Дві страви з часнику: просто додай борошна

Рецепти часникового хліба та трикутних пампушок, як у бабусі

Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, харчування, лайфхак
Обидві страви – надзвичайно ароматні!

Рецепти часникових страв сподобаються всім поціновувачам гостренького. Готувати їх дуже просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради! 

Часниковий хліб 

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло – 150 г.
  • Гострий перець – 1 штука.
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки. 
  • Часник –  8 великих зубчиків.
  • Підсмажене насіння кунжуту – 2 столові ложки
  • Хліб на заквасці – 1 буханець.
  • Твердий сир – 300 г.
  • Квашена капуста – 100 г.
  • Сіль – до смаку. 
  • Харчова фольга.
Восени їжте часник, щоб підвищити імунітет!
Восени їжте часник, щоб підвищити імунітет!

Як готувати: 

Розігрійте духовку до 220C. Деко вистеліть фольгою. В мисці змішайте вершкове масло, гострий перчик, ріпчасту цибулю, часник і насіння кунжуту. Добре приправити сіллю.

Наріжте товсті скибочки хліба так, щоб не прорізати основу. Викладіть на піднос. Змастіть вершковим маслом між усіма шматочками, потім наповніть сиром і квашеною капустою. Загорніть хліб у фольгу.

Випікайте 15 хвилин, потім зніміть фольгу і запікайте ще п’ять хвилин або поки сир не розплавиться і не стане золотистим. Смачного!

Порада від Інформатора: якщо у вас є прес для часнику, саме час його використовувати, або ви можете просто використовувати часникову пасту.

Часникові пампушки 

Вам знадобиться:

  • Часник – 3 головки.
  • Яйця – 5-6 штук.
  • Гімалайська сіль – 1 чайна ложка. 
  • Розпушувач – 1 чайна ложка.
  • Зелень (петрушка, кріп) – кілька гілочок. 
  • Сметана (або грецький йогурт чи молоко) – 2/3 склянки.
  • Борошно – 250 г.
  • Рослинна олія – 150 мл.
Осінь – саме час насолоджуватись часниковим ароматом!
Осінь – саме час насолоджуватись часниковим ароматом!

Як готувати: 

Замісіть тісто. Спершу перебийте часникові зубчики і яйця блендером до однорідності. Додайте сіль, розпушувач і зелень, ще раз все перемішайте. Влийте сметану, йогурт чи молоко, всипте борошно і вимішайте тісто.

Присипте робочу поверхню борошном, розкатайте і поріжте на трикутні часточки-пампушки. Випікайте на пательні на олії, як на відео. Подавайте з соусами до смаку! 

Порада від Інформатора: щоб прибрати запах часнику з рук, потріть їх розрізаним лимоном!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube