Фалафелі - це кульки з бобових, деколи з різною начинкою.
Рецепт фалафелів сподобається всім, хто любить смажені у фритюрі кульки з бобів. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
12 червня відзначають Міжнародний день фалафеля - бобових кульок. Фалафель - страва Близького й Середнього Сходу.
Склянку нуту потрібно промити й замочити у воді мінімум на 8 годин. Потім злити воду, налити свіжу і варити нут ще 2 години до готовності. Після цього його потрібно прокрутити через м'ясорубку або подрібнити блендером до однорідності.
Очистьте 2 картоплини середнього розміру і теж пропустіть через м'ясорубку, бажано два рази. Далі почистьте цибулину, 2 зубчики часнику, з перцю видаліть насіння, петрушку і кінзу помийте – все разом пропустіть через м'ясорубку.
З'єднайте нут та інші інгредієнти, додайте щіпку соди та сіль, ретельно вимішайте. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі кульки.
В глибоку сковорідку влийте рослинну олію, чекайте, поки вона закипить, і в киплячу олію занурюйте кульки. Обсмажуйте декілька хвилин до утворення рум'яної скоринки. Також можна приготувати фалафелі у фритюрі.
Саме таким рецептом поділився український шеф-кухар колумбійського походження та суддя шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво. За його рецептом фалафель готують з вівсянки й нуту.
Замочіть нут на ніч. На ранок перемеліть його у м’ясорубці. До меленого нуту додавайте перекручені петрушку, кінзу, часник, цибулю. Приправте сумішшю солі й перцем або іншими улюбленими приправами. Усю масу ретельно перемішайте.
Додайте вівсяні пластівці й знову перемішай. Сформуй кульки та смажте їх 10 секунд у фритюрі. Для соусу змішайте тахіні з лимонним соком і додайте петрушку на смак.
Порада від Інформатора: подавайте фалафель з соусом, свіжими або маринованими овочами в лаваші.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.