Фалафель по-ізраїльськи і від судді МастерШеф

Фалафелі - це кульки з бобових, деколи з різною начинкою.

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Подавати фалафелі слід з овочами й лавашем!

Рецепт фалафелів сподобається всім, хто любить смажені у фритюрі кульки з бобів. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

12 червня відзначають Міжнародний день фалафеля - бобових кульок. Фалафель - страва Близького й Середнього Сходу.

Ізраїльські фалафелі з картоплею

Вам знадобиться: 

  • Нут - 250 г.
  • Картопля - 200 г.
  • Часник - 50 г.
  • Перець гострий зелений стручковий - 1 штука.
  • Цибуля - 150 г.
  • Сода харчова - щіпка.
  • Петрушка - 50 г.
  • Сіль - до смаку.
  • Кінза - 50 г.

Як готувати: 

Склянку нуту потрібно промити й замочити у воді мінімум на 8 годин. Потім злити воду, налити свіжу і варити нут ще 2 години до готовності. Після цього його потрібно прокрутити через м'ясорубку або подрібнити блендером до однорідності.

Очистьте 2 картоплини середнього розміру і теж пропустіть через м'ясорубку, бажано два рази. Далі почистьте цибулину, 2 зубчики часнику, з перцю видаліть насіння, петрушку і кінзу помийте – все разом пропустіть через м'ясорубку.

З'єднайте нут та інші інгредієнти, додайте щіпку соди та сіль, ретельно вимішайте. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі кульки.

В глибоку сковорідку влийте рослинну олію, чекайте, поки вона закипить, і в киплячу олію занурюйте кульки. Обсмажуйте декілька хвилин до утворення рум'яної скоринки. Також можна приготувати фалафелі у фритюрі.

Фалафелі - це веганська страва.
Фалафелі - це веганська страва.

Фалафелі з вівсянки й нуту

Саме таким рецептом поділився український шеф-кухар колумбійського походження та суддя шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво. За його рецептом фалафель готують з вівсянки й нуту.

Вам знадобиться: 

  • Нут - 320 г.
  • Вівсянка - 320 г.
  • Петрушка - 50 г.
  • Часник - 50 г.
  • Кінза - 50 г.
  • Цибуля - 170 г.
  • Лимонний сік - 10 мл.
  • Зіра - 10 мл.
  • Тахіні - 50 г.
  • Сіль - до смаку.
  • Чорний перець - до смаку.

Як готувати: 

Замочіть нут на ніч. На ранок перемеліть його у м’ясорубці. До меленого нуту додавайте перекручені петрушку, кінзу, часник, цибулю. Приправте сумішшю солі й перцем або іншими улюбленими приправами. Усю масу ретельно перемішайте.

Додайте вівсяні пластівці й знову перемішай. Сформуй кульки та смажте їх 10 секунд у фритюрі. Для соусу змішайте тахіні з лимонним соком і додайте петрушку на смак.

Порада від Інформатора: подавайте фалафель з соусом, свіжими або маринованими овочами в лаваші.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube