з рибою
- Пікнік із кубинськими мотивами: м'ясо Пікадільо та раки в пиві
- Пікнік по-японськи: готуємо роли Золотий дракон під соусом Унагі
- МОЗ України просить змінити рецептуру хліба: є ризик, що він знову подорожчає
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.